Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
15-28 от 28 отговора
палачинкова тесто с кисело мляко си е тесто zа бухти  Wink  това че може да се правят с ралични форми даже и като палачинки е друг въпрос  Smile  а тестото е точно с гъстот на боzа по хубави стават с 4 жълтъка и 2 цели яйца слага се и капка олио в тесто така 100 % няма да zалепнат иначе има хора които и с бакпулвер ги правят въпрос на вкус
Цитирай


Цитат на: alex Y
Цитат на: Eli===
Цитат на: Taneto

.... с кисело мляко ..... поне 1000 пъти   Wink са по-хубави от тези с прясно мляко или само с вода....


ВЯРНО Е Very Happy  Very Happy  Very Happy

Девойчета това с киселото мляко се води катми, а палачинките се правят с прясно мляко.
Моята рецепта:
2 яйца
1ч.ч горещо прясно мляко
1ч.ч  вода
щипка сол
щипка захар
2ч.ч брашно
Бъркам всичко в шейкъра без ред и пържа

Ако не ми се плъзга сместа гладко по тигана значи е гъста и добавям малко водичка(яйцата оказват влияние)

И аз тази рецепта използвам вече има десет години. Най ми е лесна за ориентиране, ако искам да направя по-голяма или по-малка доза. Всичко се слага 1:1:1, без много сметки. А и самите палачинки стават тънички и меки. Предпочитам да ги пържа с масло. След това хубаво ги мажа и от двете страни, да не стават сухи.
Ще се научиш, но обикновено на мен в началото първите палачинки не ми ставаха не защото тестото не беше наред, а просто тигана не се е загрял достатъчно. Та закон беше, че първата палачинка е за кучето... Very Happy
Цитирай


*vera много маzни стават така не е добре zа диетата  Wink
Цитирай


ето и моята рецепта:
3 яйца
1 чаена чаша брашно
2 чаени чаши прясно мляко
шипка сол

Много е важен тигана - гледай да е по-малък, с хубаво дъно, за да ти станат тънички!
Цитирай


Цитат на: jumper
*vera много маzни стават така не е добре zа диетата  Wink


Е, по по малко с маслото може, но поне краищата мажа да не стават сухи. А като пържиш в тефлон, почти не се иска мазнина. Аз намазвам тигана с масло през 3-4 палачинки. Така не стават много мазни.
Цитирай


Цитат на: Taneto
Цитат на: alex Y
Девойчета това с киселото мляко се води катми, а палачинките се правят с прясно мляко.


Явно не е съвсем така Wink щом аз получавам палачинки.......катмите нали са с мая, при това се правят по-дебелички и обикновено шупват и стават на дупки, а ако са и на сач - разликата е светлинни години Smile[/quo
Ами да катмите се правят с кисело млако, мая и на сач, но самото кисело мляко предполага, че става въпрос за нещо от рода на катмите(със все вариациите им), но палачинките се правят с прясно мляко.
Цитирай


Тези на Хонда са си точно палачинки и са прекрасни - съветвам ви да ги опитате - с тях започна моето форумо-отдадено надебеляване,което в момента се мъча да овладея,но ми е трудно с тези вкуснотии...
Цитирай


Цитат на: me4tiza
Тези на Хонда са си точно палачинки и са прекрасни - съветвам ви да ги опитате - с тях започна моето форумо-отдадено надебеляване,което в момента се мъча да овладея,но ми е трудно с тези вкуснотии...


Само докато ви четох така огладнях и ще направя само мъжо да се прибере.....ще опитам тези на Хонда по твоя препоръчка  smile3503
Цитирай


Цитат на: jumper
*vera много маzни стават така не е добре zа диетата  Wink

 Ами ако прескочиш маслото, както аз ги правя, няма да са ти мазни. (мажа тигана само първия път- специялун за палачинки е и не ми се залепват)
Още нещо: с тези палачинки става невероятно предястие, от рода на солените торти, но това май е друга тема.
Цитирай


Цитат на: DidKa


Само докато ви четох така огладнях и ще направя само мъжо да се прибере.....ще опитам тези на Хонда по твоя препоръчка  smile3503


дано ти харесат Praynig че иначе ще ме #Splat  Wink
Цитирай


Днес използвах рецептата на Гери 1, мъжът ми беше много скептичен, но после си облиза пръстите. Другата събота ще опитам с кисело мляко Very Happy
Цитирай


Embarassed И аз ги правя като Гери_1. Но много е важно в какъв тиган ги печеш, аз имам специален за палачинки на Тефал и съм много доволна и ги правя на газов котлон така че по силен огън и стават суперски.Успех и приятен апетит Wink
Цитирай


То аз да не се набутвам между шамарите, че много по-По-пО готвачи има от мен, ама и аз да дам една рецепта.
Моята е:

3 яйца, 0.5 л. мляко, брашно колкото поеме до палачинково тесто (рядко да се стича бавно от лъжицата). Вместо ванилия добавям обаче канела или какао.
Същата рецепта но с една кофичка топло кисело мляко с една ч.л. сода вместо прясното мляко и става съвсем друго. Въпрос на вкус...
Аз лично палачинките ги предпочитам в количество и съм по- снизходителен към качеството  smile3508  smile3521
Цитирай


честно казано и аз мисля , че най- хубавите палачинки стават на око , в хубав тефлонов тиган.
Много е важно в тестото да има малко вода освен мляко ,защото това придава еластичност на тестото и могат да стават възможно най- тънки.А малко течна сметана в тестото им придава чудесен вкус!!!!Ако обичате да са леко въздушни ви препоръчвам малко газирана вода във тестото.
Не повече от 3 яйца ,защото започват много да натъртват на яйце.
Ако ви останат палачинки от 1-2 дни може да ги нарежете на тънки ивици и да ги сложите вместо фиде в супата(австрийците имат такава супа- бульон с нарязани на ситно палачинки).
Цитирай


15-28 от 28 отговора