Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 ноем. 2007, 15:18 ч.

Машина за хляб - 6 част

  • 39 269
  • 587
  •   1
Отговори
# 1
  • Мнения: 2 538
bilbo_bo, прилича на превтасал.
Другия път или сложи по-малко мая, или намали времето на втасване.

Последна редакция: нд, 11 ное 2007, 16:10 от Кампари

# 2
  • София/Осло
  • Мнения: 4 542
bilbo_bo -май Зори беше писала, че има разлика ако се използва грахам или ръжено брашно  newsm78

# 3
  • Мнения: 11 612
Хайде и аз тук за да бръмча с машинката си......


Лео, тази красота подаряваш ли я????Да се кандидатирам защото.......

Последна редакция: нд, 11 ное 2007, 22:01 от Мама Цоцоланка

# 4
  • София
  • Мнения: 181
Хайде на новата тема  Laughing

Не мога да не се похваля, че правих хляба с маслини и сирене и стана страхотен! Толкова пухкав, направо това ми е любимия хляб сега. Следващия път ще сложа снимчици  Grinning

# 5
  • Мнения: 10 617
ох,тъпо е,ама да кажа - запис...
Скоро няма да правя нищо,но все пак да следя темата

# 6
  • Мнения: 513
   Момичета, направих   newsm44  "откритие" - когато при  замесването тестото е вече  добре замесено /като топче/ и бъркалката започне да пристъргва, вместо брашно прибавяйте 1-2 лъжици олио / независимо, че вътре в тестото има/, така тестото ставо леко мазно и  не лепне и спира да  стърже.

# 7
  • Варна
  • Мнения: 812
danidji Ти с пълнежа на козунака си цвете в сравнение с мен. Аз днес реших да забъркам на челядта едно козуначе за разкош. Сложих маята в една чашка с малко топло мляко, захар и брашънце да шупне и почнах да пълня контейнерчето с мляко, масло, разбити яйчица и бухнах и брашънцето. Нагласих програмата и оная ми ти машинка меси, та се къса. Аз зяпам през прозорчето и доволно потривам ръце... Дойде звуковия сигнал, бухнах и стафидите, измеси се тестото и зачаках да втасва... Да, ама не! Абе викам си: какво му става на това тесто, че не втасва... Отварям капак - топло...Седя и умувам newsm78 Поглеждам към масата, а там се мъдри чаша със шупнала мая, чак тръгнала да ме търси JoyСещай се как после мая слагам, пак меся, то един козунак не ти е работа. Абе надигна се доста, добре изглежда, но какъв е станал ще видя след малко... Чакам да поизстине, че да го резна.  smile3532

# 8
  • sofia
  • Мнения: 174
Само да се отчета, днес правих кифлички, ама буквално ги забравих във фурната. Е, изядоха се, но не си е работа...С тея машинки има два варианта, ще стане или така: ден първи правих пет неща...ден 101-не искам да я виждам, писна ми от тестени работи, или ден 101-счупих и този кантар, а имаше гаранция до 200 кила, ще подавам жалба...

# 9
  • USА
  • Мнения: 1 436
bilbo_bo -май Зори беше писала, че има разлика ако се използва грахам или ръжено брашно  newsm78

 smile3506 Има да. Едното прави по-силни глутенови връзки от другото май  Thinking. В моята книжка изрино имаше секция на тази тема, така че спирам да пиша и отивам да проверя, преди да съм се изложила с грешна информация  Outta Joint

Последна редакция: нд, 11 ное 2007, 20:25 от Juturna

# 10
  • Варна
  • Мнения: 1 072
Хайде и аз се записвам да чета и споделям тук в тази тема. Сдобихме се с Moulinex OW 2000. От поне три години се каним да си купим такова чудо и най-сетне го купихме. Сложила съм да пека обикновен хляб. Стискайте палци да стане  Hug

# 11
  • Варна
  • Мнения: 812
То се очакваше...Мъжо каза, че е станал, ама той всичко яде тъй че не му вярвам. На нищо не прилича... Утре пак ще се меси козунак, че днес вече нЕмам нерви #Cussing out Един път реших да му сложа немско, хубаво масълце и я направих... Embarassed

mari6a77 Честита придобивка! Все хубави хлебчета да месиш за радост на цялото семейство.   chef

# 12
  • Видин
  • Мнения: 5 508
bilbo_bo -май Зори беше писала, че има разлика ако се използва грахам или ръжено брашно  newsm78

Да! Тази рецепта ще ви излезе сполучлива, ако ползвате само и единствено грахам. От две седмици правя само такъв хляб и не ми се е случвало да стане гаф.

Ако се ползва ръжено брашно, може би водата ще е в други пропорции. Незнам.
Сега се сдобих с един пакет ръжено и тази седмица ще експериментирам с него. Когато достигна някакъв сполучлив вариант, непременно ще споделя.

# 13
  • Видин
  • Мнения: 5 508
bilbo_bo префтасал ти е хляба според мен. Днешният и аз го правих с жива мая, защото имах прясна и сложих 10 гр., така че при теб не е от маята може би, по-скоро ми се струва, че тестото ти е било прекалено рядко.

# 14
  • Мнения: 513
danidji Ти с пълнежа на козунака си цвете в сравнение с мен. Аз днес реших да забъркам на челядта едно козуначе за разкош. Сложих маята в една чашка с малко топло мляко, захар и брашънце да шупне и почнах да пълня контейнерчето с мляко, масло, разбити яйчица и бухнах и брашънцето. Нагласих програмата и оная ми ти машинка меси, та се къса. Аз зяпам през прозорчето и доволно потривам ръце... Дойде звуковия сигнал, бухнах и стафидите, измеси се тестото и зачаках да втасва... Да, ама не! Абе викам си: какво му става на това тесто, че не втасва... Отварям капак - топло...Седя и умувам newsm78 Поглеждам към масата, а там се мъдри чаша със шупнала мая, чак тръгнала да ме търси JoyСещай се как после мая слагам, пак меся, то един козунак не ти е работа. Абе надигна се доста, добре изглежда, но какъв е станал ще видя след малко... Чакам да поизстине, че да го резна.  smile3532

  smile3532 А не си само ти - и аз тази вечер  я свърших като теб. Сложих материалите за милинки, ама като сме се заприказвали с мъжо и   smile3511  забравих да натроша отгоре маята /живата мая аз не я разтварям, а по съвет от форума  я натрошавам отгоре върху брашното/. Пуснах я  да  меси и като звънна накрая - гледам тестото си стои на дъното и    newsm12  се чудя и в един момент се сещам, че не съм сложила маята. Опекох го/макар че исках да го изхвърля, но мъжо настоя да го опека/ и го ядоха така като подметка и замесих ново тесто. Вече милинките са  готови и дори  си хапнаха.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт