Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 224
За блата разбиваме на пяна 4 жълтъка,прибавяме 1 1/2 ч.ч. захар и пак разбиваме,докато сместа се сгъсти.Слагаме 1 пакет разтопено масло, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 бакпулвер, 4 ванилиии и 2 ч.ч. брашно.За крема разбиваме 4 белтъка с 1 ч.ч. захар.Изпеченият блат се маже с мармалад по желание и отгоре се разпределя крема.За украса отгоре си карамелизираме 1ч.ч. захар и с една лъжичка сипваме произволно върху тортата,за да стане като паяжина навсякъде.Отстрани мажем с крема и залепваме със смлени орехи.Съжалявам,че нямам снимка,но много бързо я излапахме.Другия път още като я направя и ще я снимам.
« Последна редакция: пт, 09 ное 2007, 00:33 от mammaviki »
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 604
Здравей mammaviki

Това не е ли всъщност сладкиша Дамски каприз (аз го знам като Английски сладкиш)?
Моята рецепта е с 5 яйца, но иначе резултата е същият. Само че не слагам "коса" от карамелизирана захар, а просто запичам по-дълго белтъците. Ето резултата:


http://natalyna.multiply.com/photos/photo/5/65.jpg

ПС. Има вече доста рецепти за този сладкиш във форума!  Peace
« Последна редакция: пт, 09 ное 2007, 14:53 от natalyna »
Цитирай


Мнения: 224
Здравей mammaviki

Това не е ли всъщност сладкиша Дамски каприз (аз го знам като Английски сладкиш)?
Моята рецепта е с 5 яйца, но иначе резултата е същият. Само че не слагам "коса" от карамелизирана захар, а просто запичам по-дълго белтъците. Ето резултата:


http://natalyna.multiply.com/photos/photo/5/65.jpg



Да мила,подобен е май.Казвам подобен,защото тук виждам,че крема отгоре от белтъците е леко запечен.В мойта рецепта не се пече.Иначе и този десерт изглежда превъзходно. smile3501
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Много го обичам този сладкиш "Дамски каприз"  Laughing
В моята рецепта също запичам белтъците
Цитирай


Мнения: 248
А блата сиропира ли се?
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 604
Здравей 4o4olina

В моята рецепта блата не се сиропира, но задължително се намазва още топъл със сладко и така поема от сладкото. Нека мама Вики да каже как е в нейната рецепта! Peace

Мама Вики, даде ми чудесна идея да опитам да приготвя сладкиша във форма за торта! Надявам се, че не се сърдиш че сложих моя снимка в темата ти!  bouquet
Цитирай


Мнения: 224
Здравей 4o4olina

В моята рецепта блата не се сиропира, но задължително се намазва още топъл със сладко и така поема от сладкото. Нека мама Вики да каже как е в нейната рецепта! Peace

Мама Вики, даде ми чудесна идея да опитам да приготвя сладкиша във форма за торта! Надявам се, че не се сърдиш че сложих моя снимка в темата ти!  bouquet

не се сърдя,споко...даже ти благодаря за снимката,защото аз нямам.И в мойта рецепта блата не се сиропира.
Цитирай


Мнения: 3 351
И аз правя подобен сладкиш   chef Peace

Маргарет тигър пай
Необходими продукти:
4 жълтъка + 1 яйце
1 1/2ч.ч. захар
1ч.ч. кисело мляко
1ч.ч. олио
2ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2-3 ванилии
за намазване: сладко(домашно приготвено, няма значение от какви плодове) 4 белтъка и 8с.л. захар(може да се замени със сметана)
Приготвяне: Всичко се разбърква до получаване на гъста хомогенна смес. След това се слага в тава и се пече в предварително загрята до 180* фурна. След като се опече и изстине се намазва със сладко, а отгоре сладкото със разбита смес от 4 белтъка и 8с.л. захар, може и сметана, ако имате. Оставя се да престой известно време, около 30-60мин. Приятен апетит.



Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.