
4 бр. свински котлети
300 гр. мляко
50 гр. масло
200 гр. гъби
3-4 моркова
кашкавал
бульон- 1 бр.
пресен лук
пресен чесън
магданоз
сол
черен пипер
червен пипер
Котлетите се разрязват напречно, за да се получи нещо като джоб, където се слагат магданоза и чесъна нарязани наситно. Месото се пържи много добре ( аз го овалях в брашно, смесено с червен, черен пипер и сол). След като се изпържат се отделят в йенска тавичка и се задушават зеленчуците в маслото: първо сварените и нарязани на ленти гъби, после морковите и накрая нарязания на едро пресен лук. Добавя се и магданоз. Върху котлетите се поставя по едно парче кашкавал ( с големината на съответния котлет), добавят се задушените зеленчуци, бульона и млякото. Пече се докато млякото се изпари.