Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора

Sliven, Bulgaria

Мнения: 23
здравейте   много щте съм ви благодарна ако ми дадете рецепта за пърленка
Цитирай


Мнения: 901
Пърленки на скара  Love
Цитирай


Мнения: 1 282
Правила съм ги тези пърленки, стават много вкусни.Даже по две дози -1 кг.брашно.
Цитирай

БГ-изток

Мнения: 764
И аз съм ги правила тези пърленки.Много са хубави.И наистина е добре,ако хората са повече да се направят 2 дози.
Цитирай

Sliven, Bulgaria

Мнения: 23
много благодаря за рецептата Smile
Цитирай


Мнения: 715
Правила съм ги тези пърленки, стават много вкусни.Даже по две дози -1 кг.брашно.
сайта изисква регистрация
а аз търся точно такава рецепта...
Може ли да ми я копнете и пейстнете тук Hug
Цитирай


Мнения: 715
Рецептата е от vens
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=613.0
Пърленки на скара
Продукти :
1 яйце
400 гр. кисело мляко / 1 кофичка /
1 с.л сол
1 ч.л захар
20 гр. /половин кубче/ мая за хляб
щипка сода бикарбонат
3 с.л олио
около половин кг брашно
Приготвяне :
От изброените продукти се замесва средно меко , еластично тесто . Оставя се да втаса около половин час.От тестото се правят топки , които след това с намаслени ръце се изтъняват на тънки питки .Пекат на на скара .След като се изпекат се намазват с краве масло и се поръсват с шарена сол.Може също да се намажат с чесново или с някакво друго ароматно масло.



открих я в друг сайт....
това е за тези които няма да могат да отворят по горния линк Peace
Цитирай

Pyce

Мнения: 3 378
А дали ще стане с ръжено тесто? newsm78
Цитирай


Мнения: 715
защо да не стане,прекрасни и вкусни са
изключително съм доволна
мъжа ми дори вече реши че такива ще ядем само Crazy Crazy, няма да купуваме хляб Mr. Green
Цитирай

Плевен

Мнения: 622
аз правя моите ПЪРЛЕНКИ така:

мая колкото локум
1 чаша кисело мляко
4 лъжица. олио
1 лъжица. захар
2 щипки сода
1 щипка сол
брашно

Всичко това се омесва и се правят питки,който се разстилат и се намазват с маргарин,поръсват се с шарена сол,слагаме салам,сиренце и каквито други работи желаете /аз слагам гъби,настърган кашкавал и малко домат/.
Тези питки се захлупват на половината,отгоре се намазват пак с маргарин и поръсваш с кашкавал или шарена сол.
Пъхаш в печката,печеш и е готова... БОН АПЕТИ  Peace  ми това е с малко добавки от мене,но става мн хубава закуска - пробвайте...  Naughty
Цитирай

Pyce

Мнения: 3 378
Ще пробвам в печката и аз,защото скарата на терасата в това време Crazy...ще се вкочаня докато станат.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
А като нямам скара и оребрен тиган.... newsm78 ?На обикновен тефлонов дали ще се получи? Или трябва да си купувам сега и скара.....Ама,че сте....зарибителки   bouquet
Цитирай

Шумен

Мнения: 396
Пърленките дето аз съм ги яла по заведенията са мнооого бухнали, буквално са кухи вътре...чудно ми е как до такава степен бухват.Личи си че тестото е било тънко разточено-но ми е чудно как не са станали сплеснати ,тънки пичици а са така бухнали и вкусни ?!?  newsm78
Цитирай


Мнения: 715
Пърленките дето аз съм ги яла по заведенията са мнооого бухнали, буквално са кухи вътре...чудно ми е как до такава степен бухват.Личи си че тестото е било тънко разточено-но ми е чудно как не са станали сплеснати ,тънки пичици а са така бухнали и вкусни ?!?  newsm78

точно така си бухват и тези(мая имат и содата/бакпулвера помагат)...спокойно,опитай Peace

А като нямам скара и оребрен тиган.... newsm78 ?На обикновен тефлонов дали ще се получи? Или трябва да си купувам сега и скара.....Ама,че сте....зарибителки   bouquet
аз ги направих във фурната...т.е печени Cool
Цитирай

София

Мнения: 5 000
anilevi ,благодаря,че ми отговори ще ги направя във фурната  bouquet
Имам още един въпрос.Като изстинат как са?Остават ли меки или се втърдяват?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора