Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 214
Видях сега темата на Касиди за казармата и се сетих един въпрос който отдавна искам да ви питам ама все ме мързи да го задам.
И така - наборната военна служба вече е в историята. Хлапаците на 18 г. вече няма да ходят войници. Вие като жени виждате ли разлика между мъж който е ходил в казарма и такъв който не е ходил. Какво ще донесе на българските мъже това че няма да ходят в казарма вече. Повече положителни неща или нещо ще им отнеме. Питам от гледна точка на жените.
Навремето си спомням като влизах да уча в Университета мъжете бяха разделени на две - наборници и отслужили военна служба. Говорил съм с колежки и те казваха че имало голяма разлика между отслужилите военна служба и тези които не са ходили войници. Колкото и банално да звучи отслужилите някак си били по-мъже от хлапаците които не са служили. Тая разлика беше ясно доловима. Не казам сега че казармата прави мъжът мъж, но никой не може да отрече че има разлика между момчето което сега влиза и войника който се уволнява.
Навремето дядо ми е бил офицер от царската армия. Та той ми е разказвал (лека му пръст) че в тогавашните времена мъж който не е ходил войник не е можел да се ожени. Хората са смятали че такъв мъж нещо му има, нещо не му е наред. Значи е болен или най-малкото не е станал мъж и не може да носи отговорност за семейството си. Дядо ми е казвал че при него са ходили майки на болни момчета да го молят да вземат синовете им в казармата.
Та така. Как виждате вие мъжете които са ходили в казарма и тези които не са и на какво мнение сте че повече българските мъже няма да ходят войници.

П.П. Промених леко заглавието... предишното беше малко пресилено... Peace

Последна редакция: чт, 15 ное 2007, 12:53 от Борис

# 1
 • Мнения: 679
Обиждаш премиера на Републиката ли?

# 2
 • Мнения: 214
Той не е ли ходил в казарма. Личи му да знаеш. Сега мога да намеря обяснение на някои странности в характера му. Например да се подсмихва като говори сериозни неща. Този му навик щеше да бъде избит от старшината в казармата още първия месец  Mr. Green

# 3
 • Мнения: 517
Мда- български мачовизъм в действие. Интересно ми е, Борис, ти какво си постигнал в живота, за да можеш да си позволиш такъв вид обсъждане на личните качества на политическите мъже. Че си ходил в казарма, вече стана ясно.

# 4
 • Мнения: 679
Щях да се изкажа и аз за казармата, че съм бил 2 години, ама да си отговарят жените. Ако бяхме в Израел и аз щях да се изкажа за жените, които са ходили.

# 5
 • Мнения: 11 299
Личи им на тези,дето не са ходили.Бях женена за един такъв.Лесничко се стряскат от всякакви препятствия.
Не е лошо малко самостоятелност за младите мъже.Да се пробват поне сами.Както някои и като се оженят живеят с мама и тате и така до тяхната смърт,сега и казарма като няма...
И все пак има всякакви хора.

# 6
 • София
 • Мнения: 6 154
... мъжете които са ходили в казарма и тези които не са ...
Предпочитам първите.

# 7
 • Мнения: 214
Мда- български мачовизъм в действие. Интересно ми е, Борис, ти какво си постигнал в живота, за да можеш да си позволиш такъв вид обсъждане на личните качества на политическите мъже. Че си ходил в казарма, вече стана ясно.
Мога да обсъждам всеки и всичко. Особено публични личности. Нали тук е клюкарник. Ти да не би никога в живота си да не си обсъждала някой друг човек.

# 8
 • София
 • Мнения: 9 006
Ще спечелят .... две години от живота си. Което не е малко. Аз съм малко крайна в отношението си както към казармата, така и към военните и военщината като цяло. За мен няма по-глупаво занимание от това, възрастни мъже да си играят на войници. Мисля, че тази игра е подходяща за деца от 3 до 5 г.

# 9
 • София
 • Мнения: 798
Мъж е, да Simple Smile

# 10
 • Мнения: 517

Мога да обсъждам всеки и всичко. Особено публични личности.
Разбира се, че можеш. Това е основното занимание на неудачниците.
По темата- радвам се, че синът ми ще има възможност да избира, дали да ходи или да не ходи в казарма. Баща ми е бил 3 години в казарма, чичо ми не е бил. Чичо ми се беше реализирал по- добре в цивилния живот.

# 11
 • Варна
 • Мнения: 2 168
Мъж е всеки, който си има нещо в панталона  Laughing. Не смятам, че казармата прави от мъжете по-мъже. Там ги смачкват и ги учат да се съобразяват с неща, които не са им по сърце. Прави ги и жестоки, защото после повтарят наученото върху "зайците". Изобщо аз смятам, че да учиш някого как би се чувствал  и как трябва да реагира в условията на евентуална война е безмислено и ненужно.

# 12
 • София
 • Мнения: 426
ако е по здравословни проблеми е оправдано но не всички са лигльовци дето не са ходили

# 13
 • Мнения: 214
Мога да обсъждам всеки и всичко. Особено публични личности.
Разбира се, че можеш. Това е основното занимание на неудачниците.
Явно би трябвало да се обидя от това че ме наричаш неудачник. Не разбирам с какво съм предизвикал такова гадно отношение. Добре че не се обиждам от хора от моята черга още по-малко пък от жени...Върви си изкарвай на друг злобата.

# 14
 • София
 • Мнения: 189
Била съм с мъже, които са ходили в казарма и с такива, които не са.

Няма разлика. Само с вторите е по-интересно на маса.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт