Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 66 отговора

София

Мнения: 4 597
С мъжа ми сме любители на чийзкейка (едно от малкото сладки неща, които той яде). Много харесвахме този, който се продаваше във Фантастико. Бях пробвала доста рецепти, но все не ставаше същия "гладък" вкус и се отказах от дом. рецепти, докато не установихме, че са развалили, този, който се продава по магазините. Sick И пак се започна с "пробите"  Laughing. Ходихме преди време на гости на кумците ни и реших да пробвам една рецепта от сп. "Уверени в кухнята". От всички пробвани до сега тази най-много ми допадна и с някои мои подобрения се превърна в търсената от мен рецепта на любимият ни чийзкейк.  chef



Чийзкейк Ваня
Продукти:
За блата:
1 опак. овесени бисквити Ревю
1 опак. обикн. бисквити (малък пакет - 120-130 гр.)
1 пак. масло (125 гр.)
3-4 с.л. мед

За крема:
700 гр. извара
500 мл. сладкарска сметана
2 п. желатин
1 бурканче конфитюр (ок. 300 гр.)

Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат /натрушават/ и се смесват с разтопеното масло и мед. "Натъпкват" се на дъното на форма за торта (разкопчаваща се тава, моите е от по-големите) и се слага в хладилника за час-два да стегне. Желатинът се слага в малко вода да набъбне. Сметаната се разбива. В друг съд изварата се смесва с конфитюра и към тях се прибавя постепенно, като се бърка добре, разбитата сметана. Желатинът се разтапя (лично аз го разтапям в микровълновата на 30% или 50% мощност) и се добавя към сместта. Всичко се излива в тортената форма и се държи 3-4 часа в хладилника да стегне (най-добре цяла нощ). Накрая се хапва с удоволствие. eat Ммм, жалко, че съм вече на диета... Но пък идват празници. Wink

П.П. С това количество продукти си става направо торта, излизат 12 немалки парчета, а мисля, че при повече гости спокойно и 16 парчета мога да разрежа.

Ето и снимков материал: Laughing

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=186070&photo=1 - не е снимана точно тортата, но се вижда добре Smile
Цитирай


Мнения: 8 603
Е, днес направо нашествие от чийзкейкове! Любимите ми десерти! Копвам си и твоята рецепта и ще хвърлям чоп кой чийзкейк да правя - твоя или на Тандуури. Всъщност, знам - и двата ще ги пробвам! Very Happy
  bouquet  bouquet  bouquet за рецептата!
Цитирай

на брега на Дунав

Мнения: 1 566
Днес напрво е нашествие на чийзкейкове, както казва Лабрекс  Mr. Green. Много обичам, а мъжът ми е влюбен в тях. За него това е сладкиша с главно 'С'. Благодаря ти за рецептата  Hug
« Последна редакция: вт, 13 ное 2007, 00:59 от КорНиШонка »
Цитирай

София

Мнения: 423
Мерси, Ваня за споделената рецепта, ще си я запиша и ще я пробвам да я направя!
Цитирай


Мнения: 4 358
Много ми хареса рецептата  bouquet.Имам 2 въпроса - изварата каква ти е  -аз намирам само една солена, която не става за сладкиши.Сметаната също каква е  - аз купувам хопла ама не знаех че се разбива.Всъшност не съм и ползвала за сладкиши.Моля някой да ми обясни и започвам да готвя  bouquet Hug.
Цитирай

София

Мнения: 10 659
Изглежда много вкусен, а и лесен Smile
Благодаря за рецептата, ще се пробвам да го приготвя през почивните дни Hug
Цитирай


Мнения: 3
Бъни, има и безсолна извара, трябва да попиташ! Аз съм правила нещо подобно и купувам обикновена или кашкавалена - и двете са безсолни! А сметаната се разбива с миксер и след 2-3 минути става на сняг, твърда е и много "удобна"  за сладкиши.
Цитирай

Бургас

Мнения: 1 032
По принцип изварата си е безсолна, но ако не можеш да намериш си направи. Просто пресечи прясно мляко и готово.
Цитирай


Мнения: 1 802
По принцип изварата си е безсолна, но ако не можеш да намериш си направи. Просто пресечи прясно мляко и готово.
Би ли ми обяснила как се пресича прясното мляко?   bouquet На мен ми се е пресичало но само. Така нарочно не знам как да го пресека... а ми се ще аз да си направя изварата.
Цитирай

София

Мнения: 4 597
Благодаря, момичета, надявам се и на вас много да ви хареса! Smile

Извара купувам на Маджаров, Дядо Либен и още един вид имаше във Фантастико, но не помня на коя фирма беше. Все са безсолни.
Сметана взимам която е най-евтина  Wink, от тази подсладената (Хопла-та не е ли безсолна за готвене, поне аз такава Хопла си купувам). Някаква измислена марка беше последната, абе гледаш тази, която има нарисувана торта или някакъв сладкиш на нея. Smile Биеш я с миксера докато стане гъста пяна, колкото по-маслена е и повече се разбива, по-гъста става.

Извара домашна се прави като сложиш няколко зрънца лимонтозу на врящото мляко. Но за да направиш 700 гр извара доста мляко трябва да пресечеш  newsm78, май към 3 литра.
Цитирай

sofia

Мнения: 171
Здравейте bowuuНякоя от вас знае ли рецепта за "Чийз кейк", в която заедно със сиренето в крема се добавя 1 кутия подсладено кондензирано мляко?Предварително благодаря  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 4 597
Не, но предполагам е горе-долу като моята, само че вместо сметаната е кондензираното мляко.
Ммм, сигурно става доста вкусно, особено, ако се сложи от подсладеното.
Цитирай


Мнения: 1 802
Извара домашна се прави като сложиш няколко зрънца лимонтозу на врящото мляко. Но за да направиш 700 гр извара доста мляко трябва да пресечеш  newsm78, май към 3 литра.
Нищо. Само дано се получи, да не отиде накрая зян всичко  Rolling Eyes благодаря!
Цитирай


Мнения: 8 603
Здравейте bowuuНякоя от вас знае ли рецепта за "Чийз кейк", в която заедно със сиренето в крема се добавя 1 кутия подсладено кондензирано мляко?Предварително благодаря  bouquet

Погледни рецептата за ягодовия чийз в поста на Ерика, /втория подред/, може би това имаш предвид?

Ето и от сайта на Звездев.
« Последна редакция: вт, 13 ное 2007, 21:07 от labrex »
Цитирай

sofia

Мнения: 171
Здравейте bowuuНякоя от вас знае ли рецепта за "Чийз кейк", в която заедно със сиренето в крема се добавя 1 кутия подсладено кондензирано мляко?Предварително благодаря  bouquet

Погледни рецептата за ягодовия чийз в поста на Ерика, /втория подред/, може би това имаш предвид?

Ето и от сайта на Звездев.
Здравей "labrex".Много ти благодаря за бързата реакция  bouquetЗа съжаление не са тези рецепти Sad."Чийз кейка",който издирвам съдържаше сирене "Рикота" или "Филаделфия" Rolling Eyes.Според теб,ако вместо Q извара сложа същото Q сирене  дали ще се получи добре newsm78Имам още едно питане:преди няколко месеца купувах сирене "Филаделфия" за сладкиши (или поне аз така реших,защото отгоре имаше ягодка)от "Пикадили",но в последно време изчезна SadИма обаче един вид без никакви картинки само с надписа(според мен е натурално).Някоя от вас опитвала ли го е?Ако отговора е положителен:солено ли е или наистина е натурално?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 66 отговора