Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 10 ноем. 2007, 15:35 ч.
  • Преглеждания  799  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 218
Здравейте момичета,
отскоро чета този форум,но съм възхитена от Вас и Вашите рецепти smile3501
Записала съм си няколко и ще ги пробвам.
Та това ми е питането за сметаната.
И се сещам за още едно нещо-Как да разбера дали яйцата са стари?
Благодаря Ви. smile3525

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 58
Аз лично не съм виждала такава сметана  newsm78 Колкото до яйцата - гледай винаги срока на годност. Ако пък си ги купила отдавна и са постояли повечко време в хладилника - счуквай ги едно по едно в отделна купичка. Ако ти се стори някое яйце по съмнително - направо го изхвърляй. Това са моите съвети  Wink Дано да съм била полезна
 

# 2
  • София
  • Мнения: 1 218
Благодаря.
А за яйцата нали се гледаше долу въздушния мехур,но не помня как беше точно,
че като е голям е старо или обратното?

# 3
  • София
  • Мнения: 58
не го знам това  newsm09

# 4
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Здравей polina-malina!
За яйцата - ще ги познаеш като ги пускаш в чаша със студена вода. Ако изплува е прясно(въздушният мехур вътре е по-голям), ако остане да плува по средата е все още добро, но не прясно - по-добре не използвай за пряка консумация без готвене - белтъка вече е втечнен и заема повече място. Ако потъне и остане долу в чашата, по-добре не рискувай - яйцата са стари!   bouquet

ПС. Каква е причината да не използваш течна готварска сметана?  newsm78

# 5
  • София
  • Мнения: 1 218
Аз ползвам течна сметана,но рядко готвя и тя бързо се разваля.
И просто се замислих дали има такава суха сметана за готвачки като мен. Mr. Green Embarassed

# 6
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
polina-malina , извинявай, че се намесвам в темата ти, но няма смисъл да пускам нова.

 Голям проблем имам с тези сметани, не мога да ги разбера коя за какво е.Харесах си една рецепта за сладкиш и пишеше, че се слага една сметана.Как да разбирам това, каква сметана?

# 7
  • Мнения: 901
Биляна в повечето рецепти се има предвид течна готварска сметана - но все пак зависи и на кой език е написа рецептата.

# 8
  • София
  • Мнения: 1 218
Биляна Hug
И аз мисля,че става дума за течна готварска сметана.
Не че съм голяма готвачка. Blush

# 9
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
polina-malina , извинявай, че се намесвам в темата ти, но няма смисъл да пускам нова.

 Голям проблем имам с тези сметани, не мога да ги разбера коя за какво е.Харесах си една рецепта за сладкиш и пишеше, че се слага една сметана.Как да разбирам това, каква сметана?

Билянка, аз да ти кажа как най-добре се ориентирам в сметаните(говоря за животинската сметана). Тъй като тук в Чехия подсладена сметана не съм виждала нея я изключвам - предпочитам да си купя неподсладена и да си я подсладя.

Течните сметани използвам там където логически в рецептата бих използвала прясно мляко. Според маслеността избирам за какво да ползвам - сметаната с най-висока масленост  (около 33% масленост) използвам като бита сметана за сладкиши. Има сметани с по-ниско маслено съдържание те са по-подходящи за сосове при готвене.

Заквасената сметана е подобна на вкус като киселото мляко(но много по-маслена) тя е по-подходяща за салати, леки сладки кремове или към по-мазни меса.

По принцип като се каже в рецептата сметана се има в предвид течна готварска сметана, ако трябва да е заквасена би трябвало да е доуточнено допълнително!

Надявам се да съм помогнала!  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт