«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
15-28 от 28 отговора


ћнени€: 7 809
палачинкова тесто с кисело мл€ко си е тесто zа бухти  Wink  това че може да се прав€т с ралични форми даже и като палачинки е друг въпрос  Smile  а тестото е точно с гъстот на боzа по хубави стават с 4 жълтъка и 2 цели €йца слага се и капка олио в тесто така 100 % н€ма да zалепнат иначе има хора които и с бакпулвер ги прав€т въпрос на вкус
÷итирай


ћнени€: 3 573
÷итат на: alex Y
÷итат на: Eli===
÷итат на: Taneto

.... с кисело мл€ко ..... поне 1000 пъти   Wink са по-хубави от тези с пр€сно мл€ко или само с вода....


¬я–Ќќ ≈ Very Happy  Very Happy  Very Happy

ƒевойчета това с киселото мл€ко се води катми, а палачинките се прав€т с пр€сно мл€ко.
ћо€та рецепта:
2 €йца
1ч.ч горещо пр€сно мл€ко
1ч.ч  вода
щипка сол
щипка захар
2ч.ч брашно
Ѕъркам всичко в шейкъра без ред и пържа

јко не ми се плъзга сместа гладко по тигана значи е гъста и добав€м малко водичка(€йцата оказват вли€ние)

» аз тази рецепта използвам вече има десет години. Ќай ми е лесна за ориентиране, ако искам да направ€ по-гол€ма или по-малка доза. ¬сичко се слага 1:1:1, без много сметки. ј и самите палачинки стават тънички и меки. ѕредпочитам да ги пържа с масло. —лед това хубаво ги мажа и от двете страни, да не стават сухи.
ўе се научиш, но обикновено на мен в началото първите палачинки не ми ставаха не защото тестото не беше наред, а просто тигана не се е загр€л достатъчно. “а закон беше, че първата палачинка е за кучето... Very Happy
÷итирай


ћнени€: 7 809
*vera много маzни стават така не е добре zа диетата  Wink
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 998
ето и мо€та рецепта:
3 €йца
1 чаена чаша брашно
2 чаени чаши пр€сно мл€ко
шипка сол

ћного е важен тигана - гледай да е по-малък, с хубаво дъно, за да ти станат тънички!
÷итирай


ћнени€: 3 573
÷итат на: jumper
*vera много маzни стават така не е добре zа диетата  Wink


≈, по по малко с маслото може, но поне краищата мажа да не стават сухи. ј като пържиш в тефлон, почти не се иска мазнина. јз намазвам тигана с масло през 3-4 палачинки. “ака не стават много мазни.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 1 513
÷итат на: Taneto
÷итат на: alex Y
ƒевойчета това с киселото мл€ко се води катми, а палачинките се прав€т с пр€сно мл€ко.


явно не е съвсем така Wink щом аз получавам палачинки.......катмите нали са с ма€, при това се прав€т по-дебелички и обикновено шупват и стават на дупки, а ако са и на сач - разликата е светлинни години Smile[/quo
јми да катмите се прав€т с кисело млако, ма€ и на сач, но самото кисело мл€ко предполага, че става въпрос за нещо от рода на катмите(със все вариациите им), но палачинките се прав€т с пр€сно мл€ко.
÷итирай

ул. "—вобода"

ћнени€: 1 409
“ези на ’онда са си точно палачинки и са прекрасни - съветвам ви да ги опитате - с т€х започна моето форумо-отдадено надебел€ване,което в момента се мъча да овладе€,но ми е трудно с тези вкуснотии...
÷итирай

спретната къщурка край селќ —ливен

ћнени€: 7 430
÷итат на: me4tiza
“ези на ’онда са си точно палачинки и са прекрасни - съветвам ви да ги опитате - с т€х започна моето форумо-отдадено надебел€ване,което в момента се мъча да овладе€,но ми е трудно с тези вкуснотии...


—амо докато ви четох така огладн€х и ще направ€ само мъжо да се прибере.....ще опитам тези на ’онда по тво€ препоръчка  smile3503
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 1 513
÷итат на: jumper
*vera много маzни стават така не е добре zа диетата  Wink

 јми ако прескочиш маслото, както аз ги прав€, н€ма да са ти мазни. (мажа тигана само първи€ път- специ€лун за палачинки е и не ми се залепват)
ќще нещо: с тези палачинки става неверо€тно пред€стие, от рода на солените торти, но това май е друга тема.
÷итирай

ул. "—вобода"

ћнени€: 1 409
÷итат на: DidKa


—амо докато ви четох така огладн€х и ще направ€ само мъжо да се прибере.....ще опитам тези на ’онда по тво€ препоръчка  smile3503


дано ти харесат Praynig че иначе ще ме #Splat  Wink
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 397
ƒнес използвах рецептата на √ери 1, мъжът ми беше много скептичен, но после си облиза пръстите. ƒругата събота ще опитам с кисело мл€ко Very Happy
÷итирай

¬арна

ћнени€: 351
Embarassed » аз ги прав€ като √ери_1. Ќо много е важно в какъв тиган ги печеш, аз имам специален за палачинки на “ефал и съм много доволна и ги прав€ на газов котлон така че по силен огън и стават суперски.”спех и при€тен апетит Wink
÷итирай
“о аз да не се набутвам между шамарите, че много по-ѕо-пќ готвачи има от мен, ама и аз да дам една рецепта.
ћо€та е:

3 €йца, 0.5 л. мл€ко, брашно колкото поеме до палачинково тесто (р€дко да се стича бавно от лъжицата). ¬место ванили€ добав€м обаче канела или какао.
—ъщата рецепта но с една кофичка топло кисело мл€ко с една ч.л. сода вместо пр€сното мл€ко и става съвсем друго. ¬ъпрос на вкус...
јз лично палачинките ги предпочитам в количество и съм по- снизходителен към качеството  smile3508  smile3521
÷итирай

Ѕ”–√ј—

ћнени€: 138
честно казано и аз мисл€ , че най- хубавите палачинки стават на око , в хубав тефлонов тиган.
ћного е важно в тестото да има малко вода освен мл€ко ,защото това придава еластичност на тестото и могат да стават възможно най- тънки.ј малко течна сметана в тестото им придава чудесен вкус!!!!јко обичате да са леко въздушни ви препоръчвам малко газирана вода във тестото.
Ќе повече от 3 €йца ,защото започват много да натъртват на €йце.
јко ви останат палачинки от 1-2 дни може да ги нарежете на тънки ивици и да ги сложите вместо фиде в супата(австрийците имат такава супа- бульон с нар€зани на ситно палачинки).
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
15-28 от 28 отговора