Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 ноем. 2007, 18:05 ч.

Чернодробен специалист

 • 29 898
 • 14
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 122
Момичета, може ли някоя от вас да ме насочи към добър чернодробен специалист, ще съм ви изключително благодарна!

# 1
 • Самоков
 • Мнения: 1 818
доц. Крум Кацаров от ВМА - София - завеждащ Клиника по гастроентерология

# 2
 • У дома, при моето семейство
 • Мнения: 648
доц. Крум Кацаров от ВМА - София - завеждащ Клиника по гастроентерология
Най -добрият, и екипът му също, само да допълна ВМА- Клиника по жлъчна, чернодробна и панкреатична хирургия.

# 3
 • София
 • Мнения: 122
Много ви благодаря момичета за отзивчивостта въпреки, че не съм се впуснала в подробности...  bouquet!

# 4
 • София
 • Мнения: 1 777
Доц. Антонов,  - Болница "Св. Иван Рилски" - Клиника по гастроентерология занимава се основно с хр. хепатити
Д-р Асен Алексиев /същата Клиника/- прекрасен, силата са му цирозите.

# 5
Проф. Константин Чернев и проф. Захарий Кръстев са единствените хепатолози в България, ако става въпрос за нещо сериозно, иначе всеки гастроентеролог би трябвало да може да помогне. Чернев работи по-усилено и наскоро под негово ръковоство беше защитен някъкъв проект от д-р Данов свързан със хронични чернодробни заболявания. Може би и тримата не са много лесни за намиране, но това е тежката артилерия, ако може да се изразя така. Успех!

# 6
 • София
 • Мнения: 1 777
Антонов и Алексиев работят в Клиниката на проф. З. Кръстев.

# 7
От две години Доц.Крум Кацаров и екипът му е водещата клиника в България. Невероятни специалисти са и то в областа на хепатологията . Прилагат съвременните виждания  и работят по световните стандарти за диангоза и лечение на чернодробните заболявания. Особено  д-рСт.ханджиев ...д-рДунков....д-р Сираков....екип от млади и знаещи и можещи  лекари които са на световно ниво....Да ме прощава проф.Чернев и проф.Григоров.....но са вече доста назад в информацията и методиката .

# 8
Мойте уважения, но във ВМА гастроентерологията обслужва хирургията- протези слагат, ЕРХП правят, това не е хепатология, нито самостоятелна гастроентерология. Не случайно професори в тая област има трима в България- Чернев, Кръстев и Григоров. Но както някой по-нагоре е отбелязал това наистина е тежката артилерия! 90% от проблемите ще ги реши всеки от близката поликлиника- за предпочитане млад лекар с акъла си и от време на време отсъства, защото е отишъл на някой конгрес или курс за новостите в областта.  Laughing

# 9
От собствен опит мога да твъдя, че Клиниката по гастроентерология и хепатология на ВМА, е най-европейската клиника в България - като специалисти, апаратура и работа. Има перфектно подготвени млади лекари и теоритично и пактически, защото специално гастроентерологията е практическа специалност. В тази Клиника както и по Света не разделят хепатологията от гастроентерологията, зщото това са две части на едно цяло. Дълго време загубих в обикаляне на "тежката артилерия" - Чернев, Григоров, Кръстев..не ми се коментира..Имах или само стомах или само черва или само жлъчка..Най-накрая стигнах до ВМА и там без размотаване, без високопарни приказки имах вече дагноза, която обединяваше и хепатологичен и гастроентерологиен проблем. Но аз вече не вярвах на БГ медицина и заминах за Германния с епикриза от ВМА. И нямаше разминаване в диагнозата от ВМА и тази от Германия. Проф. в Германия каза, че всичко което са направили във ВМА е вярно, следвйки общоприетите алгоритми.  За това става дума - да научиш и да следваш алгоритмите в медицината, които следва Света. Това е да си професионалист! Скъпи дами, не робувайте на стари приказки и авторитети, това че някой е професор в БГ нищо не значи. Дори понякога е опсно, особено ако смятат, че могат да променят алгоритмите на поведение просто защото те така са решили...На Запад биха ги осъдили за това. Да си професор там значи освен да четеш, но и практически да работиш - да можеж да изпълниш всички тези манипулации, с които се "обслужва хирургията", защото са част от Гастроентерологията, защото отменят операцията, защото по Света така се прави.
Моят изстрадан съвет е търсете европейски работещите клиники и лекари в БГ, не робувайте на "авторитети" ...защото не се знае дали нистина са такива, все пак живеем в България

# 10
 • София
 • Мнения: 1 777
Твърде много реклама, ненужна на тази иначе, наистина прекрасна клиника, колеги!

# 11
 • София
 • Мнения: 122
Съвсем случайно, виждам, че темата ми се е върнала на преден план...за съжаление проблемът продължава да стои пред нас, махнахме нарочената жлъчка, която беше нарочена за проблема свързан с черния дроб, уви резултатите са все така лоши, виждам, че е споменат и д-р Ханджиев последно ходихме при него, за жалост се наложи да отложим повторното посещение, защото е в чужбина Sadи сега предстои да го посетим( говоря така в мн. число , защото става въпрос за майка ми).

# 12
Сагласна съм с Калоянова за ВМА, но до някъде. Търсете доц. Кацаров - написаното важи за него и за младите му колеги, които е обучил. Вярно е,че се чака безкрайййно дълго, но ако е сложен проблем си струва (tel.9225001). Не бих препоръчала д-р Ханджиев, точно обратното!!!


# 13
До "mary73 "
Нямам идея защо и по какъв начин говориш против д-р Ханджиев от ВМА,знаеш ли този човек колко ми помогна на мен самия,аз го боготворя и ще го правя до края на живота си,вярно е това че на мен ми помогна беше усилие на целия екип на клиниката по гастроентерология и хепатология,но той самия беше ядрото и човека който ми помогна.
А относно специалистите в България не са много и те са описани по-горе от участниците във форума,но на първо място за мен е д-р Ханджиев,като ръководител на отделението по хепатология,светила също са доц.Кацаров,проф.Чернев,проф.Кръстев,доц.Антонов

# 14
 • Мнения: 22
Защо не отидете в университетска болница? Не мога да се сетя нещо добро за военните в която и де е област! Щом нещата са зле ползвай "тежката артилерия"!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт