Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 57 отговора


Мнения: 240
Защо винаги ми става гумено? Варя картофите с кората, после не ги пасирам, а ги мачкам. И с мляко и без мляко, и с масло и без масло - винаги става гадно като консистенция. Едно се точи такова. Сега направих последния си провал  Sick
Цитирай


Мнения: 4 496
Сещам се единствено за това, че гледам да купувам от жълтите картофи, а не от червените.Незнам как да обясня.
Цитирай

София

Мнения: 4 812
Забрави за пасатора. Мачкай картофите, докато са горещи - с топло мляко. По добре пюре с гранулки, отколкото с ластици.
Цитирай

Франция

Мнения: 911
Май зависи най-вече от сорта на картофите...А иначе аз слагам 1 майонеза и 60-70 г маргарин вместо прясно мляко  Peace
Цитирай

при палмите и алигаторите,FL

Мнения: 901
Аз го правя като за бебе.Варя картофите обелени и нарязани на едро в тенджерата под налягане/като "фъсне" и след 2-3 минути я отварям/, изваждам катрофите и ги намачквам още горещи с оная джиджавка с дупките, добавям малко от водата в която са врели, малко олио и малко сол.При мъж , които не вкусва нищо животинско, няма друга рецепта за картофено пюре.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
За да стане пюрето пухкаво аз правя следното:Варя картофите обелени и в много малко вода(колкото да ги покрие)+1 с.л. олио(по-бързо се сваряват и става по-вкусно пюрето) и сол на вкус.Когато се сварят картофите ги мачкам с вилица или уреда за мачкане на пюре(едно такова с дупки...прилича на дупчена лъжица,но с дръжката по средата.....ама че обяснение  hahaha дано сте ме разбрали)Водата в която са вряли картофите използвам за разреждане+малко прясно мляко,прибавям масло и евентуално сол,ако е необходимо.Откакто се научих така нямам провал с пюрето.
« Последна редакция: чт, 08 ное 2007, 17:53 от TheNMaster »
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
При мен започна този проблем откакто използвам пасатор.Пробвай с миксер. Peace
Цитирай

До парка

Мнения: 8 068
При мен започна този проблем откакто използвам пасатор.Пробвай с миксер. Peace

 Момичето пише ,че не ги пасира,а ги мачка.
Цитирай

София

Мнения: 4 282
Пробвай с обелени картофи, аз лично не обичам вкуса на картофите когато са варени с кората  Naughty

Винаги ги беля и тогава варя Peace
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Сварявам картофите предварително обелени и нарязани. Слагам им сол докато се варят. Когато са добре омекнали ги мачкам с ръчен пасатор, като добавям чисто масло и мляко по малко, мачкам и така колкото поеме.
Цитирай


Мнения: 240
Благодаря за съветите! Следващият път ще пробвам с обелени картофи. А колкото до сорта - не съм обръщала внимание какви са били преди, гледала съм да са дребни, но днес бяха домашни и жълти и пак не стана.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Другия път ще стане -  ГАРАНЦИЯ   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 444
Мойто винаги става страхотно !
Беля и режа картофите на кубчета , варя , изцеждам водата , мачкам хубаво с уреда за пюре , стоплям мляко и прибавям като бия с тел, прибавям масло и сол на финала !
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Пробвай с обелени картофи  Peace
Цитирай


Мнения: 2 819
Никога не ми е ставало гумено пюрето.
От известно време го правя в микровелето и става супер бързо и вкусно.
Беля картофите.Нарязвам ги на кубчета,овкусявам с малко пикантина,наливам малко водичка и ги слагам в микровелето за около 10 мин. После вадя,разбърквам ги и доливам водичка ако се налага.Връщам в микровелето за още 5 мин.
След това вече ги намачквам с краве масло,прясно мляко,а понякога и сиренце.
Понякога го правя и с моркови и броколи-става много вкусно:)
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 57 отговора