Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 412
Слушам напоследък за петиция в защита на зала България като уникална със своята акустика и традиции, за съжаление останах много огорчена и там няма да отида вече!
В четвъртък трябваше да слушаме симфониета "София", свириха "Кармина Бурана". Няма да ви казвам с какво нетърпение и вълнение чаках концерта, Но отидохме с колата ни - работен ден, имахме с мъжа ми половин час да стигнем до залата. Искахме да паркираме на площада пред Худ. галерия, нямаше места, нямаше обозначения, нямаше човек, на когото да платим, нищо! С много усилия скътахме колата и хукнахме, защото 10 минути се въртяхме къде да спрем. Влизаме с покана, с места. На местата ни седят двама души, чиято покана е без места. Отказаха абсолютно и категорично да станат, което ме #Crazy Гвоздеят беше, че разпоредителките - 2 на брой гледаха тъпо без да се помръднат, да не говорим да ни настанят някъде.Помолих ги многократно, продължиха да ме гледат  Crazy накрая едната ми каза буквално:" Тичайте, тичайте бързо от другата страна има едни места, но бързо че започва концертът!" #Crazy Ние с мъжа ми без да тичаме напуснахме залата и потресени отдън душа си се качихме в колата и отидохме да изпием по чаша вино.
Повече там няма да стъпя, който и да дойде да свири - не съм убедена, че ще ми стигнат нерви да си стигна до мястото. По-добре да отида на кино в Арена, където може да се паркира, настаняват те удобно и има обслужване. Това го казах на един господин от управата на зала "България", който даже не ми се представи. Жалка история, напоследък само такива са ми пред очите. Аз че съм отвеяна и замечтана съм, но и това не нормално, както от страна на хората, отказали да ни освободят местата, така и от страна на служителите на залата, които са там да настанят гостите, все пак.

# 1
 • Мнения: 6 167
Е, да бяхте останали да ви я изсвирят тази Кармина Бурана симфониетата.  Laughing ooooh!
Правилно си постъпила - следващия път може изобщо да не ходиш на концерт, а направо да преминете към виното.

# 2
 • Мнения: 1 412
 Stop а мерси, отщя ми се отвсякъде Stop

Те свирят страхотно, между другото Hug

# 3
 • Мнения: 669
Е, въобще даже не свирят страхотно! Ти дори не си останала да чуеш! Никога не ми се е случвало такова нещо в зала "България", дано да е единичен случай. Не се отказвай, заради някакви кретени да ходиш на концерти. Така ще загубиш само ти! Peace

# 4
 • Мнения: 1 412
Аз см ги слушала много пъти преди този злополучен концерт Laughing на теб защо не ти харесват newsm78

Или аз съм голям лаик и не разбирам нищо от музика newsm78

# 5
 • Мнения: 669
Еми не бих използвала израза "страхотно" за тях. Не мога да кажа, че са от водещите оркестри в България. Средно ниво, според мен.

# 6
 • Мнения: 264
Мечтице, и таз селяния хорска ще те убеди, че е нормално да се разруши единствената зала с такава акустика в България? Преди мнооого години съм пяла в тази зала с хор... Е, няма такава! Ще има да похапнем хлебец, докато станем като в развитите страни - хората ходят на такива места облечени с вечерни рокли и смокинги. Ама не за да се покажат само, а от уважение към изпълнителя. Ами т'ва е!

# 7
 • София
 • Мнения: 2 561
Абе аз ли нещо не съм добре или грешно чета,
но о т всичко, което се изписа в пресата разбрах,
че никой няма да пипа зала България, а дори
щели да отворят още един вход от другата страна  Shocked

# 8
 • Мнения: 669
И аз така разбрах. Ще отворят старият централен вход откъм бул "Цар Освободител". Той бил и по-представителния.

# 9
 • Мнения: 1 002
да , плановете са хотел радисън да стане Мол
а залата си остава зала

# 10
 • Мнения: 281
да , плановете са хотел радисън да стане Мол
а залата си остава зала

Не е ли хотел България?

# 11
 • Мнения: 669
Хотел България е. Нямало да бъде точно МОЛ. Запазват се сладкарницата, ресторанта и залата.

# 12
 • Мнения: 1 412
Бонбо-Нелла, моите мисли също вървят в посока как ли е по света, има ли паркинги пред залите и т.н. Мисля, че човешкия фактор не е за подценяване, като отивам в концертна зала имам определени очаквания и като ме блъсне и там "таз селяния хорска" ми става особено горчиво.

Относно запазването на залата, мисля, че е по-добре да изчакаме и да видим какво ще сътворят бъдещите инвеститори - сега под обществен натиск обясняват, че ще запазят залата, но като започнат работа ще си гонят собствения интерес.

# 13
 • Мнения: 5 373
Аз пък мисля, че разбирам много добре Мечтицата. Има хора с по-нежна душа, на които подобна случка наистина може да им развали вечерта. Все пак , за класическа музика се изисква нагласа, ако я изгубиш-то е все едно да си пропуснал увертюрата преди секса и да искаш да изкараш....класическо изпълнение. Mr. Green

# 14
 • Мнения: 6 167
Бонбо-Нелла, моите мисли също вървят в посока как ли е по света, има ли паркинги пред залите и т.н. ....

Ами няма как да има - повечето подобни места са в центъра на града, защото.
Кой да знае като е строил "Зала България" да направи подземен паркинг с 1000 места.
Не ставай смешна. Не е вина на залата, че ти не можеш да паркираш.
Обърни се към Столична община и питай тях.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт