Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 10 ноем. 2007, 16:04 ч.
  • Преглеждания  3 335  Мнения  24  Онлайн  1
Отговори
  • Sliven, Bulgaria
  • Мнения: 23
здравейте   много щте съм ви благодарна ако ми дадете рецепта за пърленка

Реклама
# 1
# 2
  • Мнения: 1 282
Правила съм ги тези пърленки, стават много вкусни.Даже по две дози -1 кг.брашно.

# 3
  • БГ-изток
  • Мнения: 764
И аз съм ги правила тези пърленки.Много са хубави.И наистина е добре,ако хората са повече да се направят 2 дози.

# 4
  • Sliven, Bulgaria
  • Мнения: 23
много благодаря за рецептата Simple Smile

# 5
  • Мнения: 716
Правила съм ги тези пърленки, стават много вкусни.Даже по две дози -1 кг.брашно.
сайта изисква регистрация
а аз търся точно такава рецепта...
Може ли да ми я копнете и пейстнете тук Hug

# 6
  • Мнения: 716
Рецептата е от vens
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=613.0
Пърленки на скара
Продукти :
1 яйце
400 гр. кисело мляко / 1 кофичка /
1 с.л сол
1 ч.л захар
20 гр. /половин кубче/ мая за хляб
щипка сода бикарбонат
3 с.л олио
около половин кг брашно
Приготвяне :
От изброените продукти се замесва средно меко , еластично тесто . Оставя се да втаса около половин час.От тестото се правят топки , които след това с намаслени ръце се изтъняват на тънки питки .Пекат на на скара .След като се изпекат се намазват с краве масло и се поръсват с шарена сол.Може също да се намажат с чесново или с някакво друго ароматно масло.



открих я в друг сайт....
това е за тези които няма да могат да отворят по горния линк Peace

# 7
  • Pyce
  • Мнения: 3 378
А дали ще стане с ръжено тесто? newsm78

# 8
  • Мнения: 716
защо да не стане,прекрасни и вкусни са
изключително съм доволна
мъжа ми дори вече реши че такива ще ядем само Crazy Crazy, няма да купуваме хляб Mr. Green

# 9
  • Плевен
  • Мнения: 634
аз правя моите ПЪРЛЕНКИ така:

мая колкото локум
1 чаша кисело мляко
4 лъжица. олио
1 лъжица. захар
2 щипки сода
1 щипка сол
брашно

Всичко това се омесва и се правят питки,който се разстилат и се намазват с маргарин,поръсват се с шарена сол,слагаме салам,сиренце и каквито други работи желаете /аз слагам гъби,настърган кашкавал и малко домат/.
Тези питки се захлупват на половината,отгоре се намазват пак с маргарин и поръсваш с кашкавал или шарена сол.
Пъхаш в печката,печеш и е готова... БОН АПЕТИ  Peace  ми това е с малко добавки от мене,но става мн хубава закуска - пробвайте...  Naughty

# 10
  • Pyce
  • Мнения: 3 378
Ще пробвам в печката и аз,защото скарата на терасата в това време Crazy...ще се вкочаня докато станат.

# 11
  • София
  • Мнения: 5 001
А като нямам скара и оребрен тиган.... newsm78 ?На обикновен тефлонов дали ще се получи? Или трябва да си купувам сега и скара.....Ама,че сте....зарибителки   bouquet

# 12
  • Шумен
  • Мнения: 397
Пърленките дето аз съм ги яла по заведенията са мнооого бухнали, буквално са кухи вътре...чудно ми е как до такава степен бухват.Личи си че тестото е било тънко разточено-но ми е чудно как не са станали сплеснати ,тънки пичици а са така бухнали и вкусни ?!?  newsm78

# 13
  • Мнения: 716
Пърленките дето аз съм ги яла по заведенията са мнооого бухнали, буквално са кухи вътре...чудно ми е как до такава степен бухват.Личи си че тестото е било тънко разточено-но ми е чудно как не са станали сплеснати ,тънки пичици а са така бухнали и вкусни ?!?  newsm78

точно така си бухват и тези(мая имат и содата/бакпулвера помагат)...спокойно,опитай Peace

А като нямам скара и оребрен тиган.... newsm78 ?На обикновен тефлонов дали ще се получи? Или трябва да си купувам сега и скара.....Ама,че сте....зарибителки   bouquet
аз ги направих във фурната...т.е печени Sunglasses

# 14
  • София
  • Мнения: 5 001
anilevi ,благодаря,че ми отговори ще ги направя във фурната  bouquet
Имам още един въпрос.Като изстинат как са?Остават ли меки или се втърдяват?

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт