Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 32 отговора


Мнения: 3 332
Търсих, но не намерих рецепта за тиквеник, но ако случайно има същата рецепта, нека модераторите да изтрият темата.

Тиквеник
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
1 пакетче канела
0.500гр. захар
200-300гр. смлени орехи
100мл олио
2ч.ч. вода
около 1кг тиква
Приготвяне:
Тиквата се минава през ренде, слага се в тава и се изсипват 2ч.ч. вода, канелата, захарта и
100мл олио. След това се слага на котлона и се задушава докато водата изври. Всяка една кора се поръсва със смес и се навива на фитил. Всички фитили се нареждат в предварително намаслена тава, а отгоре се посипват с малко олио. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като се изпече се завива с мокра кърпа.
Да ви е сладко,  Hug

Стъпка по стъпка:

http://foto.bg/data/500/medium/DSC000075.JPG
http://foto.bg/data/500/medium/DSC000095.JPG
http://foto.bg/data/500/medium/DSC000108.JPG
http://foto.bg/data/500/medium/DSC000127.JPG
http://foto.bg/data/500/medium/DSC000136.JPG
« Последна редакция: пн, 12 ное 2007, 20:05 от Сладко и Солено »
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Много обичаме тиквеник в къщи и често го правя, но аз слагам и орехи - по вкусно ми е  Very Happy
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
Мммм , браво !
И при мен изстиват 2 тави .
Едната ще изпратя на приятели .
Правих тиквениците със сурова тиква , макар да обичаме с пържена , не ни понася .
О , да и орехи - много ... вкусно !
Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
Всяка кора поотделно ли навиваш или по няколко?
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Аз навивам по две 
Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
Благодаря за уточнението,защото и на мен една ми се вижда тънко.
Цитирай

Бургас

Мнения: 9 213
Много го обичам,но задължително с орехи.
Цитирай


Мнения: 2 538
И аз много бичам тиквеник, но също го правя със сурова тиква.Пак се минава през ренде, изстисква се, след което се разбърква със захарта, канелата, орехи и малко галета.Галетата се слага, за да не става тиклав след заливането.

Цитирай


Мнения: 2 061
Ох , супер, незнам кога ще мога да си хапна и аз тиквеник  Sad мама го прави със сурова тиква, настъргана, захар орехи и канела, става адски вкусна, тя обаче не ги навива на руло, а ред кори ред тиква  Peace най-горният пласт кори става адски вкусен, много го обичам и обирам горният слой на всяка тава  Crazy  Blush
Цитирай


Мнения: 3 332
Всяка кора поотделно ли навиваш или по няколко?
Всяка кора по отделно
Много обичаме тиквеник в къщи и често го правя, но аз слагам и орехи - по вкусно ми е  Very Happy
Аз забравих да запиша орехите, иначе и аз го правя с орехи  Wink
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Много го обичам,но задължително с орехи.
И аз!  Peace
Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
Още един въпрос-заливате ли тиквеника със сироп или не?
Цитирай


Мнения: 2 538
Аз го заливам.
Цитирай


Мнения: 3 332
Още един въпрос-заливате ли тиквеника със сироп или не?
не.
Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
Направих тиквеника,запържих тиквата,но водата не ми извря и се наложи да я изцедя,някъде навивах по една,някъде по две кори(където бяха залепени),после го задуших с влажна кърпа.Там,където бяха по 1 кора стана много мек,другаде малко по-твърд,но не съм го сиропирала.Като за първи опит беше супер,всички го харесаха. 
Сладко и Солено  -благодаря за рецептата  Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 32 отговора