«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора

SK

ћнени€: 352
«дравейте!
«нае ли н€кой как се прави ето такава торта? http://www.afamilyfare.com/Images/cake.jpg
ћо€ близка при€телка се омъжва и мечтата й е да има такава торта, а аз много искам да € изненадам.

Ѕлагодар€ предварително!  Hug
÷итирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

ћнени€: 5 850
това са множество тънки блатове, слепени с шоколадов крем.
покритието е марципан.

в темата за торти ще ти дадат точни съвети как се прави.
успех Hug
÷итирай


ћнени€: 1 802
Ќа мен ми прилича на палачинки със шоколад, ама май не е такова  Smile ƒобре изглежда иначе.
÷итирай

¬ подножието на ¬итоша

ћнени€: 7 374
  ћисл€ ,че са си палачинки. Peace
÷итирай

край морето

ћнени€: 3 623
Според мене са тънки блатове слепени с някакъв крем. Питай в някой цех дали няма да ти я направят, че с тези блатове си е голяма играчка.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 444
Ќа палачинкова торта ми прилича , защо не € изненадаш като и поръчаш готова , за такъв повод не се рискува с торта , ко€то ще правиш за първи път !
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 806
»хааааа  newsm09 ѕредупреждавайте друг път, че има такива красоти на снимката, сега как ми се до€де !  smile3516  Ќе мисл€, че който и да е любител - сладкар би се справил с това чудо...
÷итирай


ћнени€: 6 755
»хааааа  newsm09 ѕредупреждавайте друг път, че има такива красоти на снимката, сега как ми се до€де !  smile3516  Ќе мисл€, че който и да е любител - сладкар би се справил с това чудо...

явно не си влизала в темата с тортите, там има доста по-майсторски изпълнени€ от тази торта.

—поред мен са блатове, слепени с н€какъв крем. Ќещо като медовика, добуш тортата и др подобни. Ќо ще е играчка да се изпекат толкова много блатове в домашни услови€. ¬същност, ако човек има търпение.............—амото оформ€не не ми се струва толкова трудно - един сполучлив марципан,перли и лъскави ленти.
÷итирай

Czech Republic

ћнени€: 2 476
—поред мен това е шоколадов Ќаполеон - не е чак толкова трудна за направа, малко по-пипкава. ≈то една тема с рецепти: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=115736.0

Ќа втора или трета страница има и рецепта и за шоколадов Ќаполеон! bouquet

ј колкото за украсата и т€ не е трудна, но се изисква малко опит, точна ръка и фантази€! Hug
÷итирай

SK

ћнени€: 352
ћного ви благодар€ за отговорите, момичета!   :bouquet:

ўе пробвам този шоколадов Ќаполеон, мерси, Ќаталина! Smile —амо имам един въпрос - н€ма ли да стане много мека?  Thinking  ј, и още нещо - сега вид€х, че си в „ехи€ (съседи сме, аз съм в —ловаки€ Wink ) - имаш ли представа дали тук (или при вас) има н€какви такива подобни кори?

—м€там да € направ€ пробно веднъж вкъщи, ако стане, ще € направ€ и за сватбата. ƒотгогава има доста време. »наче, зна€, че е по-лесно да отида в н€кой сладкарски цех и да си поръчам, но ми се искаше тортата да си бъде лично от мен, просто по-специална.  Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 126
«дравейте!
«нае ли н€кой как се прави ето такава торта? http://www.afamilyfare.com/Images/cake.jpg
ћо€ близка при€телка се омъжва и мечтата й е да има такава торта, а аз много искам да € изненадам.

Ѕлагодар€ предварително!  Hug

HI!
«а разлика от другите съфорумци мисл€, че това е разновидност на прочутата торта "ѕринц-регент". —амо дето украсата е по-различна отгоре и е пригодена за особено тържествени случаи. —подел€м мнението, че тортата е "облечена" с розов фондан, но вътре (среза) показва, че най-много се доближава до "ѕринц-регент".
јко искаш ще ти потърс€ точната рецепта - само пиши дали да € постна на руски или ще искаш да ти € преведа.
—ъжал€вам, че чак сега вид€х тази тема и €вно н€ма да можеш да ползваш рецептата за специални€ случай на тво€та при€телка - свадбата. јма нали после ще има и кръщанета - ще можеш да се отчетеш.
—амо ще добав€, че се прави доста сложно, тъй като блатовете са съвсем тънки (и крехки) и се пекат един по един. chef
÷итирай
«дравейте!
«нае ли н€кой как се прави ето такава торта? http://www.afamilyfare.com/Images/cake.jpg
ћо€ близка при€телка се омъжва и мечтата й е да има такава торта, а аз много искам да € изненадам.

Ѕлагодар€ предварително!  Hug

"ѕринц-регент".
јко искаш ще ти потърс€ точната рецепта - само пиши дали да € постна на руски или ще искаш да ти € преведа.
 chef



ўе можеш ли найстина да дадеш рецептата на тази торта,ако не те затрудн€ва на български, Wink
÷итирай

SK

ћнени€: 352
÷ветето,

јко може, дай рецептата на ѕринц-регент! —ватбата още не е минала Wink  
ћерси много!  Hug

опс, ако може на български, че руски€ нещо  Embarassed  или ако не ти се занимава, дай на руски, аз ще се оправ€ с н€кой онлайн речник!
÷итирай


ћнени€: 468
 Eто това снимах от книжката на магазини "ѕикадили" : ѕринцрегентеторте.  Ќ€мам време да € препиша в момента. »звин€вам се и за лошото качество. јко се интересуваш , кажи ще € препиша.
≈то и тук има една “орта на регента .
÷итирай

—офи€

ћнени€: 126
÷ветето,

јко може, дай рецептата на ѕринц-регент! —ватбата още не е минала Wink 
ћерси много!  Hug

опс, ако може на български, че руски€ нещо  Embarassed  или ако не ти се занимава, дай на руски, аз ще се оправ€ с н€кой онлайн речник!

-----------------------------
ўе постна четири варианта на тази торта (три руски и един немски).
јз лично никога не съм правила тази торта, но по всичко личи, че е вкусна.
»зборът на рецепта е твой:

“ќ–“ј "ѕ–»Ќ÷-–≈√≈Ќ“"
“ова е една знаменита торта. Ќе съвсем бърза при приготв€не, но си струва, пов€рвайте. ћекичка, шоколадова, даже бих казала трюфелна.
Ќеобходима е форма за торта с диаметър 22 см.
ѕродукти:
за блатовете:
200 г масло
200 г захар
3 €йца
щипка сол
150 г брашно
50 г пшеничено нишесте
1 ч.л. набухвател (бакпулвер веро€тно)
за пълнежа:
40 г пшеничено нишесте
400 мл мл€ко
80 г. захар
100 г. тъмен шоколад
1 с .л. ситна захар за поръсване
100 г размекнато масло
за украса:
н€колко сребърни перли от шоколад


1. ‘урната се загр€ва до 180 градуса.
ћаслото, захарта, €йцата и солта се разбиват на п€на. ¬ получената смес се изсипва брашното, което е размесено предварително с нишестето и набухвател€ (бакпулвера). ¬сичко се разбърква добре.
2. ќт тази смес се изпичат 5 блата с диаметър 22 см. «а изпичането на един блат се намазват две супени лъжици от сместа за блатовете върху омазненото и набрашнено дъно на тортената форма. ѕече се 3-5 минути до светло-жълт цв€т.
3. «а пълнежа: —месва се нишестето с 4 супени лъжици мл€ко. ќстаналото мл€ко + захарта + шоколада се кипват и тогава се прибав€ нишестето.  рема се кипва (остав€ се да заври), прехвърл€ се в чини€, посипва се със ситната захар и се охлажда.
4. ћаслото се разбива на п€на и лъжица по лъжица се прибав€ в крема.
5. «а украсата на тортата 3.4 лъжици крем се слагат в сладкарски пош с шприц във формата на звезда и се слгат в хладилника.
6. „етири блата се намазват с по 1/4  от крема Ц всеки. Ѕлатовете се налагат един върху друг и се покриват с пети€ блат, който се постав€ с гладката страна нагоре. “ортата се завива в алуминиево фолио, покрива се с капак и се остав€ в хладилника за една нощ.  рема също се слага в хладилника.
7. «а глазурата: Ўоколада се разтоп€ва на водна бан€ заедно с течна сметана. —лед това глазурата се охлажда, за да не бъде прекалено течна.
8. “ортата се покрива с глазурата. — помощта на шпатула се очертават порциите и върху вс€ко парче се шприцова по една розичка от крема.

Ѕележка мо€: не е дадено в продуктите колко течна сметана е необходима при разтоп€ването на шоколада. —амо е записано, че за глазурата се разтоп€ва шоколад с течна сметана.

ќ–»√»ЌјЋЌј“ј –≈÷≈ѕ“ј Ќј "PRINZREGENTENTORTE"
“ова е фирмена торта на баварските сладкари. “ова е празнична торта и се поднас€ с кафе.
ѕридворни€т сладкар ёлиус –оттенхьофер € е посветил на принца-регент Ћеополд, а също и на държавата Ѕавари€ Ц 8-те блата на тортата символизират тогавашните 8 административни окръзи.
ѕродукти
150 г масло
3 €йца
150 г захар
1/8 л. мл€ко
225 г брашно
50 г нишесте
1/2 пакетче бакпулвер
щипка сол
пълнеж:
125 г масло
125 г тъмен шоколад
2 €йца
1 с. .л. захар

∆ълтъците и белтъците се отдел€т.
∆ълтъците се разбиват със захарта и мекото масло до побел€ване. —лед това се добав€ мл€кото, прес€тата брашно, баспулвера, нишестето и солта и добре се разбъркват.
Ѕелтъците се разбиват на твърд сн€г и се прибав€т към тестото, като внимателно се объркват.
¬ добре намазнена разкопчваща се форма се изпичат осем тънки блата (по 3 супени лъжици от тестото).
ѕекат се на температура 200 градуса Ц около 6-8 минути, докато не се зачерв€т леко. ¬ад€т се веднага от формата.
«а пълнежа Ц шоколада се разтоп€ва на водна бан€. –азбиват се заедно маслото, шоколада, €йцата и захарта. —едем блата се намазват с крем и се слагат едни върху друг. ќтстрани тортата се намазва също с крем. Ќай-горни€т Ц осми блат се намазва с помощта на четка с разтопен горчив шоколад.

–≈÷≈ѕ“ј Ќј “ќ–“ј“ј Дѕ–»Ќ÷-–≈√≈Ќ“Ф
ќт "Ёнциклопеди€ домашней выпечки" “ойбнера и ¬ольтера.
продукти за торта с диаметър 26 см.
7 жълтъци,
150 г захар,
щипка сол,
7 белтъка,
150 г брашно
0,5 л. мл€ко,
1 пакетче прах за ванилов пудинг,
2 жълтъка,
100 г захар,
250 г масло,
50 г какао на прах,
50 г готварски шоколад,
200 г шоколадова глазура,
масло и брашно за формата.

‘урната се загр€ва до 220 градуса.
∆ълтъците с половината захар и сол се разбиват на п€на. Ѕелтъците с останалата захар също се разбиват на гъста п€на и се съедин€ват с вече разбитите жълтъци. Ћеко се объркват и се прибав€ брашното.
ќт полученото бисквитно тесто се изпичат 6 блата с диаметър 26 см.
ќт мл€кото, праха за пудинг и захарта се свар€ва пудинг, който се охлажда като се разбърква периодически.
ћаслото се разбива на п€на и постепенно, лъжичка по лъжичка се добав€ в пудинга. Ќай-накра€ се добав€ разтопени€ шоколад и какаото на прах.
Ѕисквитените блатове се намазват и се слагат един върху друг. — останали€ крем тортата се намазва отгоре и отстрани и се постав€ в хладилник до пълно охлаждане.
ќтгоре ц€лата торта се залива с разтопена шоколадова глазура.

“ќ–“ј "ѕ–»Ќ÷-–≈√≈Ќ“" Ц (Ќ≈ћ— » ¬ј–»јЌ“ - превод от немска рецепта)
ѕродукти:
“есто:
200 г размекнато масло
6 €иц
250 захар
1 щипка сол
300 г брашно
50 г нишесте
0,5 ч. л. бакпулвер
 рем:
125 г течна сметана
200 г горчив шоколад
200 г масло
150 г пудра захар
√лазура:
200 г шоколадова глазура
–азкопчаваща се тортена форма с диаметър 26 см.


‘урната се загр€ва до 200 градуса. ƒъното на тортената форма се намаза с масло.

ѕриготв€не на тестото: ћаслото се разбива и постепенно се прибав€т жълтъците и захарта. –азбива се до пълното разтвар€не на захарта. Ѕелтъците се разбиват на твърд сн€г със солта. Ѕрашното се размесва с нишестето и заедно с белтъците се прибав€т към жълтъчната смес.
«а всеки блат - 2 с. .л. от тестото се слават на дъното на формата и се заравн€ват с лопатка. ѕече се 10 минути. Ѕлата внимателно се изважда от формата и се охлажда върху решетка.
“ака се изпичат 5 блата.
«а крема: “ечната сметана и натрошени€ шоколад се разтоп€ват на слаб огън, като непрекъснато се разбъркват.
ћаслото и пудрата захар се разбиват на п€на. Ўоколадовата сметана леко се охлажда и лъжица по лъжица се прибав€т към маслото.  ремът тр€бва да стане лек и възушен.

Ѕлатовете се намазват с крема и се постав€т един върху друг. «авиват се във фолио, отгоре се слага н€каква тежест и се остав€т в хладилника минимум 2 часа.
√лазурата се разтоп€ва на водна бан€ и с не€ се покрива тортата.  огато започва да се втвърд€ва се маркира с ножа за 16 порции.

----------------
јми това е ! ”спех и винаги да си бъдете при€телки с булката. Very Happy



÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора