Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

нтжво

Мнения: 162
           Мъжът ми много обича миш-маш, но аз не мога да го приготвя. Искам тази събота да го изненадам. Моля, дайте ми някакъв съвет?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Слагаш в тенджерата или тигана олио,като се загрее прибавяш сурови(почистени от семките) нарязани чушки на по-едри парченца.След като леко поомекнат,прибавяш домати(ако са пресни - настъргани,ако са от буркан- без люспи леко пасирани)като се посгъстят добавяш намачкано сирене.Пообъркваш малко и добавяш яйцата(по желание и 1-2 щипки черен пипер).Пак разбъркваш и като се стегнат яйцата е готово.Има много варианти на миш-маш,но този ми е най-вкусен.Лук не слагам,променя се вкуса,но някои слагат.
Ако пак не ти е ясно,ще ти пиша пак с точни пропорции,но мисля че ще се справиш   Love
« Последна редакция: пт, 09 ное 2007, 13:45 от TheNMaster »
Цитирай

нтжво

Мнения: 162
Слагаш в тенджерата или тигана олио,като се загрее прибавяш сурови(почистени от семките) нарязани чушки на по-едри парченца.След като леко поомекнат,прибавяш домати(ако са пресни - настъргани,ако са от буркан- без люспи леко пасирани)като се посгъстят добавяш намачкано сирене.Пообъркваш малко и добавяш яйцата(по желание и 1-2 щипки черен пипер).Пак разбъркваш и като се стегнат яйцата е готово.Има много варианти на миш-маш,но този ми е най-вкусен.
Ако пак не ти е ясно,ще ти пиша пак с точни пропорции,но мисля че ще се справиш   Love
             Мерси за рецептата! Утре ще я изпробвам. Само да- попитам какво сирене да ползвам? До сега всичко което приготвя със сирене става солено. Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 3 915
Питай го обаче как точно го обича - със сурови, или с печени и обелени чушки. Защото ако го обича по втория начин, а ти го приготвиш със сурови, изненадата може и да не е приятна.

Аз задушавам първо лука (1 глава стар или 1-2 стръка пресен), после прибавям доматите, нарязаните чушките, малко преди да достигнат готовност - добавям сиренето, накрая яйцата и подправките. Слагам сол, малко червен и малко черен пипер. Сервирам, поръсен с магданоз. 
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Слагаш в тенджерата или тигана олио,като се загрее прибавяш сурови(почистени от семките) нарязани чушки на по-едри парченца.След като леко поомекнат,прибавяш домати(ако са пресни - настъргани,ако са от буркан- без люспи леко пасирани)като се посгъстят добавяш намачкано сирене.Пообъркваш малко и добавяш яйцата(по желание и 1-2 щипки черен пипер).Пак разбъркваш и като се стегнат яйцата е готово.Има много варианти на миш-маш,но този ми е най-вкусен.
Ако пак не ти е ясно,ще ти пиша пак с точни пропорции,но мисля че ще се справиш   Love

И аз го правя по този начин, но слагам и няколко скилидки чесън
Цитирай

София/Сливен

Мнения: 1 194
Тъкмо и аз щях да пиша за люспите на чушките. Аз не обичам чушки в ядене, точно заради люспите. Или на много дребно; или цели за да може да се съблече люспата; или печени и белени. В къщи винаги се е правил с печени чушки; даже и без домати - само чушки, сирене и яйца. Но не съм против доматите - става и така, стига да няма люспи. Виж към семките съм по-толерантна Wink

По въпроса за сиренето - можеш да го изкиснеш няколко часа във вода. Или да слагаш по-малко.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Виждам,че са ти отговорили за сиренето да го изкиснеш,а за чушките...се съгласявам,че може и с печени.Въпрос на вкус  Very Happy
Цитирай


Мнения: 240
Питай го обаче как точно го обича - със сурови, или с печени и обелени чушки. Защото ако го обича по втория начин, а ти го приготвиш със сурови, изненадата може и да не е приятна.

Аз задушавам първо лука (1 глава стар или 1-2 стръка пресен), после прибавям доматите, нарязаните чушките, малко преди да достигнат готовност - добавям сиренето, накрая яйцата и подправките. Слагам сол, малко червен и малко черен пипер. Сервирам, поръсен с магданоз. 

Аз го правя по същия начин. С лук ми е по-вкусно.
Цитирай


Мнения: 224
И аз обичам много миш-маш и често си го правя,защото само аз си го ям. newsm62 Мъжа и голямата щерка на това му викат буламач.Може да е буламач,но на мен си ми харесва. newsm53 Приготвям си го така-запържвам първо малко лук и малко праз,после чушки-каквито имам,саламчето,доматките,сиренцето и накрая яйцата. newsm10
Цитирай

нтжво

Мнения: 162
             Благодаря ви, момичета! Ще го приготвя с печени и обелени чушки, накиснато сирене! Ще сложа и малко чесън. Мисля, че една карирана покривка ще свърши работа.... и свещ! А най-важнато е детето трябва да спи при някоя баба! Very Happy
Цитирай

На небето

Мнения: 5 486
Аз го обичам със соров пипер, придава спицифичен аромат на миш-маша. Леко го запържвам с лука. Слагам сирене и кашкавал нарязани на дребно, също така и царевица. Ето едно интересно решение. Аз съм си го измислила, но е много вкусно:

МОЯ КАРТОФЕН МИШ-МАШ
 
•   4-5 картофа
•   1 пиперка
•   3 яйца
•   сол, копър
•   пр. мляко или вода
Картофите се сваряват предварително след което се настъргват на едро ренде и се смесват със яйцата и копър и млякото.  Пиперката се запържва в малко мазнина след което се добавя сместа от картофите и се оставя леко да се зачерви и се разбърква или се оставя да се запече добре и се обръща като омлет. След като се изкара може да се поле със сос от кис. мляко, майонеза, сметана и копър.
Ето снимките:

« Последна редакция: пт, 09 ное 2007, 17:18 от "Estir" »
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Питай го обаче как точно го обича - със сурови, или с печени и обелени чушки. Защото ако го обича по втория начин, а ти го приготвиш със сурови, изненадата може и да не е приятна.

Абсолютно, аз много обичам миш-маш, но с печени чушки, със сурови има люспи  Sick
Аз го правя като TheNMaster, но с печени чушки. Лук не слагам, можеш да поръсиш с магданоз по желание, аз не слагам не го обичам. И черен пипер не слагам, мисля че червен по му върви. Сиренето се кисне, за да не е солено, но аз така или иначе кисна сиренето и не ми е проблем  Wink
Цитирай

...под липите...

Мнения: 1 064
Аз пък го правя така:

Запържвам лук...към него прибавям нарязани и изчистени от семето пресни пиперки...задушвам...като поомекнат, добавям доматено пюре или настъргани пресни домати...като поизври водата на доматите, добавям натрошеното сирене...след това яйцата и магданоз...  chef
Цитирай

нтжво

Мнения: 162
           Утре ще ви кажа отзивите от моя миш-маш. Много ви благодаря. От скоро съм в сайта-новачка, но темите ми харесват, обичам да готвя и ще споделям с вас и моите рецепти.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Аз задушавам леко лук, после добавям чушките (печени и белени), след това малко домати, няколко яйца. Като са готови яйцата, изключвам котлона и добавям натрошено сирене и ситно нарязан магданоз! Днес точно това ни е манджата и е супер вкусна!  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора