Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Семейни отношения
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 20
Днес дъщеря ми купила кокосов орех,но.......
Как да го отворим и кое от него се яде/пие?????
Цитирай

Варна

Мнения: 595
На самия орех има 3 дупчици,само една от тях е куха и можеш да пъхнеш сламка и да изпиеш сока.Не винаги орехите са пресни обаче....ако ти накиселее изсипи го..После с нещо тежко го счупваш,махаш черупката и ядеш Laughing
Ако сокът е вкиснал може да остържеш вътрешния слой
Цитирай

София

Мнения: 1 771
След черупката има слой, който се бели лесно с нож.
Цитирай
   С ъглошлайф...не, бе, съвсем сериозно.И после стържеш с лъжица, ама да е по-остра по  ръбовете.
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Това отвътре не е ли кокосово масло?

Можеш да си го настържеш на ситно ренде и ще получиш кокосови стърготини  Very Happy . Можеш и да си го изсушиш, можеш да си го хрупаш, макар че е бая твърдо.
Цитирай

В Изумрудения свят (без рубинени пантофи)!

Мнения: 3 322
С чук!
Цитирай


Мнения: 2 161
В двата края можеш да се опиташ да го разцепиш.Или поне дупка да пробиеш,за да изтече течността.Вътрешната част много трудно се отделя.
Цитирай

София

Мнения: 311
много лесно Laughing
Цитирай

Пловдив

Мнения: 44
Аз ще добавя и с гвоздей. Постави гвоздея в една от трите дупчици отгоре и полсе чукай с чука. Като пробиеш слагаш една сламчица да си го пийнеш Smile след това му удари още един здрав удар и го цепиш на две Smile Може да си остържеш вътрешността на кокоса за стърготини, които да си ги запазиш за някой груг път или да си ги хааапнеш на момента:) е, мисля, че ще ти е забавно:) Успех!
Цитирай

MA

Мнения: 820
Взимаш една чаша и излизаш на балкона. Намираш си един по здрав ръб и удряш силно кокоса в ръба  Mr. Green След като го пукнеш наливаш течността в чашата. Вътрешността я ползваш както ти се хареса. Можеш да я нарендиш и изсушиш например.
Цитирай


Мнения: 676
Моят мъж пробива с дрелка трите дупчици отгоре, изсипваме сока в чаша, а после увиваме ореха в кърпа и с чука отгоре. Сока е хубав, но и самият плод не е лош. Кората се бели лесно и с нож след като веднъж е счупен ореха.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.