Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 392
имате ли рецепта подходяща за детенце с алергия към млякото? предстои ни първия рожден ден и ми се иска да може да си хапне и малката от тортата, а не само да я гледа.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670

  Виж тук, дано рецептата е подходяща!
Цитирай


Мнения: 340
Предполагам, че те притеснява крема за тортата, защото блатовете може и без мляко да ги направиш. Ако е така, предлагам ти няколко варианта: маслен крем, шам - бял или кафяв (белтъци разбити на сняг със захар, а в кафевия се слага и карамерлизирана захар) или пък направи нещо желирано (компот с плодове) върху блатовете.
А сега като се замислих, може и комбинация от тези варианти. Успех! Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 392
аз съм "боса" в сладкарството и не мога да схвана кремовете как се правят ако не ми се обясни като на дебил. масленият крем не става - нали и маслото е от мляко правено а яйца не съм въвела още и не знам дали ще се приемат.marcheF може ли да ми обясниш как се прави компот на желе и  да измисля някаква украса на тортата на Биляна. и също ако може и някоя рецепта за блатовете Praynig
благодаря ви  bouquet
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Виж тук как се работи с желатин.
Цитирай

при палмите и алигаторите,FL

Мнения: 901
От тук имам една рецепта, която я правя за мъжът ми  тя е без мляко, без яйца  и въпреки всичко става страхотен сладкиш.
Ето и рецепта:
2и2/3чч брашно; 2чч захар; 6сл какао; 2чл сода бикарбонат; 1чл сол; 1 ванилия;
2/3чч олио; 2чч вода; 2сл оцет;
В тавата в която ще изпечеш сладкиша се разбъркват съставките от първият ред/сухите/ до еднородна смес, след това се прибавят течните съставки и се разбърква отново.Получава се тесто с консистенция на палачинково а даже и по течно.Слагаш в предварително загрята  фурна и печеш, като проверяваш дали е готово с клечка.След това можеш да го оформиш и украсиш като торта за празника на детенце.

Хубавото е че се приготвя бързо и лесно, не ти е необходим миксер , разбъркваш с вилицата а и не цапаш много съдове.
Мисля че сладкиша се казваше"Бърз сладкиш на американската домакиня"или нещо такова, няма спомен кой е пуснал темата, но има едно голямо Благодаря от мен и съпружеството  bouquet
Цитирай


Мнения: 8 592
И аз се сетих за шоколадовия крейзи кейк на Янита, той става за блат на торта и можеш да го украсиш отгоре както си решиш.
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Това е хипоалергичната торта за първия РД на дъщеря ми - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=58999.0. Обяснявана е всяка стъпка и мисля, че е ясно дори като за неопитни мами. Блатът е без мляко и яйца, но кремът няма да ти свърши работа, защото е с извара. Вместо него може просто да сложиш обикновено пюре от ябълка между блатовете, а отгоре да наредиш плодове, залети с желатин (по горните линкове).
Цитирай

Пловдив

Мнения: 782
Американския сладкиш, който ти препоръчва  nandi, става много вкусен, правила съм го няколко пъти. Заливала съм го с желирано кисело мляко и става супер, но ти можеш да го залееш с желирани плодове- от компот или банани. Можеш какаото да замениш с Нескуик също става.Можеш да го шприцоваш със сладко или мармалад.Успех!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 392
страхотна торта, hedra, аз си харесах едно котенце (от линковете в темата на хедра) и май него ще правя. благодаря на всички, мисля даже да използвам и двете рецепти за блатове и да ги редувам.
Цитирай


Мнения: 340
аз съм "боса" в сладкарството и не мога да схвана кремовете как се правят ако не ми се обясни като на дебил. масленият крем не става - нали и маслото е от мляко правено а яйца не съм въвела още и не знам дали ще се приемат.marcheF може ли да ми обясниш как се прави компот на желе и  да измисля някаква украса на тортата на Биляна. и също ако може и някоя рецепта за блатовете Praynig
благодаря ви  bouquet

Масленият крем може да го направиш и с маргарин, който е растителен. Аз съм правила с маргарин Калиакра класик - става като с краве масло. Само че вместо пудра захар слагам гъст захарен сироп, за да не хрупа. Не мога да кажа пропорции, защото работя "на око" и "на вкус".

За желиране на компота - купуваш си желатин, има на пакетчета, на д-р Йоткер. Отзад на пакетчето пише за какво количество течност е предназначено. Първо накисваш желатина в купичка със студена вода. Той набъбва, става почти тройно количество. Отделно затопляш сиропа от компота, но да не завира, и слагаш желатина в него. Бъркаш докато се разтвори, изчакваш сместа да изстине и сипваш върху блата. Трябва в съда да има достатъчно място за желирания сироп. Може преди да залееш да наредиш плодовете от компота за украса. Ето ти пример: http://images19.snimka.bg/003694757.jpg
Само че в тази торта в блата има мляко. Но пък сметаната е растителна - Хопла.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.