Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 76 отговора


Мнения: 224
Ето любимите меденки на моето семейство.Днес ги направих.Приготвят се от 2 яйца,1 ч.ч. захар,1 ч.ч. олио,4 препълнени с.л. мед,1/2 пакетче канела,1 ч.ч. смлени орехи,1 ч.л. сода бикарбонат,1 бакпулвер и брашно за средно меко тесто около 6 ч.ч.Това е.Ето и снимка.

« Последна редакция: вт, 20 ное 2007, 20:15 от mammaviki »
Цитирай


Мнения: 8 580
Добре изглеждат! Колко бройки излизат от дадените продукти?
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Мама Вики,
Дано не те безпокоя но може ли с по - голяма точност (за такъв профан като мен)
колко е това брашно - ориентировъчно, защото се прищя от рецепти - брашно колкото поеме.
Цитирай

Popovo, Bulgaria

Мнения: 493
и аз тази вечер правих такива меденки, но без орехи и ги слепих с мармалад
Цитирай


Мнения: 224
Добре изглеждат! Колко бройки излизат от дадените продукти?

Излизат някъде към 60 броя.
Цитирай


Мнения: 224
Мама Вики,
Дано не те безпокоя но може ли с по - голяма точност (за такъв профан като мен)
колко е това брашно - ориентировъчно, защото се прищя от рецепти - брашно колкото поеме.


Брашното е 6 ч.ч. мила.
 
Цитирай


Мнения: 4 496
6 ч.ч. не са ли много за средно меко тесто? newsm78 Embarassed
Цитирай


Мнения: 224
6 ч.ч. не са ли много за средно меко тесто? newsm78 Embarassed

На мен ми стана точно,тя и дозата е голяма.Ако искаш пробвай с по-малко брашно,то тогава меденките ще се разлеят и ще станат тънки като бисквити.Казвам го от опит. smile3503
Цитирай


Мнения: 4 496
Благодаря за бързя отговор! Flutter
А с престояването стават ли по-мекички, или са такива още след изпичането? Blush
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз обожавам меденки.  Smile
6 чаени чаши брашно ми се струват абсурдно много  Thinking
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Ето няколко рецепти от нета за меденки:

 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. мед
2/3 ч.ч. олио
2 ч.л. канела
1ч.л. сода бикарбонат
1 баклувер
2 с.л. оцет
брашно - около 3 ч.ч.
...

250 г брашно
1/2 ч л сода
1/4 ч л сол
щипка индийско мускатово орехче
115 г масло (стайна температура)
1 яйце
1 жълтък
1 ч л ванилова есенция
1 ч л лимонена или портокалова цедра
175 г захар
...

И още куп подобни. Повече от 2-3 чаши брашно, дори за две яйца, не видях.  Confused
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
6 чаени чаши брашно ми се струват абсурдно много  Thinking

 На мен също ..

Ето рецептата на Honda , по нея повече от 2 - 2 1/3 ч. брашно не съм слагала..

2 яйца
1ч.ч олио
1к.ч мед
1ч.ч захар
2ч.л канела
1 и 1/2 ч.л сода бикарбонат
1-2 ванилийки
брашно за меко тесто
Цитирай


Мнения: 224
Аз сложих толкова момичета,какво да направя...Вие,ако искате сложете по-малко...Може би затова мойте меденки станаха хрупкави.Ако бях сложила по-малко брашно,щяха да станат сигурно мекички...незнам...Но мойта рецепта е такава...за хрупкави меденки,а не за меки медени питки. newsm53
Цитирай

София

Мнения: 1 924
Извинявайте за лаишкия въпрос, ама... как правите тестото? Месите ли го, или го бъркате в някакъв съд? Че аз преди няколко дни се хванах с една рецепта (от форума, ама не помня чия беше Embarassed), с 350-400гр брашно за 2 яйца. Някак доста течно се получи, направихме съвещание с мъжа ми, слагахме още брашно, бъркахме, месихме... накрая се получиха доста разляти, но за сметка на това твърдички меденки Blush. Е, изядохме си ги, но все пак... как трябва да е? Smile
Цитирай


Мнения: 224
Първо бъркам в дълбок съд с дървена лъжица един по един всички продукти.Слагам една по една 4 ч.ч. брашно и бъркам.После изсипвам в тавичка и слагам още 1 ч.ч. брашно и започвам да меся тестото.Досипвам по малко още брашно и пак меся,докато се получи необходимата средна твърдост на тестото.Затова казвам,че отиват 6 ч.ч. брашно.Зависи колко ще поеме сместа,може да поеме и 5 1/2 ч.ч.От него късам топчета,колкото орех и ги притискам леко за да се оформи като меденка.В средата набождам по едно парченце орехче.Това е.Не слагайте по-малко брашно,послушайте и горното мнение на лято!
« Последна редакция: чт, 08 ное 2007, 23:07 от mammaviki »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 76 отговора