Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 7 ноем. 2007, 22:36 ч.
  • Преглеждания  18 193  Мнения  38  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 58
Момичета, моля помогнете!Дайте идеи какво може да се направи със сух хляб???Имам цял хляб и незнам какво да го правя Sad Аз не ям хляб, а само моето мъжленце и честно казано ми омръзна да купувам само за него и след два-три като изсъхне да го хвърлям Sad Има ли някоий идеи?

Реклама
# 1
  • USА
  • Мнения: 1 436
Пържени филийки или виж тук Peace

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 497
Аз също правя пържени филийки - разбиват се две яйца с половин литър прясно мляко, слагат се филийките в сместа да се напоят хубаво и се пържат. Много подходящи са за закуска.

# 3
  • София
  • Мнения: 58
Ами ние ядем само по веднъж дневно, тъй като и двамата сме на работа до по-късно:( Затова по-скоро ми трябва някаква рецепта, подходяща за вечеря. Имаше май една рецепта, ама не се сещам как точно се казваше и как се прави. Беше нещо като "суфле от хляб" или нещо такова. Някой сеща ли се?

# 4
  • Мнения: 2 098
Може да разбиеш няколко яйца, прясно или кисело мляко, олио , сода, сол заливаш филийките и печеш на фурна Wink "Мързелива баница"
Има и торта от сух хляб
Сухия хляб заедно с прясно мляко, захар, маргарин(масло) се разбива с миксер+какао  Flutter
Това е крема, редуват се ред бисквити(закуска) , ред крем   bouquet

# 5
  • София
  • Мнения: 174
Да,можеш да направиш като наредиш хлебчета които малко си препекла,но може и да не се препичат и след това натрошено сирене и разбити яица зависи какво количество е хляба и заливаш отгоре.След това печеш на фурна и настъргваш малко сирене или кашкавал и запичаш отново.Също могат да се намажат и с малко масло,става много вкусно.Или препичаш нарязани хлебчета на кубчета в една тавичка във фурната до пълно изсушаване и след това прибираш в кутия,могат да се използват за крутони или да се смелят с пасатора за галета.Успех.

# 6
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Има доста подобни теми - потърси с търсачката! Peace

Иначе, най-често правя нещо като щрудел от него! Simple Smile

# 7
  • Мнения: 1 282
Щом е за вечеря, трябва да е солено. Правила съм от сух хляб, пушено пиле, крема сирене, 2 яйца, и пр.мляко.
В тавичка подмазана потапям филиите в прясното мляко и ги нареждам плътно. Отгоре накъсвам пушеното пиле. Кремата я смесвам с прясното мляко/не помня съотношението,но ако искате ще я напиша точно/ и двете яйца. Заливам върху пилето, пека и настъргвам кашкавал по желание. Става много вкусно и търпи всякакви варианти.

# 8
  • София
  • Мнения: 5 001
Сухият хляб у нас се ликвидира по следният начин:панирани филийки или баница.
Баницата я правя така...Хляба се натрошава на по ситни трохи(ако е на филийки не става хубаво).В Намазнена тава се слага половината от трохите,отгоре се ръси сирене(ние обичаме да е повечко;)  ) слагат се другите трохи.Отгоре слагам парченца масълце и леко запичам във фурната да порозовее отгоре.Разбивам 3-4 яйца с 1 кисело мляко и една щипка сода и заливам баницата.Допичам до готовност и после я вадя от фурната,покривам за 15-20 мин. с кърпа.Става много пухкаво и вкусно нещо  Laughing

# 9
  • Мнения: 423
Щом е за вечеря съм за баница или просто принцеси с кайма или кашкавал.Сбиричка или винце, ако палнеш и една свещ....романтиката е готова.

# 10
  • I'm passenger through the desert from myself i come<->to myselfi return
  • Мнения: 124
От сух хляб правим  в къщи две неща. Пица- може режем количките на филийките или не, зависи кои как обича, нареждаме  ги  у тавата, мажем с лютеница или дом сос, крастави4ки, царевица, маскинки, кашкавал, салам или кайма, които каквото предпочита за отгоре и във фирната.
А др начин е нарязване хляба на бупчета слагаме в тенжарка,олио, запичаме ги леко, слагаме сирене, и когато са готови малко ги праскаме с   вода.

# 11
  • weltweit
  • Мнения: 6 145
Извинявам се за лирическото отклонение - обаче как ви се намира сух хляб?? Аз какъвто и да купя мухлясва, не изсъхва като онзи от едно време Shocked

# 12
  • София
  • Мнения: 5 001
Аз си купувам заводски "Добруджа"

# 13
  • weltweit
  • Мнения: 6 145
Аз си купувам заводски "Добруджа"
Аз купувам от тостерните, нарязани, че са ми по-удобни  Blush
Ще си взема нормален бял или добруджа заводски, мерси   bouquet

# 14
  • out of space
  • Мнения: 7 477
Крутончета- изпичаш в тостера и ги прибираш в буркан.
Другия вариант е да го доизсушиш на слаба фурна и да го счукаш на галета.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт