Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
 • 13 ноем. 2007, 10:14 ч.
 • Преглеждания  1 174  Мнения  20  Онлайн  1
Отговори
 • Sofia
 • Мнения: 223
НЕпоставянето на диагноза СТЕРИЛИТЕТ-до какво води?!
Като чета темата -,, Какво сме направили до сега? ,, , впечатление прави , че на въпроса имате ли поставена диагноза , почти няма отговор ,,да,,Как мислите , по-лошо ли е да ни ти кажат , че диагнозата ти е ,,първичен или вторичен стерилитет,,?Всеки има някакво заболяване , което е водещо!Редно ли е да се отбелязва и стерилитет в следствие на други заболявания ?!Стресира ли се жената , когато и поставят  тази диагноза или се мотивира?Трябва ли да се самозаблуждаваме?!Според мен лично би било редно под диагнозата ендометриоза (пример) да се поставя и Стерилитет , за да може дадената жена да се възползва от безплатна лапароскопия или други интрвенции , които подпомага касата!?Дайте да избистрим малко тая тема...

Реклама
# 1
 • Sofia
 • Мнения: 471
Диагноза "стерилитет" не ти помага с нищо - аз поне не съм чувала за екстри като безплатна лапароскопия или каквото и да е безплатно нещо (освен лекарствата за инвитро и то пак не всички могат да се възползват от тази програма).
В повечето случаи в темата "Какво сме направили до сега" като се каже, че няма поставена диагноза се има предвид, че нямаш нито ПКЯ, нито ендометриоза, нито ЛУФ синдром, нито сте с мъжки фактор или някоя от всички други евентуални причини за стерилитет.
И най-важното -дори не водят статистика колко двойки са с диагноза стерилитет.
Когато аз отидох при д-р Стаменов, след по-малко от 5 минутен разговор ми написаха в досието диагноза "стерилитет" - нито съм се уплашила, нито ме е мотивирало това, мотивираше ме желанието да имаме дете.

# 2
 • Sofia
 • Мнения: 223
Ето за това говорех -не водят и статистика..затова широкото мненее  е , че проблема не е кой знае колко значим , а това не е така!Когато се отбелязва колко много хора са с този проблем , може да се обърне по-голямо внимание например,Има преференции, аз съм с такава диагноза и лапарото , както и коремната ми операция бяха по каса , а доста други мои познати без диагноза не можаха да им дадат направление защото тези интервенции само за стерилитета са по каса!

# 3
 • София
 • Мнения: 7 718
Е, разибра се, че когато човек иска да си  прави лапароскопия през касата при невъзможност за забременяване  ще си вземе и диагноза стерилитет. Поставя се за пет минути.
И какво толкова ще се самозаблуждаваш? Със или без стерилитет написано на листче бременност не настъпва.
Размисъл е излишен.

# 4
 • под земята.... (може и да съм картоф)
 • Мнения: 939
jorjagi , с какво доказа, че имаш такава диагноза? С амбулаторен лист от прегледа при специалист ли?

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 223
Е, разибра се, че когато човек иска да си  прави лапароскопия през касата при невъзможност за забременяване  ще си вземе и диагноза стерилитет. Поставя се за пет минути.
И какво толкова ще се самозаблуждаваш? Със или без стерилитет написано на листче бременност не настъпва.
Размисъл е излишен.

Ама като не искате да мислите защо пишете .И май не разбирате за какво говоря.Какво сте се настроили на нож.Можеше да отговорите поне дали мислите за редно да се води статистика за да се знае поне колко е сериозен проблема ,,поне до колкото е възможно!

# 6
 • София
 • Мнения: 7 718
Виж, каквото аз мисля ще го напиша, искам да мисля и пиша.
Като си пуснала една тема ще трябва да очакваш и мнения, които не съвпадат с твоето, колкото и да не ти харесва това.
Стерилитет, написано на едно хвърчащо листче, няма да ме направи бременна.
Нито пък ще ме стресне или ще ми попречи да вървя по пътя, който съм си избрала.
И между другото предпочитам да имам контретна причина и диагноза за незабременяване, защото тогава ще знам срещу какво да се изправя.
Най-лошият вариант е неизяснен стерилитет.
А ти като си имаш листче с диагноза стерилитет по-добре ли се чувстваш?
Ако - да, значи всичко е наред.
Темата е пълна безсмислица.

# 7
 • под земята.... (може и да съм картоф)
 • Мнения: 939
Еееееееееее, какво значи "не искате да мислите"? Това, че някой не е на твоето мнение, не значи че трябва да подскачаш така. Лали не ти е отговорила с такъв тон.
Колкото до воденето на статистика - няма никаква полза и не виждам смисъла, само те задължава да си сложиш табелката с диагнозата, а много хора не са подготвени да бъдат наричани така или да го признаят пред останалите.

# 8
 • Мнения: 712
Аз не съм наясно - какво значи диагноза стерилитет? При нас заболяването е у мъжа ми, но проблемът е на двамата... Кой трябва да постави диагнозата и за кого, защото ние посещаваме андролог и гинеколог (специалист по репродуктивни проблеми). Гинекологът се занимава с мен - ако трябва да води някаква отчетност (не съм наясно, признавам  Blush), какво ще ми напише? Аз реално здравословен проблем нямам. Но заедно като двойка имаме огромен проблем...
Така че не ми е ясно изобщо как, кой и по какъв начин поставя диагнозата. И дали има смисъл от това...

# 9
 • Sofia
 • Мнения: 223
Може преди да ми се карате  привидно кротко да прочетете темата отначало!Никого не карам да се съгласява с мен , нито да си развява диагнозите пред камера!Не става въпрос само за нащоящето , но за бъдещето , за хората които дори не са запознати,,Като никoй не е готов да си приеме диагнозата , то тогава как ще се разбере реално колко хора имат нужди от лечение,,,мако хора -малко пари от държавата ,,А всички се оплакваме , че се плащат баснословни суми , а нека не забравяме , че те на са по джоба на всеки.Искам просто да си поразмишляваме на да се караме и упрекваме!

# 10
 • София
 • Мнения: 1 950
jorjagi , статистиката е работа на НСИ. Докторите дават някаква информация на НСИ, отчитат се предполагам, отделно НСИ си прави своите извадки по време на преброявания. Подобно преброяване не е имало от доста години, а и каква е вероятността хората да са искрени при подобни въпроси.
Двойките посещаващи специализираните клиники по стерилитет са малко, на фона на цифрата 250 000, която винаги се цитира, така че едва ли даваната информация от тези клиники ще е достатъчна.
Доколкото знам тази сума е изчислена с някакъв коефициент, който е бил валиден преди време, но най-вероятно сега не е актуален. Според мен са доста повече.
Аз мисля, че написването на диагнозата стерилитет, едва ли ще помогне да се отчетат всички хора /двойки/ с подобни проблеми, защото много повече от тях дори не посещават какъвто и да е лекар.
Лично за себе си, никога не съм се плашила, нито стряскала от диагнозата. Но и по никакъв начин не ми е "помогнала" за каквото и да е.
Съгласна съм с другите, че темата няма нужда от "избистряне" Peace

# 11
 • Sofia
 • Мнения: 223
И аз вече почвам да се съгласявам.Явно  ,,Всеки да се спасява по единично,, важи с пълна сила! УСПЕХ НА ВСИЧкИ!

# 12
 • София
 • Мнения: 7 718
Честно да ти кажа се върнах пак и препрочетох първото ти мнение, явно имаш някаква мисъл, но не можеш да я изразиш.
Ако имаме диагноза стерилитет написана на лист, по-дружни ли ще сме?
Не мисля, че това би променило нещата.
Иронията ти е неуместна.

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 223
Не случайнo няма точно изразена позиция , всеки го тълкува по своему,,това не е тест на които да сложиш ,,да,, или ,,не,,

# 14
 • София
 • Мнения: 1 950
Не случайнo няма точно изразена позиция , всеки го тълкува по своему,,това не е тест на които да сложиш ,,да,, или ,,не,,

jorjagi ,  нещо не мога да разбера мислите ти. Лали е права, може би не можеш да го обясниш както трябва. Какво искаш да кажеш с това "точно изразена позиция"?
Ми моята например си е точно изразена Wink

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт