Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора


Мнения: 903
мами, ясно че ще се ходи на ендокринолог, но ако някой е имал такъв проблем нека даде мнение:

                TSH    4.47  ( 0.27- 4.2 )
   Testosteron    3.01  ( 0.22- 2.9 )
ANdostendion    4.96  (0.46 - 3.39)
          DHEA-S   12.01  (4.02 -11)

Искам да ви се оплача от др Машка Ангелова - ендокринолог, която преглежда в МЦ Лора на Позитано
първо - закъсня с 1 час #Cussing out за което трябваше да чакам и още един
второ - не дава направления, ако ще и да умираш
трето - ако й възразиш става лошо #2gunfire
въобще съм много разочарована
Цитирай

ПЛОВДИВ

Мнения: 90
 Мога да ти кажа само за TSH. Това е хормон, който се отделя от хипофизата и регулира хормоните на щитовидната жлеза. При завишен ТСХ обикновено хормоните на щитовидната жлеза FT3 i FT4 са понижени и обратно. Но при тази комбинация от хормони, които са ти изследвали не знам какво тъсят при теб. Можеш все пак да попиташ за щитовидната жлеза.
Цитирай


Мнения: 903
Мога да ти кажа само за TSH. Това е хормон, който се отделя от хипофизата и регулира хормоните на щитовидната жлеза. При завишен ТСХ обикновено хормоните на щитовидната жлеза FT3 i FT4 са понижени и обратно. Но при тази комбинация от хормони, които са ти изследвали не знам какво тъсят при теб. Можеш все пак да попиташ за щитовидната жлеза.
ами аз реших след като ендокриноложката ми каза "нищо ти няма" да проверя няколко хормона. никак не ми се даваха 80лв., но...тя каза, че ТСХ не бил завишен и всичко е ок. само, че преди месец ТСХ беше 4.1, а сега 4.47 очевидно се покачва ooooh!
да ми препоръчаш ендокринолог
Цитирай

MA

Мнения: 820
Доколкото виждам всички изследвани хормони са завишени newsm78
Непременно се консултирай с ендокринолог. Относно ТСХ според по съвременните възгледи нормата е до 3.
Цитирай

ПЛОВДИВ

Мнения: 90

да ми препоръчаш ендокринолог

Самата аз си търся добър ендокринолог в Пловдив, така че , момичета, помагайте!
Цитирай

София

Мнения: 3 839
Много хвалят д-р Илиева от 25 поликлиника. Аз ходя при проф. Лозанов /не съм доволна/. Ходила съм и при Кънев, добър, ама много се "комерсиализира". Сега чувам, че в новата поликлиника "Младост" има добра, ама не й знам името. Ако искаш имам телефони на Кънев и Лозанов.
Цитирай

Абсурдистан

Мнения: 3 316
В норма са ти хормоните. Имай предвид, че това са стресови хормони, които много се влияят от режима на хранене, сън, почивка. Също така при изследването им трябва поне 15 мин. да си седяла на пейката и да си почивала преди да ти бъде взета кръвта.
Цитирай

Абсурдистан

Мнения: 3 316
Относно ТСХ според по съвременните възгледи нормата е до 3.

Това в коя медицинска публикация го прочете  newsm78
Цитирай

Враца

Мнения: 4 384
В норма са ти хормоните. Имай предвид, че това са стресови хормони, които много се влияят от режима на хранене, сън, почивка. Също така при изследването им трябва поне 15 мин. да си седяла на пейката и да си почивала преди да ти бъде взета кръвта.
Аз не бих казала, че са в норма хормоните, имат отклонения.
Предполагам има причина момичето да ги е изследвало.
Посъветвай се с ендокринолог, който може да поиска повторното им изследване.
Малки са отклоненията, но ги има
Цитирай


Мнения: 903
нередовна менструация от няколко месеца и повишено окосмяване. това са причините. ако не стига- не знам. хормоните си дават отражение и при малко отклонение- в това съм сигурна, а и аз съм 51-52 кг и и съм по-чувствителна към такива промени. храня се добре и доста си поспивам. искам да отида на ендокринолог, който да ми обърне внимание, а не да ми казва че са в "норма"
Цитирай

София

Мнения: 99
Някой по-горе беше споменал МЦ Младост.Ендокриноложката там е Соня Галева,ако не се лъжа .Много съм доволна от нея ,но ми е доста далеч,а при диспансеризация се ходи често Crying or Very sad.
Цитирай
първият хормон е на щитовидната жлеза горе долу в норма,втория и третия са мъжки полови хормони малко са увеличени,изследвай си и женските полови хормони  естрадиол и прогестерон  а може и пролактин, но си намери свестен ендокринолог  много е важно за правилна диагноза и лечение,но все пак спокойно не са ти много повишени
Цитирай

София

Мнения: 1 745
Вероятно имаш проблем локализиран в яйчниците. Отиди на гинекологи и ендокринолог. Ако искаш добър ендокринолог пиши ми на ЛС
Относно ТСХ според по съвременните възгледи нормата е до 3.

Това в коя медицинска публикация го прочете  newsm78
Според модерната ендокринология,  при млади хора ТСХ не бива да надвишава 3. При стойности между 3 и 4 пациентът е под наблюдение.
Цитирай

София

Мнения: 3 839
Някой по-горе беше споменал МЦ Младост.Ендокриноложката там е Соня Галева,ако не се лъжа .Много съм доволна от нея ,но ми е доста далеч,а при диспансеризация се ходи често Crying or Very sad.
Аз. Точно за нея става въпрос. Знаеш ли повече? Телефон? Раб.време?
Цитирай


Мнения: 4 700

да ми препоръчаш ендокринолог

Самата аз си търся добър ендокринолог в Пловдив, така че , момичета, помагайте!

Проф. Павлов ДКЦ "Св. Георги" на Васил АПрилов. ет. 3, каб 31. МНого съм доволна от него.

Относно ТСХ според по съвременните възгледи нормата е до 3.

Това в коя медицинска публикация го прочете  newsm78

В много публикации го има. При стойности над 3 може дори да има проблем със zабременяването.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора