Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 ноем. 2007, 14:35 ч.

Как се "отваря" кокосов орех?

  • 19 232
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 20
Днес дъщеря ми купила кокосов орех,но.......
Как да го отворим и кое от него се яде/пие?????

# 1
  • Варна
  • Мнения: 595
На самия орех има 3 дупчици,само една от тях е куха и можеш да пъхнеш сламка и да изпиеш сока.Не винаги орехите са пресни обаче....ако ти накиселее изсипи го..После с нещо тежко го счупваш,махаш черупката и ядеш Laughing
Ако сокът е вкиснал може да остържеш вътрешния слой

# 2
  • София
  • Мнения: 1 771
След черупката има слой, който се бели лесно с нож.

# 3
   С ъглошлайф...не, бе, съвсем сериозно.И после стържеш с лъжица, ама да е по-остра по  ръбовете.

# 4
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 831
Това отвътре не е ли кокосово масло?

Можеш да си го настържеш на ситно ренде и ще получиш кокосови стърготини  Grinning . Можеш и да си го изсушиш, можеш да си го хрупаш, макар че е бая твърдо.

# 5
  • В Изумрудения свят (без рубинени пантофи)!
  • Мнения: 3 323
С чук!

# 6
  • Мнения: 2 161
В двата края можеш да се опиташ да го разцепиш.Или поне дупка да пробиеш,за да изтече течността.Вътрешната част много трудно се отделя.

# 7
# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 44
Аз ще добавя и с гвоздей. Постави гвоздея в една от трите дупчици отгоре и полсе чукай с чука. Като пробиеш слагаш една сламчица да си го пийнеш Simple Smile след това му удари още един здрав удар и го цепиш на две Simple Smile Може да си остържеш вътрешността на кокоса за стърготини, които да си ги запазиш за някой груг път или да си ги хааапнеш на момента:) е, мисля, че ще ти е забавно:) Успех!

# 9
  • MA
  • Мнения: 820
Взимаш една чаша и излизаш на балкона. Намираш си един по здрав ръб и удряш силно кокоса в ръба  Mr. Green След като го пукнеш наливаш течността в чашата. Вътрешността я ползваш както ти се хареса. Можеш да я нарендиш и изсушиш например.

# 10
  • Мнения: 676
Моят мъж пробива с дрелка трите дупчици отгоре, изсипваме сока в чаша, а после увиваме ореха в кърпа и с чука отгоре. Сока е хубав, но и самият плод не е лош. Кората се бели лесно и с нож след като веднъж е счупен ореха.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт