Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Ура!!! Най-сетне стачката на учителите приключи. Дали са доволни или не няма да обсъждаме днес. Родителите си отдъхнаха с облекчение. Вече няма да се налага да търсят алтернативи на заниманията на децата си, които отдавна трябваше да са в класните стаи и да попиват знания.
Всичко това е прекрасно, но замисляли ли сте се за опасностите, които дебнат децата в и около училище. Някои от тях можем да видим, пипнем ... т.е. със сигурност сме ги забелязали и можем да им противодействаме по някакъв начин. Всеки от нас би ги степенувал по свой си начин. Да видим кои са те ...
Първото, с което се сблъскват децата ни на път за училище са прелитащите с бясна скорост коли. Да се чуди човек как се променят себеподобните му в момента, в който се качат на кола. Особено ако тази кола е от някакъв по-лъскав, респ. по-скъп модел. Преобладаваща част от шофьорите не намаляват скорост дори по вътрешните квартални улички, където трябва да се движат в най-лошия случай с 40 км/ч.
Второто са многобройните антисоциални субекти, които кръстосват града ден и нощ. Някои от тях можете да видите в самото училище, тъй като също са “ученици” в съответното образователно заведение. С наличието на такива “ученици” често са свързани и съпътстващите ги “аксесоари” от рода на ножове и др. вид хладно оръжие. Тях може да определим като третата опасност, която дебне децата ни независимо дали са в училището или извън него. Често неразделна част от “коктейла”, който описах е и четвъртата съставка – наркотиците.
Всеки родител би изброил още много опасности дебнещи децата ни, най-вече когато са извън дома. Фактори, на които трудно може да се противодейства, защото същият този родител трябва да осигури поне минималните средства за оцеляване на цялото семейство.
Има обаче опасности, на които повечето хора не обръщат достатъчно /да не кажа никакво/ внимание, по простата причина, че не могат да се видят, чуят, пипнат, помиришат, вкусят. Това са 3-те основни вида патогенни влияния, чието съществуване обикновено не отчитаме. Първото от тях е най-древното, наречено геопатогенно излъчване. С неутрализирането (казвам неутрализиране, защото няма как да бъде премахнато, тъй като е част от мястото, което обитаваме) му се борят още от древни времена най-вече източните философии и практики. Друг вид патогенно влияние, съществуващо както от древни времена, така и в наши дни е социопатогенното излъчване. Някога, по време на Светата Инквизиция са изгаряли на клада набедените за носители на по-различно от това на масите излъчване. Кои са патогенните елементи в посочения пример е въпрос на гледна точка и оставям на вас да определите това. Помислете си сериозно обаче за аналогични носители на социопатогенно излъчване, с които детето ви може да се сблъска в училище. Недоволен от заплатата си преподавател или надрусан съученик, или по-лошо ... утвърден съученик-наркоман, останал без дневната доза и способен на всичко? Вариантите са много. Нека тях да поставим на второ място.
Друг вид опасно излъчване, зародило се напоследък, особено откакто човекът започна да се заобикаля с всевъзможни технологични играчки, които улесняват живота, а освен това го издигат в очите на заобикалящите го, е технопатогенното излъчване. Нека го определим като третата невидима опасност, която дебне всички ни. Да но ние, родителите сме зрели хора, които могат да преценят аргументите ЗА и ПРОТИВ технологичните улеснения. Съмнявам се обаче, че децата ни си дават сметка за това. Особено горките първолачета, които тутакси “обзавеждаме” с мобилни телефони, за да сме спокойни ние, родителите. Предполагам, че част от вас са гледали един репортаж по Нова ТВ, в който бе нагледно демонстрирано как може да се опече яйце между два работещи GSM-a. Ако не са го гледали, поне са чули за това. В резултат на подобни аматьорски експерименти, напоследък много престижни лаборатории фокусираха вниманието си върху тези вредни влияния. Неотдавна в Австрия дори бе гласуван закон, който забранява продажбата на мобилни телефони без съпътстващи ги аксесоари, обезвреждащи вредното им излъчване. На технопатогенните излъчвания за наш късмет можем да противодействаме най-лесно, тъй като последните няколко години в България вече има фирми, предлагащи различни модели обезопасяващи устройства с различна степен на обезвреждане. След като хвърляме толкова средства за “оборудване” на децата си още от първи клас, мисля че добре би било да похарчим още малко, за да сме спокойни, че няма още от ранна детска възраст да им заложим на клетъчно ниво предпоставки за заболявания, предизвикани от всевъзможните технологични играчки, бълващи вредни вълни.
В подкрепа на всичко описано до тук искам да ви покажа как изглежда полето на човека в няколко отделни случая, а именно:
1.   когато е относително здрав и възможно най-далеч от информационно-енергийни патогенни влияния /в ляво/;
2.   когато е подложен на всевъзможни патогенни излъчвания, вкл. и при разговор с GSM /в средата/ и
3.   когато ползва защитно устройство за мобилния си телефон, както и за други технологични играчки за малки и големи /в дясно/.


http://www.snimka.bg/album.php?album_id=190902
влиза се с код 2604, т.като албумът е за нуждите само на четящите темата тук Wink
как, по дяволите да вмъкна картина тук, за да стане по-ясно  Banghead

Крайните изводи всеки може да направи сам за себе си.
[url=http://]]]http://

Последна редакция: сб, 10 ное 2007, 12:39 от Reza

# 1
 • Мнения: 4 544
Прочети правилата. Та; пише как се вмъква. Копни урлата и я пейстни, ние ще се оправим.
Т34-М много ще се зарадва на поредната тема за приключилата уучителската стачка.

# 2
 • София
 • Мнения: 32 762
Чакаме картинки. Може да сложиш и линк към тях.

# 3
 • Абсурдистан
 • Мнения: 3 317
Този чаршаф, който си написала е много трудно да бъде прочетен до край. В крайна сметка какво целиш с темата не ми станя ясно. Naughty
Да изхвърлим мобилните телефони, да премахнем окабеляването в училище /защото и то създава магнитно поле/ и да изпратим децата на къра да учат. Ами според мен и учебници не трябва да имат, защото мастилото може да бъде токсично. Дрехи също не трябва да им обличаме, защото нали си чула за оловото в текстилните бои.
Мани, мани. Аз ако бях на твое място нямаше да стоя пред компютъра да пиша във форума /защото стаята се изпълва с вредни йони и ти трябва йонизатор/, ами щях да бягам на полето или в гората.

# 4
Компютърът ми е надлежно обезопасен. Телефоните също. Както и целия ми дом (доколкото е възможно)
Идеята на "чаршафа" е да се опитаме да неутрализираме в една или друга степен опасностите, след като не можем да ги премахнем  Peace

# 5
 • Абсурдистан
 • Мнения: 3 317
Компютърът ми е надлежно обезопасен. Телефоните също. Както и целия ми дом (доколкото е възможно)Идеята на "чаршафа" е да се опитаме да неутрализираме в една или друга степен опасностите, след като не можем да ги премахнем  Peace

Невъзможно е това. Компютърът може надежно да ти е обезопасен само ако той е в една стая, а терминалът му /мястото от което го достъпваш/ в друго. За останалите няма да ти обяснявам ясно е колко може да бъдат обезопасени.
Темата клони към мнооого тъпичките  и безсмислените теми.
И какво общо има стачката на учителите с окабеляването в училище, че я изтипоса в заглавието?

# 6
 • София
 • Мнения: 32 762
Не виждам как може да се неутрализират. Живеем в градове, където всичко де що е електроуред има вземане-даване с електромагнитни вълни. Нашата съвременна цивилизация се гради на това. А канализацията? Тя също създава промяна в среата.
Единственият начин е отшелничеството, накъде в полето или планината. Но и там сигурно наблизо ще минава електропровод.

# 7
Не виждам как може да се неутрализират. Живеем в градове, където всичко де що е електроуред има вземане-даване с електромагнитни вълни. Нашата съвременна цивилизация се гради на това. А канализацията? Тя също създава промяна в среата.
Единственият начин е отшелничеството, накъде в полето или планината. Но и там сигурно наблизо ще минава електропровод.

Естествено, че не може изцяло да се неутрализират. Това е възможно само ако човек "хване гората". Въпросът е, че повечето от нас щат или не щат трябва да пребивават на място, където постоянно биват атакувани от всевъзможни патогени. Желанието да вземат или не мерки за неутрализирането на подобни влияния е въпрос на личен избор.
Що се отнася до "съвременната цивилизация", и с невъоръжено око е видно какви са последствията от нея Simple Smile Вярно е, че технологиите улесняват живота ни, но каква цена? И ползвайки ги защо да не опитаме поне донякъде да обезвредим вредното им влияние.
Отшелничеството е един добър начин човек да избяга от средата, но колко хора са в състояние да зарежат дома си, пълен с удобства? И кому, по дяволите е нужно това при положение, че могат да бъдат взети мерки за обезопасяване.
Изборът това да бъде сторено или не, е свободен. Аз, като човек разполагащ с мъъъничко повече информация, почувствах импулс да споделя това, което знам  Peace

# 8
 • при децата
 • Мнения: 3 405
линкът към снимката с парола

# 9
 • София
 • Мнения: 32 762
Кажи, тогава, как да го направим? Как се прави наутрализирането? Не съм попадала на информация за обезвреждане, и едновременно с това да се запази ползата от съществуващите улеснения.
Не виждам и ако се откажем от техническите постижения как ще я караме. Значи, трябва нещо по средата.

Поставяйки въпроса, явно имаш и някаква идея за отговора.

# 10
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 158
Абсолютно си права. За всичко.
Имам обаче няколко предложения:
1.Пиши кратко.
2. Пиши ясно.
3. Засягай само една тема.
4. Слез от метлата. Joy
Освен изброените опасности, има и още една. Много голяма. Стрес. Карай по-леко.
Поставените въпроси (и отговори, надявам се  Laughing) от теб наистина са сериозни. По-добре е повече хора да прочетат темата, затова си позволявам да ти давам съвети (и защото не ме свърта  Blush).
  bouquet

# 11
 • при децата
 • Мнения: 3 405
Може ли резюме на текста? Окото ми е предубедено и не желае да приеме информацията. Не мога да я възприема, обработя и кодирам, поради тази причина.

# 12
 • Мнения: 4 395
Клюкарникът много изнежва хората, ей! ooooh!
Не щат да четат чаршафи и не щат.
Аз прочетох статията пък. Много е полезна.

Гледах един документален филм за семейство, което живее в близост до ретранслатор. За една година(или две години Thinking), откакто живеели там, и мъжът и жената се разболяват от куп болести, все трудно лечими. Оказва се, че причината  е именно това технологично замърсяване, на което са подложени.

От доста време се чудя, как да противодействам на това,на което моето семейство е подложено:

Прозорците на кухнята, всекидневната и детската стая са разположени само на 15 метра от голям електро-трансформатор,захранващ квартала.

Отделно от това живеем на малко повечеот километър от телевизионна кула (Може и под километър да е разстоянието, не съм го мерила..)

Една радиестезистка ми каза, че може да се противодейства с мраморен цокъл, с който да опашем прозорците..

Но как да стане това и кой ще го изпълни, идея си нямам. Thinking

qhnalametlata , благодаря за статията!


Ето снимката:Последна редакция: нд, 11 ное 2007, 17:08 от Amarena

# 13
 • tardis
 • Мнения: 328
на мен пък това ми прилича повече на реклама на въпросните обезопасяващи аксесоари

и може би поредната "градска легенда"? :

http://urbanlegends.about.com/library/bl_cook_egg_cell_phones.htm

# 14
 • Плевен
 • Мнения: 2 070
Бях пуснала тема за разиестезията и тези геопатогенни истории. Там имаше полезни линкове, ще пробвам да я изровя.Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт