Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора

Пловдив

Мнения: 3 304
Вчера бяхме на гости у майка ми и спретнахме набързо нещо като пастички от бутер тесто. Стават много бързо, лесни са за правене и са много вкусни.

Тестото се нарязва на правоъгълници и се прегъва на две, като горната част не застъпва напълно долната. Оставяте по едно кутре отстояние от ръба. Пече се до порозовяване. След като изстинат се поливат с горещ захарен сироп+ ванилия. Вече напоени и изстинали се гарнират с разбита суха сметана.

Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Изглежда супер и звучи лесно, мерси, ще се пробва   chef
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Здравей _Пепи_!

Правя нещо подобно - наричам ги тригуни от бутер тесто, но слагам малко смелени орехи смесени със захар. Само че, ги прегъвам като тригуни. Другото е като при теб! Hug

А твоите изглеждат превъзходно! Поздравления!  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 444
Здравей _Пепи_!

Правя нещо подобно - наричам ги тригуни от бутер тесто, но слагам малко смелени орехи смесени със захар. Само че, ги прегъвам като тригуни. Другото е като при теб! Hug

А твоите изглеждат превъзходно! Поздравления!  bouquet
Вътре като плънка ли слагаш орехите ?
Изглежда супер вкусно и лесно !
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Да, като плънка. Аз правя малки тригунки и слагам по половин чаена лъжичка от орехите.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 304
natalyna, и аз правя бутер тригунки. Стават много вкусни. Но реших да споделя тази бърза и вкусна рецептичка с вас.  Hug
А за твоите красиви торти ще си поговорим в другата тема   bouquet
Цитирай


Мнения: 2 829
много вкуснички изглеждат Smile
такова нещо до сега не съм правила
ще пробвам,,ще сложа като плънка обаче захар и канелка и орехи ,и ванилийка-
Цитирай

някьде

Мнения: 3 599
как се прави този горещ захарен сироп+ванилия Blush
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 304
как се прави този горещ захарен сироп+ванилия Blush
Както се прави сироп за баклава, като сложиш ванилия в него  Wink
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Изглежда вкусно!
Цитирай

някьде

Мнения: 3 599
как се прави този горещ захарен сироп+ванилия Blush
Както се прави сироп за баклава, като сложиш ванилия в него  Wink
въпроса е че не знам как се прави Embarassed
Цитирай


Мнения: 2 819
И аз не знам как се прави захарен сироп  Embarassed
Ако може някой...да обясни  Confused

natalyna   тригуните ги печеш с орехите и после ги заливаш със сиропа ли?
Цитирай


Мнения: 3 332
Аз правя захарния сироп така: Слагам на котлона  вода- количеството определяш ти, оставяш я да заври, захар- количеството пак определяш ти, защото зависи колко сладко искаш да ти е.....мойте пропорции са 0.500мл вода-0.500гр захар- това са пропорциите за баклавата


Пепи пастичките изглеждат супер, мисля още тази вечер да направя...
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Аз правя захарния сироп така: Слагам на котлона  вода- количеството определяш ти, оставяш я да заври, захар- количеството пак определяш ти, защото зависи колко сладко искаш да ти е.....мойте пропорции са 0.500мл вода-0.500гр захар- това са пропорциите за баклавата


Пепи пастичките изглеждат супер, мисля още тази вечер да направя...


И аз го правя така, прибавям и 1 ванилия.
Цитирай


Мнения: 2 819
Благодаря момичета;)
До сега не съм правила нищо сиропирано.Ще пробвам рецептичката;)
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора