Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 ноем. 2007, 16:04 ч.

търся рецепта эа парленка

  • 3 479
  • 24
  •   1
Отговори
  • Sliven, Bulgaria
  • Мнения: 23
здравейте   много щте съм ви благодарна ако ми дадете рецепта за пърленка

# 1
# 2
  • Мнения: 1 282
Правила съм ги тези пърленки, стават много вкусни.Даже по две дози -1 кг.брашно.

# 3
  • БГ-изток
  • Мнения: 764
И аз съм ги правила тези пърленки.Много са хубави.И наистина е добре,ако хората са повече да се направят 2 дози.

# 4
  • Sliven, Bulgaria
  • Мнения: 23
много благодаря за рецептата Simple Smile

# 5
  • Мнения: 727
Правила съм ги тези пърленки, стават много вкусни.Даже по две дози -1 кг.брашно.
сайта изисква регистрация
а аз търся точно такава рецепта...
Може ли да ми я копнете и пейстнете тук Hug

# 6
  • Мнения: 727
Рецептата е от vens
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=613.0
Пърленки на скара
Продукти :
1 яйце
400 гр. кисело мляко / 1 кофичка /
1 с.л сол
1 ч.л захар
20 гр. /половин кубче/ мая за хляб
щипка сода бикарбонат
3 с.л олио
около половин кг брашно
Приготвяне :
От изброените продукти се замесва средно меко , еластично тесто . Оставя се да втаса около половин час.От тестото се правят топки , които след това с намаслени ръце се изтъняват на тънки питки .Пекат на на скара .След като се изпекат се намазват с краве масло и се поръсват с шарена сол.Може също да се намажат с чесново или с някакво друго ароматно масло.



открих я в друг сайт....
това е за тези които няма да могат да отворят по горния линк Peace

# 7
  • Pyce
  • Мнения: 3 378
А дали ще стане с ръжено тесто? newsm78

# 8
  • Мнения: 727
защо да не стане,прекрасни и вкусни са
изключително съм доволна
мъжа ми дори вече реши че такива ще ядем само Crazy Crazy, няма да купуваме хляб Mr. Green

# 9
  • España (Плевен)
  • Мнения: 652
аз правя моите ПЪРЛЕНКИ така:

мая колкото локум
1 чаша кисело мляко
4 лъжица. олио
1 лъжица. захар
2 щипки сода
1 щипка сол
брашно

Всичко това се омесва и се правят питки,който се разстилат и се намазват с маргарин,поръсват се с шарена сол,слагаме салам,сиренце и каквито други работи желаете /аз слагам гъби,настърган кашкавал и малко домат/.
Тези питки се захлупват на половината,отгоре се намазват пак с маргарин и поръсваш с кашкавал или шарена сол.
Пъхаш в печката,печеш и е готова... БОН АПЕТИ  Peace  ми това е с малко добавки от мене,но става мн хубава закуска - пробвайте...  Naughty

# 10
  • Pyce
  • Мнения: 3 378
Ще пробвам в печката и аз,защото скарата на терасата в това време Crazy...ще се вкочаня докато станат.

# 11
  • София
  • Мнения: 5 001
А като нямам скара и оребрен тиган.... newsm78 ?На обикновен тефлонов дали ще се получи? Или трябва да си купувам сега и скара.....Ама,че сте....зарибителки   bouquet

# 12
  • Шумен
  • Мнения: 398
Пърленките дето аз съм ги яла по заведенията са мнооого бухнали, буквално са кухи вътре...чудно ми е как до такава степен бухват.Личи си че тестото е било тънко разточено-но ми е чудно как не са станали сплеснати ,тънки пичици а са така бухнали и вкусни ?!?  newsm78

# 13
  • Мнения: 727
Пърленките дето аз съм ги яла по заведенията са мнооого бухнали, буквално са кухи вътре...чудно ми е как до такава степен бухват.Личи си че тестото е било тънко разточено-но ми е чудно как не са станали сплеснати ,тънки пичици а са така бухнали и вкусни ?!?  newsm78

точно така си бухват и тези(мая имат и содата/бакпулвера помагат)...спокойно,опитай Peace

А като нямам скара и оребрен тиган.... newsm78 ?На обикновен тефлонов дали ще се получи? Или трябва да си купувам сега и скара.....Ама,че сте....зарибителки   bouquet
аз ги направих във фурната...т.е печени Sunglasses

# 14
  • София
  • Мнения: 5 001
anilevi ,благодаря,че ми отговори ще ги направя във фурната  bouquet
Имам още един въпрос.Като изстинат как са?Остават ли меки или се втърдяват?

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт