Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

сладкиш Агнес(а)

  • 14 ноем. 2007, 09:48 ч.
  • Преглеждания  1 350  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • у дома
  • Мнения: 1 554
онзи ден отворих един стар тефтер и си спретнах този любим сладкиш  Grinning рецептата е като на mama1+2, но технологията е малко по-различна, затова го пускам  Peace може да се подсети някой и да си го спретне предколедно  Mr. Green

необходими продукти

4 яйца
1 пакетче масло (от малките - 125г)
1 ч.чаша кристална захар
1 ч.чаша счукани/смлени орехи
1 ч.чаша брашно

1 ч.чаша пудра захар
1 ванилия

начин на приготвяне

маслото се разбива с кристалната захар. прибавят се орехите, брашното и 4-те белтъка разбити на сняг. разбърква се и се пече в намазана тавичка и посипана с брашно (пекох на 190-200°С ~ 30-40мин.). разбиват се 4 жълтъка с 1ч.чаша пудра захар и 1 ванилия.

след като се опече и изстине, сладкиша се залива с жълтъците и се оставя да засъхне. (първоначално го сложих във фурната на вентилатор на 50°С за няколко минути).

ако ще го правите за някой специален повод, забъркайте сладкиша ден-два по-рано  Peace


 

Последна редакция: чт, 22 ное 2007, 13:14 от blueeye®

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 186
Ех, blueeye®, благодаря, че ме подсети за този, наистина любим, сладкиш!   bouquet

# 2
  • София
  • Мнения: 444
Това е любимя сладкиш на скъпия , мерси че ме подцети не съм му го правила отдавна !

# 3
  • Варна
  • Мнения: 2 343
Много ми хареса тази рецепта, тъкмо се чудех какво да направя за десерт днес. Благодаря  Hug Дано се получи

Сега се замислих - всъщност жълтъците отгоре остават сурови, така ли? в другата рецепта пишеше да се пъхне сладкиша във фурната, докато изсъхне крема отгоре, дали ще им стигне като термична обработка  newsm78

Последна редакция: ср, 14 ное 2007, 11:41 от Alexandra

# 4
  • у дома
  • Мнения: 1 554
Сега се замислих - всъщност жълтъците отгоре остават сурови, така ли? в другата рецепта пишеше да се пъхне сладкиша във фурната, докато изсъхне крема отгоре, дали ще им стигне като термична обработка  newsm78

наистина остават сурови  Peace стига за термична обработка да се изсуши за малко във фурната, но внимавай да не го опечеш  Naughty на слаба фурна, за малко време. колкото повече се остави да престои (ден-два), изсъхва по-добре и става по-вкусен  Peace

# 5
  • София
  • Мнения: 444
Много ми хареса тази рецепта, тъкмо се чудех какво да направя за десерт днес. Благодаря  Hug Дано се получи

Сега се замислих - всъщност жълтъците отгоре остават сурови, така ли? в другата рецепта пишеше да се пъхне сладкиша във фурната, докато изсъхне крема отгоре, дали ще им стигне като термична обработка  newsm78
Заливката от жълтъците и пудрата захар я суша във фурна на 100 градуса !

# 6
  • Варна
  • Мнения: 2 343
Ето и снимка на готовия сладкиш: http://lexi81.multiply.com/photos/photo/3/5
Мъжът ми много го хареса  Grinning

# 7
  • София
  • Мнения: 3 632
Обожавам го този сладкиш. Благодаря ти, че ме подсети - ще го направя скоро  bouquet

# 8
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Аз този сладкиш съм си го кръстила "клавиши", защото не го режа на ромбчета, а на клавиши.

# 9
  • Мнения: 1 726
От любимите ми е! Мерси, че ме подсети  Party .

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт