Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 8 ноем. 2007, 21:51 ч.
  • Преглеждания  564  Мнения  2  Онлайн  1
Отговори
  • Стара Загора
  • Мнения: 40
Пкорай споровте за изпитаните и ненадеждните сайтове за парфюми бях подхвърлил идеята да се даде възможност на интернет търговците да се легитимират пред форума срещу някакво заплащане. Надявам се почтените търговци да осъзнаят, че това е в техен интерес -все пак тук има над 67 хил. потребители, представляващи важен сегмент от пазара им.

Но, да не оставяме защитата на интересите си само на активността на търговците. Виждам, че моята любима опонентка Mirena80 даде като основание за защита на правата ни Закона за електроннта търговия. Ще я подкрепя, но, моля обърнете внимание и на друго.
В много случаи просто няма реално съществуващ субект, към когото да се отправи рекламацията.  Ще ви насоча към един текст от Търговския закон:

Задължение за посочване на данни

Чл. 13. (1) (Предишен текст на чл. 13 - ДВ, бр. 84 от 2000 г., доп. - ДВ, бр. 66 от 2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 38 от 2006 г., в сила от 01.07.2007 г.) Търговецът е длъжен да посочва в търговската си кореспонденция и в Интернет-страницата си, ако има такава: фирмата; седалището и адреса на управлението; единния идентификационен код и банковата сметка. Търговецът може да посочва и адрес за съобщения. Когато търговско дружество посочва размера на капитала си, то посочва и каква част от него е внесена.


В каква част от БГ-сайтовете са посочени тези данни?

Аз се опитвам да открия кое лице стои зад http://parfumibg.com/, където, цитирам "Продуктите са с доказано качество и произход.", но нещо ми се губи.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 806
Благодаря  bowuu, поласкана съм!  Flutter Да, прав си, но пък друг е въпросът кой би си поръчал нещо от сайт, който не е упоменал адрес и телефон (най-малкото) за връзка. Аз не бих!  Stop Онлайн търговията е също както обикновената такава - не може да купуваш на сляпо, без да си използваш поне малко сивото вещество, пък после да викаш "измамиха ме". Simple Smile Поръчвала съм от гет.бг , и даже спечелих някаква награда за един 8-ми март. Понеже не успях да си избера нищо по телефона (раздаваха козметични комплекти, бельо, много красиви копринени шалове), ме поканиха да отида в офиса им и на място да избера. Затова пак бих ги ползвала. В крайна сметка нали това е целта в днешно време - малко по малко да отпаднат мошениците и да останат само коректно работещите търговци. Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 11 580
Засега ще заключа темата.
Ще бъде отключена веднага след като първият "почетен търговец", решил да се представи тук "срещу някакво заплащане" се свърже с когото трябва, за да се рекламира пред тези "над 67 хил. потребители, представляващи важен сегмент от пазара им.".

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт