Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора

stara zagora

Мнения: 35
Иска ми се да направя боб в гювеча от този който се готви цяла вечер на слаба температура,но незнам как..Не можах да намеря такава рецепта.Ще се радвам да ми помогнете.  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ами слагаш накиснатия(когато е накиснат предварително не е нужно да се хвърла първата вода) и измит боб в гърнето,добавяш лук, вода ,1 чушка,корени за супа,джоджен,3-4 с.л. олио и слагаш на слаб котлон на 1 степен(моята печка е стар Раховец).Сутринта може ако искаш да го запържиш с 1 с.л. брашно(аз лично не слагам) и червен пипер.Добавяш сол на вкус,разбъркваш и готово.Придобива страхотен вкус от това,че е глинен съда.
« Последна редакция: пт, 09 ное 2007, 16:42 от TheNMaster »
Цитирай

Пловдив

Мнения: 782
Може и накиснатия боб, олио, лук, 1-2 моркова, 1-2 чушки, джоджън, червен пипер, аз слагам и малко домати, сол, вода и на 100градуса във фурната цяла нощ
Цитирай

В метрото

Мнения: 2 715
Аз съм готвила само веднъж такова чудо.
Сваряваш, изхвърляш първата вода, и след това в гювеча. Бобът с всички зеленчуци и подправки. Можеш да сложиш и парче бекон (сланина, наденица...) Във фурната на 1 цяла нощ.
Гювеча се "запечатва" с тесто.
Добър апетит.
Цитирай


Мнения: 9 734
А к'во значи цяла нощ бе хора?
12 часа или 8 часа?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
А к'во значи цяла нощ бе хора?
12 часа или 8 часа?
Ами аз като го сложа вечерта към 22 ч. и сутринта в 7-8 е готово.   bouquet
Цитирай


Мнения: 9 734
Мерси за отговора - значи 9-10 часа.

А наистина ли става толкова хубаво?Никога не съм яла,само суперлативи слушам  newsm78
Задължително ли е да запечатам гювеча с тесто?Не,че ще се счупя,ако го направя,де Embarassed
Цитирай

В метрото

Мнения: 2 715
Тестото пречи на парата и предотвратява изхвърлянето на целия гювеч. Но, ако добре ти слепва съдът, можеш да си го спестиш.
Вкусно става. Но си е майсторска работа.
Абсолютно задължителна ти е сухата чушка. Аз я слагам цяла (в боба, както и да е приготвен), за да мога след това да я изхвърля лесно. Щото никой не я яде  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 5 000
pina...Да ти кажа честно МНОООГО си загубила,че не си пробвала   bouquet Ако имаш такъв съд веднага пробвай,ще си оближета пръстите.Вкуса е несравним(това е от глинения съд).Аз не запечатвам с тесто само си слагам капака и толкоз...    bouquet  Love
Цитирай


Мнения: 9 734
Имаш предвид суха люта,явно?!
Аз няма да слагам,че няма да ми го ядът.За себе си бих сложила,ама не съм само аз.
Мисля да го пробвам в най-скоро време.
А защо е майсторска работа,може ли да сбъркам нещо?
ТheNMaster,имам съд,имам.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Нищо не можеш да сбъркаш....няма страшно.Само важното е да сложиш съда на студен котлон.
Цитирай


Мнения: 9 734
Нищо не можеш да сбъркаш....няма страшно.Само важното е да сложиш съда на студен котлон.
ай,чакай - котлон?
аз досега за фурна мислех!не съм разбрала правилно или има варианти.Препоръчайте.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Нищо не можеш да сбъркаш....няма страшно.Само важното е да сложиш съда на студен котлон.
ай,чакай - котлон?
аз досега за фурна мислех!не съм разбрала правилно или има варианти.Препоръчайте.
Да котлон....става супер!Ще взема да те поканя на гости..... hahaha   bouquet
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Салагам боба да заври и изхвърлям първата вода.След това задушавам лук с моркови и заедно с боба ги слагам в гювеча.Добавям домати, вода , печена и нарязана чушка, девесил, джоджен и др. подправки.Не запечатвам с тесто, защото ми е по-удобно да проверявам дали е готов боба.
Цитирай

София- павлово

Мнения: 2 597
ммм  chef много е вкусно, яла съм но го правихме навън в жарава, ма моят гювеч като е гледжосън и не става
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора