Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 11 ноем. 2007, 12:39 ч.
  • Преглеждания  7 030  Мнения  25  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 3 307
Вчера бяхме на гости у майка ми и спретнахме набързо нещо като пастички от бутер тесто. Стават много бързо, лесни са за правене и са много вкусни.

Тестото се нарязва на правоъгълници и се прегъва на две, като горната част не застъпва напълно долната. Оставяте по едно кутре отстояние от ръба. Пече се до порозовяване. След като изстинат се поливат с горещ захарен сироп+ ванилия. Вече напоени и изстинали се гарнират с разбита суха сметана.

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Изглежда супер и звучи лесно, мерси, ще се пробва   chef

# 2
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Здравей _Пепи_!

Правя нещо подобно - наричам ги тригуни от бутер тесто, но слагам малко смелени орехи смесени със захар. Само че, ги прегъвам като тригуни. Другото е като при теб! Hug

А твоите изглеждат превъзходно! Поздравления!  bouquet

# 3
  • София
  • Мнения: 444
Здравей _Пепи_!

Правя нещо подобно - наричам ги тригуни от бутер тесто, но слагам малко смелени орехи смесени със захар. Само че, ги прегъвам като тригуни. Другото е като при теб! Hug

А твоите изглеждат превъзходно! Поздравления!  bouquet
Вътре като плънка ли слагаш орехите ?
Изглежда супер вкусно и лесно !

# 4
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Да, като плънка. Аз правя малки тригунки и слагам по половин чаена лъжичка от орехите.

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 3 307
natalyna, и аз правя бутер тригунки. Стават много вкусни. Но реших да споделя тази бърза и вкусна рецептичка с вас.  Hug
А за твоите красиви торти ще си поговорим в другата тема   bouquet

# 6
  • Мнения: 2 829
много вкуснички изглеждат Simple Smile
такова нещо до сега не съм правила
ще пробвам,,ще сложа като плънка обаче захар и канелка и орехи ,и ванилийка-

# 7
  • някъде
  • Мнения: 3 927
как се прави този горещ захарен сироп+ванилия Blush

# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 3 307
как се прави този горещ захарен сироп+ванилия Blush
Както се прави сироп за баклава, като сложиш ванилия в него  Wink

# 9
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 243
Изглежда вкусно!

# 10
  • някъде
  • Мнения: 3 927
как се прави този горещ захарен сироп+ванилия Blush
Както се прави сироп за баклава, като сложиш ванилия в него  Wink
въпроса е че не знам как се прави Embarassed

# 11
  • Мнения: 2 834
И аз не знам как се прави захарен сироп  Embarassed
Ако може някой...да обясни  Confused

natalyna   тригуните ги печеш с орехите и после ги заливаш със сиропа ли?

# 12
  • Мнения: 3 365
Аз правя захарния сироп така: Слагам на котлона  вода- количеството определяш ти, оставяш я да заври, захар- количеството пак определяш ти, защото зависи колко сладко искаш да ти е.....мойте пропорции са 0.500мл вода-0.500гр захар- това са пропорциите за баклавата


Пепи пастичките изглеждат супер, мисля още тази вечер да направя...

# 13
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 817
Аз правя захарния сироп така: Слагам на котлона  вода- количеството определяш ти, оставяш я да заври, захар- количеството пак определяш ти, защото зависи колко сладко искаш да ти е.....мойте пропорции са 0.500мл вода-0.500гр захар- това са пропорциите за баклавата


Пепи пастичките изглеждат супер, мисля още тази вечер да направя...


И аз го правя така, прибавям и 1 ванилия.

# 14
  • Мнения: 2 834
Благодаря момичета;)
До сега не съм правила нищо сиропирано.Ще пробвам рецептичката;)

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт