Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 ноем. 2007, 13:12 ч.

За секса,здравето и о6те не6то

 • 1 806
 • 15
 •   1
Отговори
 • Тук и Сега
 • Мнения: 2 883
Правилата на темата са:няма правила!
Всеки да пи6е кой каквото му хрумне(за това о6те не6то)

4ове6кият жовот запо4ва,когато по време на полов акт една-единствена семенна клетка от милионите,съдържа6ти се в семенната те4ност,достигне и оплоди единствената клетка,плава6та в женската семенна есенция.Тук отново ясно е изразено естественото превъзходство на ин и ян,тъй като са необходими милиони сперматозоиди,за да бъде оплодена една единствена яйцеклетка.
Съединяването им разпалва енергията на живота, и я пуска в действие,установяваики полярността на енергиите ин и ян вътре в току-6то оплодената клетка,наре4ена зигота.Тази полярност на енергията предизвиква клетъ4ното деление.
Оплодената клетка се разделя на 2,а двете се разделят на 4 иденти4ни клетки.В този момент настъпва ре6ително разделяне на пъти6тата на 4-те основни клетки.3 от тях се отклоняват и запо4ват да се делят много бързо,образувайки определени тъкани.Едната създава екто,другата мезо и третата ендодерма(има ги на друго място подробно писани).
4етвъртата клетка преминава в т.нар.хибернация,размножавайки се много бавно и иденти4но.Тази единствена клетка съхранява генети4ния код на организма,който 6те бъде предаден на бъде6тите поколления на вида.
Когато крайниците и органите на тялото бдат оформени и развити,наследниците на тази 4-та клетка се пробуждат и задействат процеса на пубертета,образувайки втори4ни полови белези на мъжа и жената.
Докато билионите питомци на първите 3 клетки са обре4ени на уни6тожение след смъртта,няколко питомци на 4-тата клетка се спасяват от окон4ателно из4езване,давайки семенна те4ност или яйцеклетка на нова зигота по време на полов акт.По тази при4ина в буквален смисъл 4-тата клетка полу4ава безсмъртие,като ве4но се предава от поколение на поколение 4рез половото размножаване.Това е една от при4ините в изто4ните  философии половите клетки да се смятат за све6тенни.Западната цивилизация някога съ6то е признавала све6тенната съ6тност на секса,за която свидетелства названието,дадено на областта,която обуславя половото възпроизводство-"кръст".
През целия ни зрял живот половите ни органи оказват силно и ре6ава6то влияние върху мисленэто и поведението ни.Те буквално тласкат мъжете и жените едни към други,за да осигурят размножаването на вида, и този подтик е толкова силен и непреодолим,4е напълно отхвърля инстинкта за сигурност и самосъхранение.
Силното 4увство за вина,съпътства6то сексуалната проблематика в юдео-христианската традиция,в китайските о4и е една пт най-неприятните и непонятни страни на западната куптура.

# 1
 • Тук и Сега
 • Мнения: 2 883
Любими Ошо, защо сексът е бил табу във всички общества през вековете?
Въпросът е много сложен, но важен - струва си да навлезем в него. Сексът е най-мощният инстинкт в човека. Още от най-ранни времена политици и свещенослужители са схванали това. Половата енергия трябва да бъде обуздана, пътят й пресечен. Ако на човека бъде позволена пълна полова свобода, няма да има никаква възможност за контрол върху него. Няма как да бъде превърнат в роб.
Не си ли наблюдавал как го правят? Когато искаш да впрегнеш бик в каруца, какво правиш? Кастрираш го, разрушаваш половата му енергия. Разбираш ли разликата между бик и вол? Каква голяма разлика! Волът е жалък феномен, роб. Бикът е красота, славно явление, самото великолепие и мощ. Бикът се разхожда като император. Сравни го с вола, впрегнат в каруца... Същото се е правило и с човека - половата му енергия е била ограничавана, орязвана, осакатявана. Сега човекът не живее като бик, а като вол. Всеки отделен човек влачи след себе си 1001 волски каруци.
Вгледай се добре и ще забележиш каруците зад самия себе си. Ти самият си впрегнат в тях. Защо не можеш да впрегнеш бика? Защото е прекалено силен. Ако забележи някоя крава, ще обърне каруцата заедно с тебе и ще се втурне към нея. Няма да го интересува нито кой си, нито какво караш. Няма как да контролираш бика, няма.
Половата енергия е енергия на живота - тя е неконтролируема. Политикът и свещенослужителят не се интересуват от теб, а от канализирането на твоята енергия в други канали. Зад това стои определен механизъм. Трябва да го разбереш.
Потискането на пола, сексуалните табута стоят в самата основа на човешкото робство. Човекът може да бъде свободен само когато е свободен и полът. Няма истпнска човешка свобода без естественото израстване на неговата сексуална енергия.
Съществуват пет трика, чрез които човекът е бил превърнат в роб, в грозновато, отблъскващо явление, в инвалид. Първият е: Дръж човека колкото се може по-слаб, ако искаш да го владееш. Когато свещенослужителят пожелае да те доминира - заедно с политика, той иска да те види възможно най-безпомощен и слаб.
.... А най-добрият способ да отслабиш един човек, е да ограничиш свободата му в любовта. Любовта е храна. Психолозите са установили, че ако едно дете не получи любов, то се свива в себе си и отслабва. Давай му мляко, тъпчи го с лекарства и т.н... Лиши го от любов, не го
прегръщай, не гo целувай, не го топли с близостта на тялото си и скоро ще видиш как отслабва все повече и повече. По-вероятно е такова дете да умре, отколкото да оцелее. Какво става? Защо? Как става така, че детето се храни само от прегръдки, целувки, топли- на и любов? Започва да чувства своята ценност, да разбира, че е нужно в този живот.
От самото си детство човекът е подложен на глад, не му даваме нужното количество любов.
Второ: Дръж човека колкото се може по-невежествен и объркан, за да можеш лесно да го заблуждаваш. Ако искаш да създадеш един вид идиотизъм - това е крайно необходимо за свещенослужителя и политика, за тяхната конспирация - най-добре е да не му позволяваш свобода в любовта. Без любов умствените способности намаляват. Не си ли наблюдавал? Когато си влюбен, всичките ти възможности са в пълен възход, стигат до кресчендо. Само преди миг си бил потиснат, после срещаш жената на своите мечти... огромна радост изригва в теб, възпламенява те. Влюбените хора могат да разчитат на своя максимум. Изчезне ли любовта, сриват се в посредственото.
Най-великите, най-умните хора са и най-сексуални. Това трябва да се разбере, понеже в основата си любовната енергия е интелигентност. Ако не можеш да обичаш, ако си затво-рен, студен, няма как да потечеш. Влюбеният тече, чувства се сигурен в себе си, лети към звездите и ги докосва с ръка. Затова жената може да се превърне в голямо вдъхновение, както и мъжът. Обичаната жена се разхубавява моментално, веднага. Само преди миг е била съвсем обикновена, а сега... окъпана от душа на обичта, обхваната от съвсем нова енергия, тя блести с прекрасната си аура. Стъпката й става по-грациозна, танцуваща, ритмична. Очите й са неимоверно красиви, лицето й сияе. Същото става и с мъжа.
Влюбените са в състояние да дадат всичко от себе си. Те са оптимални в своите прояви. Забранете любовта им и те ще се сринат много бързо. Стават глупави, невежи, не ги е грижа за нищо. А невежите и глупавите са объркани, можеш лесно да ги заблудиш. Полово, любовно потиснатите започват да се занасят по отвъдния живот. Все мислят за небето, за рая, а не се сещат да си изградят рай тук и сега.
Когато си влюбен, твоят рай е тук и сега. Кой ще се сети да ходи при свещеници! Да търси рая някъде си! Раят е вече тук, ти си в него и не се интересуваш от друго. Потиснат ли половата ти енергия, започваш да размишляваш: "Тук е нищо, сега е празно. Някъде другаде има по-добра цел..." Тръгваш по свещеници, разпитваш за рая, а те ти рисуват прекрасните си измислици.
Сексът е бил потискан, за да се стимулира интересът ти към отвъдния живот. А когато хората се интересуват от отвъдното, съвсем естествено е да зарежат отсамното, живота тук? Тантра учи: този живот е единственият живот. Отвъдният живот е скрит в отсамния. Тантра не е против отвъдното, нито е далеч от него. За нея отвъдното е скрито в отсамното, видимото. Влез в това скрито.
Това е то!
Влез в него и ще откриеш всичко останало. Бог се е скрил в света, това е посланието на тантра. Велико послание, превъзходно, несравнимо с нищо.
Бог се крие в света, Бог е тук и сега.
Ако обичаш, ще можеш да почувстваш.
Трето: Дръж човека в колкото се може по-голям страх. Най-сигурният път към това е да не му позволиш да обича -любовта унищожава страха. Когато си влюбен, не се страхуваш, можеш да се противопоставиш на целия свят, способен си на всичко. Няма ли любов, ето ти го страха, страх и от най-незначителните неща. Без любов за теб стават важни сигур-ността, безопасността. Влюбеният е неотразимо привлечен от приключението, от опасното изследване.
Забранявали са любовта, понеже това е най-сигурният иачин да те уплашат. Треперещият от страх е винаги на колене пред свещеника и политика. Това е страхотна конспирация против човечеството, против самия теб. Политиците и свещениците са твои врагове, представящи се за обществени слуги. Те казват: "Ние сме тук да ти служим, да ти помогнем да постигнеш по-добър живот. Ние сме тук, за да ти подсигурим по-добро съществуване!" А в същност са опасни животоразрушители.
Четвърто: Дръж човека в колкото се може по-голямо нещастие - нещастният човек е уязвим, той няма висока самооценка, нещо повече, постоянно се принизява, изпитва силно чувство за вина. Няма здрава почва под краката си, можеш да го подритваш лесно насам-натам, да го командваш както си искаш - той дори с радост очаква това! Знае: "Та аз съм такъв един нещастен, слаб човек, по-добре да поверя живота си на някой друг!" Готова жертва.
И накрая петият трик: Дръж човека възможно най-отчужден от другите хора. Така той никога няма да се обедини с другите за някаква цел, която не е изгодна за политици и
свещеници.
Разделяй хората един от друг, не им позволявай прекалено голяма интимност. Когато хората са разделени, самотни, отчуждени един от друг, те не могат да се обединят. Има много начини за постигане на такова разделяне.
Свещеникът и политикът са успели да те отклонят от любовта, а после се изреждат да ти надуват главата с твърдения, че в любовта няма нищо особено. Проповедите им наистина изглеждат изпълнени с мъдрост, съгласуват се със собствения ти опит. Най-напред работят за създаването на този опит, обричат те на разочарования, а после идва и поуката. Звучи страшно логично, нали?
Това е страхотен трик - най-големият, прилаган някога върху човека. Споменатите пет факта могат да бъдат постигнати наведнъж чрез един единствен техен събрат - чрез табуто върху любовта. Всичките пет могат лесно да бъдат постигнати, ако се попречи на хората да се обичат. Табутата се изработват съвсем научно... Изисква се голямо изкуство, изкуство на табуто. За неговото измайсторяване са били пожертвани много ум и
артистичност. Резултатьт се е превърнал в шедьовър. Този шедьовър-табу трябва да бъде добре разбран.

# 2
 • Там, където има пудинг
 • Мнения: 1 080
Охх....Omega Hug, а ти какво предлагаш? Какво смяташ,че би могло да промени това положение. След като изчетох това,което си цитирала искам да кажа, че мога да се съглася само до известна степен с него, т.е до там където се намесват свещениците и политиците. Не съм много сигурна, че сред нас (в България) те имат чак толкова голяма власт и са някаква сериозна инстанция, с която ние много се съобразяваме. Далеч не е така. В някои държави със сигурност, но не и тук. По скоро, ако говорим за ограничения те са лични, някак сами си слагаме спирачката, може би инстинктивно усещайки силата на тези емоции, страха дали ще ги владеем или те нас ще владеят, неяснотата до къде се простират и какво ще доведат след себе си. ...а предполагам, че се досещаш, колко много хора ще разпознаят в себе си политика или свещенника, който насажда някакви страхове и чуство за вина на партньора си....
 Confusedкофти,а?

# 3
 • Тук и Сега
 • Мнения: 2 883
Това,което предлагам...Ами хората да си използват сексуалната си енергия правилно...Без никакъв страх.

А сега о6те малко цитат:
"Обръ6тайки се назад към ма6табната китайска история и об6тествено развитие,не можем да не забележим откроява6тите се мотиви за здравето,секса и дълголетието,появява6ти се отново и отново през вековете.Никоя друга цивилизация на земята не се е доближавала до "националното дълголетие",на което се радва Китай в продължение на по4ти 5000 години,и не слу4айно никоя друга цивилизация не е обръ6тала такова внимание на подробностите относно храненето и секса.
Китайите са незасегнати от безмилостната сексуална патология и са силно устой4иви на пове4ето хрони4ни омаломо6тава6ти заболявания,които поразяват и понякога уни6тожават други цивилизации,затова изглежда о4евидно,4е притежват някои безценни тайни за здравето,секса и дълголетието,от които останалият свят може да извле4е полза"

# 4
 • Там, където има пудинг
 • Мнения: 1 080
A как да разберат дали я използват правилно?Кой го определя това правилно? Ами, ако рискуват да наранят любимите си хора, мислейки, че постъпват правилно...не е ли малко егоистично? Няма ли да настъпи хаос, ако се отдаваме на първичното, на моментното? Нали по разума се разграничаваме от животните, а разума контролира плътта и емоциите, т.е. чрез него ние правим или не правим нещо, разсъждавайки върху неговите плюсове и минуси.....Аз съм на мнение, че сексът може да е в основата на всичко, но не е всичко.....

# 5
 • Тук и Сега
 • Мнения: 2 883
..Аз съм на мнение, че сексът може да е в основата на всичко, но не е всичко.....


И това е вярно.

# 6
 • София
 • Мнения: 146
Темата е интересна, но не лесна за обсъждане. Каквото лошо е писано за политиците им приляга, за някои от свещениците също, но не трябва да се мисли, че религията е подтисническо учение - и родителя може да каже н а детето си да не стои до 4 часа сутринта в задимена дискотека, но това не е подтисничество, а разум. Иначе, детайлите описани по-горе са верни.

# 7
 • Мнения: 135
поне от генератор на конфликт (явен или скрит) секса може да се използва като.. врата за нещо Отвъд, но трябва обучение ... и контрол(тренировки)  bouquet

# 8
 • София
 • Мнения: 705
И още нещо  Grinning

Нека да приемем, че напълно здравият човек е този, чийто организъм е изграден само от клетки, необходими за правилното функциониране на всички систем и и органи и няма чужди вещества. А в противовес нездравият човек е този, който има чужди вещества в организма си. Тия чужди вещества, бидейки излишни, можем да наричаме отрови, защото пречат на правилното функциониране на органзма.
Всеки може да има различно определение за здраве, но аз си правя разсъжденията върху това определение.

И така.

Да се обърнем сега към развитието на човечеството. Има ли епоха, в която масово хората да са били здрави? Не да са се лекували природно, а да са били здрави. Ми май няма такива времена. Предполагам, че винаги е имало единици, които са се радвали на съвършено здраве, но нека да гледаме масовия случай. Значи винаги хората са имали отрови в телата си и са търсили начини да ги изчистят. И тогава въпросните политици и свещеници са едни от нездравите хора, а техните подчинени са други. И, според проявленията на болестите си, първите са станали по-властни, а другите - по-покорни. Но всички са на една и съща игрална площадка, просто заемат различни позиции.

И, ако някой е недоволен от положението си, но намери начин да се изчисти от отровите си, няма да остане и следа от недоволството му. Което за пореден път означава, че отговорността за собственото ти положение е в ръцете ти, а не в рекламите, в телевизора или в ръцете на политици, лекари, свещеници. Е, най-много може да е в ръцете на родителите ти. И, този, който намери начин да освободи тялото си от торовите, вече не е на тази игрална площадка с другите. Това не означава, че е отгоре и владее другите, а просто не играе играта, в която са те. Същото е, ако сравняваме с деца, които играят монополи. За участнициите е изключително важно кой какви позиции ще заеме, кой ще доминира, кой ще победи. А за независимият наблюдател няма никакво значение. Въпрос на избор е дали ще играеш монополи или не.

Да си представим сега, че свещеникът и политикът престанат да упражняват пагубното си влияние. Не изведнъж, а постепенно. И започнат да насърчават хората да споделят любовта си. Хората, които ще са освободени от влиянието, няма да са освободени от отровите в собствените им тела. Най-вероятното продължение, според мен е, това, че от народа ще изпъкнат болните, които са най-властолюбиви и ще започнат да уражняват същото или ново влияние върху другите.

Средствата за масова информация имат огормно влияние върху всеки, но по-силно е влиянието на вътрешния ни глас.

И браво на темата  Grinning

# 9
 • Мнения: 135
  по-силно е влиянието на вътрешния ни глас.

И браво на темата  Grinning

спасението на нежелаещите да се удавят е дело на самите нежелаещи да се удавят   bouquet

- тяколко прости тантрични правила:  chef  bouquet

1. не правете секс просто за сваляне на напрежението или за релакс(и за това може да се използва но не е оптимално:)
2. секса може да продължи повече от 5 минути -  и за това може да спомогнат и двамата партньори.
жената - ако не очаква оргазъм тук, сега и веднага, а мъжа като се тренира да овладява инстинктивните импулси към еакулация.(има специални упражнения, касаещи овладяване на така наречения PC мускул, в йога и тантра - така наречената ашвини мудра, за която се дава, че чрез нея се постига овладяване на енергията, съответно и като средство са контрол на еакулацията)(не бързайте). Ако мъжа усети силни импулси към завършване на играта, да се направи паиза , с контрол на мускула, а партньорката му да се отнесе с разбиране.
3. Гледайте на партньора си като на Тайна, която всеки път трябва да преоткривате, въпреки че сте заедно от години, и помнете, той е част от вашия Път, а не просто източник/средство за удоволствие.
4. Много може да спомогнат свещи , аромати - роза, жасмин, сандал, мирра (смирна), тамян (може и комбинации)
5. Подгответе се така, че да не ви безпокоят през този период. Хубава поза е  когато гръбначния стълб и на двамата е вертикален
http://www.knigopolis.com/index.jsp?bid=3103&v=book
по време на тантра може дори без движения... долавяйки движението на Шакти, Висшата енергия отвътре...
помагат също мантри и мудри примерно "Аум" и www16.brinkster.com/freejobonline/P.html

  bouquet

# 10
 • София
 • Мнения: 705
Дийпинсайд, правилата са хубави, но могат ли да се спазват от хора, които не са здрви и чисти? Ми не могат. По-скоро това са признаци, по които да се познаеш, че си се изчистил. Случва ли ти се спонтанно някоя от тия препоръки - значи си ОК.

# 11
 • Мнения: 135
Дийпинсайд, правилата са хубави, но могат ли да се спазват от хора, които не са здрви и чисти? Ми не могат. По-скоро това са признаци, по които да се познаеш, че си се изчистил. Случва ли ти се спонтанно някоя от тия препоръки - значи си ОК.

то много хубаво спонтанно, но ако не става спонтанно, може да се положат усилия.
а то и не всеки би обърнал внимание на такива методи, да не кажа  че някои биха били потресени Mr. Green

# 12
 • Уелс
 • Мнения: 532
Цитата на Ошо е невероятен просто!!!
Мисля,че под политици и свещеници спокойно можем да приемем общественото мнение и нагласи въобще.Като се започне от родители,учители и пр.
Аз още помня как баща ми изключваше телевизора винаги щом двама души започнеха да си интимничат нещо  Confused,да не говорим,че думата "секс" не се е споменавала по какъвто и да е било повод.Как да не израсне човек с мисълта,че това  е нещо лошо,срамно и т.н.Не искам да звуча обвинително де,така е смятал за правилно така е правил....

# 13
 • Мнения: 135
Цитата на Ошо е невероятен просто!!!
Мисля,че под политици и свещеници спокойно можем да приемем общественото мнение и нагласи въобще.Като се започне от родители,учители и пр.
Аз още помня как баща ми изключваше телевизора винаги щом двама души започнеха да си интимничат нещо  Confused,да не говорим,че думата "секс" не се е споменавала по какъвто и да е било повод.Как да не израсне човек с мисълта,че това  е нещо лошо,срамно и т.н.Не искам да звуча обвинително де,така е смятал за правилно така е правил....

все от някъде може да се почне - да се даде ново направление - и да се прекъсне старата верига - примерно още с пренатално възпитание, без да се чака пубертета!

# 14
 • Уелс
 • Мнения: 532
Цитата на Ошо е невероятен просто!!!
Мисля,че под политици и свещеници спокойно можем да приемем общественото мнение и нагласи въобще.Като се започне от родители,учители и пр.
Аз още помня как баща ми изключваше телевизора винаги щом двама души започнеха да си интимничат нещо  Confused,да не говорим,че думата "секс" не се е споменавала по какъвто и да е било повод.Как да не израсне човек с мисълта,че това  е нещо лошо,срамно и т.н.Не искам да звуча обвинително де,така е смятал за правилно така е правил....

все от някъде може да се почне - да се даде ново направление - и да се прекъсне старата верига - примерно още с пренатално възпитание, без да се чака пубертета!

Със сигурност е така.
А преди пренаталното възпитание човек трябва да преодолее собствените си задръжки и предразсъдъци.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт