Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 ноем. 2007, 15:25 ч.

Въпросче към компетентните по домашната ракия

  • 4 307
  • 22
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 340
Здравейте,дано има тук някой знаещ татко или майка химик.
Става въпрос за една възсилничка ракия.
Случката е следната:мъж ми се учи от дядо ми да вари ракия;дядото вече е доста стар и май повече новобранеца я гласеше;та излезе уж добра,в смисъл хубава си е ,но е ужасно силна-72-73 градуса.Искаме да я разредим.Взехме си дестилирана вода,но не знаем съотношението-на 1литър ракия колко дест.вода да сложим,че да я смъкнем към 45 градуса?
Моля някой,ако знае или има кого да пита,да ни помогне
Благодаря предварително

# 1
  • Мнения: 2 538
Спиртомер нямате ли?

# 2
  • Мнения: 2 615
Със спиртомер, наистина. Изчакайте я малко. Трябва да изстине добре, за да премерите точно градуса. Докато е още гореща е по-висок.

# 3
  • Мнения: 2 538
Темата  е пързалка, за да се преброим пиянките във форума. Laughing

# 4
  • София
  • Мнения: 184
На 30 литра ракия слагаш 1,5 л дистилирана вода и разбъркваш.
Най-добре е да мериш със спиртомер.
Наздраве Grinning

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 15 645
Ако я сложите в буре и бурето дърпа градуси. Ама не чак от 70 на 45 Simple Smile 2-3 до 5 Simple Smile

# 6
  • При хората, които обичам
  • Мнения: 3 193
Темата  е пързалка, за да се преброим пиянките във форума. Laughing

Пиянките биха казали "Не разваляй хубавата ракия" Mr. Green

# 7
  • София
  • Мнения: 340
Ха-ха,не искам да се броим,ами свеки днес осигури дестилираната вода и довечера щ я магерим

# 8
  • София
  • Мнения: 340
tanich,благодаря,това ми беше въпросчето,да си изчислим пропорцията и после ще мерим ,ясно е;
а буренце нямаме за съжаление,знам,че в него с времето спада леко градуса

# 9
  • Мнения: 14 117
Спиртомери се продават в железарските магазини, в домашни потреби, даже и в магазините за 1 лев. Купуваш, смесваш, мериш. Ако не ви стигне дестилираната вода, слабоминерализирана върши същата работа.
Според другаря Менделеев, алкохолът най-добре заглажда косъма, когато е 40-градусов. Да се доверим на учения, все пак.   WinkMr. Green

ПП Вие само първак ли сте варили, по-слаб градус не текна ли?  Crazy

# 10
  • Шопия
  • Мнения: 6 333
Пиянките биха казали "Не разваляй хубавата ракия" Mr. Green
Подписвам се под това мнение  Mr. Green
Първак за разтривки - класика.  Laughing

# 11
  • Мнения: 6 167
Аз пък се надявам при дестилацията да са изхвърлили метанола.
Иначе, градусите са ти казали как се мери.

# 12
  • Мнения: 157
Аз съм най компетентната пияндурка, опа исках да кажа специалистка на домашна ракия.
Та на въпроса...
Градуса на ракията се мери на стайна температура/20 градуса/.Сипваш по малко вода като непрекъснато мериш.Ако гледаш съотношение литър ракия милилитри вода и я изсипеш наведнъж може да се получи нежелан ефект.Бавно и полека с тази течност.
Когато достигнеш желания градус сипваш в чашка ,вадиш туршийка и казваш наздраве.
Утре ще пусна тема за махмурлука

# 13
  • Мнения: 157


Аз пък се надявам при дестилацията да са изхвърлили метанола.
Иначе, градусите са ти казали как се мери.

Не се ли казва метилов алкохол?
Той се отстранява при варенето.

# 14
  • Мнения: 6 167
метилов алкохол и метанол е е едно и също нещо.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт