Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 6 295
 рецептата е за кулинарките, склонни към екзотични ястия Very Happy

става бързо, не повече от 40 мин общо с печенето.
много е вкусно Party

Пълнена папая

1 папая
500гр. кайма
1 голяма глава лук
1 кутийка царевица
 3-4 с.л. доматена салца
сол, черен пипер
1 люта чушка
по желание малко джинджифил.

папаята се срязва на 2 по дължина, семките се издълбават, папаята се бели.
слага се в намазнен огнеопорен съд.

в тиган се запържва наситнения лук с малко сол и лютата чушка. добавя се каймата и са разтрошава на трохи. добавя се доматеното пюре и малко вода. когато е почти готово се слага царевицата и се подправя с пипера.

папаята се пълни, останалата плънка се разпределя около папаята.
пече се на 200С за 30 мин.

сервира се с басмати ориз.

снимка: тук

направих и вегетариански вариант и вместо кайма сложих сирене. също е много вкусно.
за половин папая взех половината от горенаписаната плънка.
снимка вегетариански и месен вариант
семките от папая не се изхвърлят, а се измиват и се изсушават. после се ползват като черен пипер. имат силен вкус.

папаята е много полезна и се води, че намалява количеството на мазнини в организма. може да се приготвя на салати, но също и готвена като зеленчук.
за готвене се ползва неузрял плод, за салати - узрял.
има силен, приятен аромат и наситен плодов вкус.

добър апетит Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.