Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • nqkyde tam
 • Мнения: 950
слу4аят е следния,детето ми от известно време не ходи с желание на градина,мрънка,прави пазарлъци ,бълнува ве4ер,напишква се понякога.в4ера изплю камъ4ето,каза,4е 2 мом4ета я бият и затова не и с е ходи.навън тя е буйно и общително дете и както се казва,не си оставя магарето в калта,но в градината е много кротка.изпитва голям респект към авторитетни ли4ности,в слу4ая към госпожите.сигурна съм,4е те се намесват в споровете,когато са там ,но не могат о4ите им едновременно да са на 30 посоки.едното дете дори в петък от ярост си е скъсало 4аршаф4ето.....
кажете ми как да постъпя,с кого д а разговарям първо,с децата или с родителите.странното е ,4е навън тя си играеше съвсем спокойно с едно от децата..много ми е притеснено,все за тов а мисля и я разпитвам,но тя ве4е не иска да говори за това.дано не се затвори в себе си и това д аима трайни последствия върху поведението и.но ние с баща и няма да оставим нещата така,ще действаме,но въпроса е как.имате ли подобен опит ,посъветвайте ни как д а реагираме?
стреса за детето е огромен,още пове4е ,4е знае ,4 е аз съм вкъщи с бебето и може и да не ходи на градина,ако аз не настоявам.само да допълня,4е ходеше до скоро с голямо желание.

# 1
 • Земята
 • Мнения: 1 426
Аз щях да я заведа малко по-рано сутринта, за да мога да говоря едновременно с учителката, родителите и децата.

# 2
 • Мнения: 14 961
Имай предвид, че детето може да ревнува от бебето и нарочно да изтъква като причина това, че я бият в градината. А всъщност просто да иска да си остане вкъщи с вас.  Peace

# 3
 • nqkyde tam
 • Мнения: 950
иска ми се да беше така,но наистина има проблем...мин седмица една братов4едка на свекърва ми заместваше в тяхната група и в4ера като я питах също потвърди,4е детето е много кротко и се оставя на по буйните да го бият  Close
защо навън е толкова оправна и не се оставя,а там то4но обратното...

# 4
 • Мнения: 16 112
Това си е гаден проблем. Ние имахме едно зрънце в групата, ужасно хлапе- биеше, хапеше, риташе наред. Оплакахме се на учителката, на майката- не винаги обаче успяваха да го задържат да не направи някоя поразия на друго дете.
 Със сина ми спря да се закача, тъй като сме му се карали няколко пъти персонално. Говорихме лично с хлапето /бяха на около 5 години/ и нашата баба, която вземаше тогава сина от градина, му заяви, че ще се оплаче на баща му. Може и да се е постреснало.
Никога не съм излизала с постановката "Като те бият- бий ги и ти.", защото знам много добре и другото: "Всеки бати си има бати.". Намесвала съм се, когато съм считала за необходимо, лично. Не мисля, че живеем в джунгла, където правото е на по- силния физически. Не се каня да оставям някого да ми тормози децата. Не желая да превръщам същите в зверове.

# 5
 • Мнения: 90
Аз щях да я заведа малко по-рано сутринта, за да мога да говоря едновременно с учителката, родителите и децата.
[/quote
И аз мисля така.

# 6
 • Русе
 • Мнения: 4 406
имахме подобен проблем- моят син и друго момченце все нещо не можеха да разделят. два- три дни и двамата се оказваха нахапани и надрани, госпожата ги е наказвала на столчета без игра всеки път, но ефект нямаше. говорих с моя син у дома, а после и с другото дете в градината, без да занимавам родителите. вече няма поражения.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 5 330
Уф, във всяка група има побойници. НЕ че те успокоявам, ама опитай да обясниш на дъщеря си просто да ги игнорира.

# 8
 • София
 • Мнения: 2 178
Трябва да се обърне специално внимание за случая на учителките, според мен.

# 9
 • София
 • Мнения: 9 006
Имаше един младеж в детската на дъщеря ми, който не я биеше, но я тормозеше. Говорих с майката - с много неприятен тон. Така, че да ме запомни, а също така и да запомни какво съм й казала. Следващата ми стъпка /няколко дни по-късно/ беше да приклещя въпросния вагабонтин в ъгъла на двора и да му заявя, че ако още веднъж чуя, че пресира някое дете, ще изяде лично от мен всички шамари, които майка му му е спестила. Мисля, че и двамата - майка и дете, ме разбраха чудесно.

# 10
 • Sofia
 • Мнения: 1 216
Методите на байбиби ми се виждат малко крайни.
Моето хлапе също не е от най-кротките и има нужа от напомняне за внимание и кроткост,но..
Грижата е с истинските разбойници, агресивни и злички.
 Дано случаят не е такъв и нормален разговор с учителките, Теди и разбойниците да свърши работа.

# 11
 • nqkyde tam
 • Мнения: 950
мъжът и сутринта е говорил с едната госпожа,тя потвърдила деянията на мом4етата.не били спрямо моето дете само.тя е говорила с майката на едното дете.да видим ще има ли ефект,ако не аз ве4е доста остро ще се скарам на това дете.не ми пука дали ще обидя някого,все пак става въпрос за дъщеря ми,не искам да я виждам свита и наранена.а и тя трябв а да с е нау4и да се защитава и  в градината ,не само като е навън.

# 12
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
Аз имах подобен случай преди години с дъщеря ми. При нас беше системен тормоз от едно момченце, което беше рецидивист, ако мога така да се изразя. Не знам имаше ли ден, в който това дете да не нарани, обиди, удари, блъсне, наругае някого. Всички се бяха видяли в чудо от него. И имаше един период, в който той беше буквално обсебен от моята дъщеря. Госпожите са се опитали да я спасяват, когато успеят да видят, но детето се оказа безкрайно изобретателно в опитите си да я докопа. И така се стигна до един драстичен случай, на който са били свидетели други родители, станала беше голяма дандания и аз пристигнах в ДГ точно в разгара на целия екшън. Тогава, госпожите вече напълно безпомощни и пищисани, благоволиха да ми кажат, че проблем има, и то голям, че те не могата да се справят и че мога да се чувствам свободна да предприема "каквито стъпки сметна за нужни". Естествено, никой не си направи труда да ми каже какви са тези стъпки. Всъщност, дадоха се някои предложения, които за мен бяха крайно неприемливи и не се възползвахме от тях.

Първо, говорих с тях на дълго и на широко и им обясних съвсем пространно, че от тях очаквам достъпа на това дете до моята дъщеря да бъде абсолютно прекъснат. Ако искат да дежурят с лелката на смени, но или тя, или той да са винаги под надзор и само бегъл опит да има за контакт от негова страна, очаквам те да го осуетят своевременно. После с баща й говорихме и с неговите родители. По-точно с баща му. Човекът си знаеше, че детето му е "проблемно" и в интерес на истината се опита да направи каквото е по силите му. За съжаление не особено ефективно в началото. След това говорих и с директорката. Там общо взето същата теза изложих. И накрая говорих много и с дъщеря ми. Набих й в главицата руса как да реагира във всяка предвидима ситуация, към кой да се обърне и какви превантивни мерки да взема. Може да ви звучи смешно, но дори за ходенето до тоалетна, например, бяхме разработили план.

После, в продължение на поне 4-5-6 месеца всяко взимане от ДГ започваше с въпрос към Наталия "как мина днес? той доближавал ли те е". И това високо, ясно казано, пред госпожата, за да не остане тя с впечатление, че ми е минало. Накрая вече предполагам им е идвало да ме удушат, но това беше положението. Имаше и един случай, когато го заварих да я влачи пак и да издевателства. Тогава вече много сериозно, на висок тон и категорично обясних на жената, която го взима какво може да очаква като реакция от наша страна, само ако още един път той си позволи да я доближи.

Това е. Беше изтощителна битка, изключително неприятна и много тежка за нас. Лошото е, че госпожите обикновено са като фурнаджийски лопати, директорите не искат скандали, родителите са безрезервно зад децата си... Много е сложно. Не знам колко е сериозно при вас, но ти пожелавам успех. 

# 13
 • Провадия
 • Мнения: 66
Аз също имах такава случка с дъщеря ми.Говорих с родителите и с детето (побойника) пред госпожата.При мен имаше ефект.Пожелавам ти успех.

# 14
 • по пътя на светлината
 • Мнения: 2 291
Много е сложно това положение,след като учителките знаят,би трябвало да поговорите и с родителите-трудно е да се оправи човек в подобна ситуация ,особено ако недоразуменията са между деца на такава възраст.Тези проблеми се решават със съдействието на родителите и разбира се с персонала отговарящ за групата-нали затова си оставяме децата при тях ,за да не бъдат без надзор и за да сме спокойни на работното си място или там каквито ангажименти имаме,иначе какъв е смисъла да ходи на детска?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт