Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София-до езерото

Мнения: 1 919
Ами ,това е въпроса. Как се прави сладко от дюли?
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Сладко от дюли

1кг дюли
2с.л. лимонов сок
3ч. вода
750гр захар
1/2ч гликоза (може и без нея)

Дюлите се почиства и се настъргват. Веднага се слагат във водата с лимон за да не потъмнеят. Слагат се да се варят докато омекнат и почти глътнат водата. След това се слага захарта, разбърква се и се оставя да престои до другия ден. На следващият ден се вари до готовност (като се капне от сиропа в чинийка капката да не се разтича). Малко преди да се махне от котлона се слага гликозата.
По време на варенето се маха пяната, която се образува.


Цитирай

Русе

Мнения: 952
ако имаш в излишък от дюлите направи торта с дюли и праскови. Днес я гледах в Бон апети беше страхотна, изглеждаше и вкусна и мисля не е трудна за приготвяне. Но вземи рецептата от сайта им Peace
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Ето и от мен едно:
Обелете дюлите,завийте ги в намокрена и в подсолена вода кърпа(за да не потъмнеят) и ги настържете на едрото ренде над предварително приготвения сироп.Варете ,докато сладкото стане готово.Прибави лимонена киселина и кипнете 2-3 пъти.Свалете от огъня и малко охладете.
На 5 едри дюли- килограма чаша вода лъжичка лимонена киселина.
Цитирай


Мнения: 1 802
Аз мога да ти дам идея да направиш желе от дюли, много е хубаво, за съжаление не зная рецептата... някой, ако знае как се прави (помня, че беше голяма играчка, но си заслужава), може да ме светне пък мен  Whistling
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Желето от дюли ми е любимо , защото е леко кисело.
Почиствам плодовете с парченце вълнен плат,добре го нарязвам на парченца.Поставям го в емайлирана тенджера, заливам ги с вода и ги варя на слаб огън около 30 минути.Прецеждам през цедка,след това през тензух.От по твърдата маса изтисквам сока и го смесвам с вече прецедения.Варя докато остане една трета от сока.Добавям захар и продължавам варенето вече на силен огън,като непрекъснато бъркам.Малко преди желето да е готово прибавям 3 грама лимонена киселина на 1 литър несгъстен сък.
Горе - долу за килограм дюли са 2 чаши вода и 400 грама захар на литър сок.
Наистина си заслужава макар че е голяма играчка.
Цитирай

София-до езерото

Мнения: 1 919
Сладко от дюли

1кг дюли
2с.л. лимонов сок
3ч. вода
750гр захар
1/2ч гликоза (може и без нея)

Дюлите се почиства и се настъргват. Веднага се слагат във водата с лимон за да не потъмнеят. Слагат се да се варят докато омекнат и почти глътнат водата. След това се слага захарта, разбърква се и се оставя да престои до другия ден. На следващият ден се вари до готовност (като се капне от сиропа в чинийка капката да не се разтича). Малко преди да се махне от котлона се слага гликозата.
По време на варенето се маха пяната, която се образува.



Ето това ми хареса и ще го направя ,но без гликозата.  bouquet
Мерси на всички.
Ох, сега видях и желето. Ако имам време и от него ще направя, че много дюли имам.
Цитирай


Мнения: 5 125
Аз направих сладкото от дюли със стафиди от авторската тема на Зори - страхотно е.
Цитирай


Мнения: 1 802
desi_minkova от сърце ти благодаря за рецептата!   bouquet И на мен от сладката, освен  от вишни и това желе ми е сред любимите!  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.