Бухтички с прясно мляко и сирене

  • 13 609
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 1 708
Отдавна не съм писала в този подфорум Embarassed

Днес реших да правя бухтички,но нямах кисело мляко и направих смес от каквото имах и станаха страхотно.Дори са по добрия вариант защото ня бяха изобщо мазни.


3 яйца
1 ч.чаша прясно мляко
1ч.чаша брашно.
1ч.л захар
1/2ч.л сол
1ч.л бакпулвер
1 чаша сирене.
Всичко се разбърква.Трябва да се получи много гъсто тесто.Ако е необходимо се добавя още брашно.
Слагат се с лъжища в сгорещено олио.Котлона се намаля за да се изпържат хубаво!


# 1
  • някъде
  • Мнения: 4 955
изглеждат страхотно!  bouquet
Да питам- с миксер ли се бърка всичко Blush

# 2
  • Мнения: 1 708
По желание,аз забърквам с бъркалка! Peace

# 3
  • някъде
  • Мнения: 4 955
мисълта ми е за сиренето- на бучки ли може да си остане или трябва хубаво да се разбие

# 4
  • Мнения: 1 708
Аз го натрошавам с ръце,на бучици става не е необходимо да се мачка на пюре!

# 5
  • някъде
  • Мнения: 4 955
благодаря  bouquet

# 6
  • Мнения: 4 496
Ух, че хубави изглеждат на снимката.... Rolling Eyes

# 7
  • някъде
  • Мнения: 4 955
Един бърз въпрос- трябва ли да втасва тестото или не Blush newsm78
много см боса в кулинарството

# 8
  • Мнения: 1 708
Малко късничко ,но не трябва.
Тестото втасва когато е с мая! Peace

# 9
  • Мнения: 3 622
Ммммммм страхотни изглеждат  Laughing
Ще ги пробвам другия уикенда

# 10
  • някъде
  • Мнения: 4 955
Малко късничко ,но не трябва.
Тестото втасва когато е с мая! Peace
Късничко, но мерси Wink направих ги, стахотни са, благодаря  bouquet

 ето и снимков материал
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4470625

# 11
  • Мнения: 426
  Може ли вместо бакпулвер да сложа сода бикарбонат?

# 12
  • Мнения: 1 708
Малко късничко ,но не трябва.
Тестото втасва когато е с мая! Peace
Късничко, но мерси Wink направих ги, стахотни са, благодаря  bouquet

 ето и снимков материал
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4470625


Страхотни са! Hug


  Може ли вместо бакпулвер да сложа сода бикарбонат?


Можеш,но предварително я угаси в малко кисело мляко или оцет. Peace

# 13
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Леле, страхотно изглеждат!   bouquet

# 14
  • Мнения: 6 015
Правя бухтички, но с пълнеж от крем ванилия, и тези изглеждат страхотно- ще се пробват- Мерси за рецептата

# 15
  • Мнения: 1 722
Направих ги тази сутрин, станаха страхотни! Благодаря за рецептата.

# 16
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Току що вечерях с тях , с много сирене и мармалад от ягоди  Mr. Green

# 17
  • София
  • Мнения: 10 858
Никога не успявам да направя какъвто и да е вид тестено изделие, освен кекс.
Дано поне това да успея Embarassed, че изглеждат страхотно Peace

# 18
  • Мнения: 520
Охаа.. ще ги пробвам задължително.   eat

# 19
  • някъде
  • Мнения: 4 955
А вместо прясно дали ще стане с кисело мляко? newsm78

# 20
  • някъде
  • Мнения: 4 955
А вместо прясно дали ще стане с кисело мляко? newsm78

Никой ли не знае Sad

# 21
  • Мнения: 5 001
Става с кисело мляко,ако прочетеш рецептата там пише,че Снежи не е имала кисело мляко и го е заменила с прясно...Действай смело   bouquet

# 22
  • някъде
  • Мнения: 4 955
Става с кисело мляко,ако прочетеш рецептата там пише,че Снежи не е имала кисело мляко и го е заменила с прясно...Действай смело   bouquet
Embarassed като чета между редовете така е Embarassed
мерси  bouquet

# 23
  • И тук, и там, навред....
  • Мнения: 755
Леле, супер изглеждат бухтичките, ще се пробват задълбително!!! Hug
Аз правя едни други, които също стават страхотни. Ето им рецептата:
2 Яйца
3-4 с.л. захар
3/4 кисело мляко с 1ч.л. сода
брашно - да стане по-гъсто от кексово тесто, което да не пада от вилица.
Вс. се разбърква мн. добре. С малка лъжичка се гребва от сместта и се слагат в мазнината. Те стават кръгли като топчета и се обръщат сами при пърженето.
Пържат се в повече олио. Докато е студено олиото, в него се сипват 1-2с.л. спирт или ракия /аз слагам спирт/, за да не поемат бухтите мн. мазнина.  chef

# 24
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Леле, супер изглеждат бухтичките, ще се пробват задълбително!!! Hug
Аз правя едни други, които също стават страхотни. Ето им рецептата:
2 Яйца
3-4 с.л. захар
3/4 кисело мляко с 1ч.л. сода
брашно - да стане по-гъсто от кексово тесто, което да не пада от вилица.
Вс. се разбърква мн. добре. С малка лъжичка се гребва от сместта и се слагат в мазнината. Те стават кръгли като топчета и се обръщат сами при пърженето.
Пържат се в повече олио. Докато е студено олиото, в него се сипват 1-2с.л. спирт или ракия /аз слагам спирт/, за да не поемат бухтите мн. мазнина.  chef
А тези са сладички, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт