Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 ноем. 2007, 08:10 ч.

Свинско с праз

  • 14 424
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 423
Хайде давайте идеи как правите свинско месо с праз, че на мъжа ми му се яде точно това. никога не съм правила и незнам как се прави четох рецепти най-различни, но искам да ви попитам вас(имайки ви за по компетентни Wink)Искам да се получи нещо като манджичка, да има и сосче. да не забравя да ви кажа, че имам свински пържоли от врат споменавам го това, че четох в нета, че месото било хубаво да е по-тлъсто за тоя вид манджа, но аз тлъсти меса не обичам та затова кажете вие как го правите. Мммм, чак ми се дояде вече, а и навън как вали снежец хубаво май си е за такава гозбичка  bouquet

# 1
  • София
  • Мнения: 3 537
Аз го правя много по лесен начин.Изпържвам месото нарязано на по големи хапки във мазнинка, в една тенджерка за 10-та мин. доливам водичка да го покрие.Като се посвари наполовина месцето добавям праза, преценяваш ако искаш  повече вода да има,имай в предвид,че праза също пуска вода и оставяш да се задушава.Почти съм края осолявам,поръсвам с черен пипер и това е.Нищо друго не слагам.Ако искаш като манджа,може и морковче да добавиш, да долееш повече вода и леко да сгъстиш със размита брашнице накрая и така.

По бързия начин е в тенджера под налягане.Само е хубаво да запържиш месото предварително, бухаш всичко вътре ,затваряш и след 40 мин е готово Grinning
Ако обичате ,може да сложиш и дафинов лист вътре.

# 2
  • Мнения: 1 930
моя вариант е подобен на Мимис :
значи запържваш малко месцето в мазнината,сипваш 1/2кафена чашка вода да се задуши за около 15 мин,след това добавяш нарязания на колела праз,малко червен пипер,черен пипер,дафинов лист и бахар няколко зрънца,объркваш  оставяш още малко да се задушат заедно продуктите,сипваш после още вода-ти прецени колко искаш да ти е гъста манджата,почти към края добавяш доматено пюре няколко лъжици,а акоимаш и някакво винце да капнеш малко става чудесна яхния Peace

# 3
  • Шопия
  • Мнения: 6 333
Вместо водата - чаша чеврено вино има в моята рецепта.

# 4
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 301
Вместо водата - чаша чеврено вино има в моята рецепта.
А в моята има и 5-6 супени лъжици доматено пюре за сосче!

# 5
# 6
  • Варна
  • Мнения: 1 443
Това беше една от люимите гозби дето ги готвеше баба ми. Запържваш месото на хапки в мазнина на котлона. Като го запържиш добре прибавяш и едро нарязания праз и подправки също да се запържат за малко. После ги слагаш в тава за печене или в гювеч , като долееш вода и малко вино(ако обичате вкуса му) и ги слагаш във фурната за час да се запекат.Ако  го правиш в тава сложи  фолио да  се задуши добре и го махни към края да запечеш месото.  chef

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 301
Рецептата на Morena е супер! Майка ми го правеше така.......

# 8
  • някъде там
  • Мнения: 1 433
мноооооооого вкусна манджиджка ..........мммммммм
мама я прави така : свинското месце нарязано на парченца се задушава в съвсен малко мазнинка и водичка до полуготовност, след което се добавя нарязания на колелца праз, малко водичка, червено пиперче, черно пиперче, едно бульонче пилешко или друго и сол на вкус. Продължава да се вари до пълна готовност. Бон апети !
Мама казва че това е типична кюстендилска манджа.   chef

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт