Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 ноем. 2007, 16:29 ч.

В мене ли е грешката?

 • 5 095
 • 100
 •   1
Отговори
От известно време попаднах на форума и съм впечатлен от всичко което се чете и пише тук.
И днес реших да ви разкажа моята история с молба за коментари и съвет.
Женени сме от 9 години, като имаме 2 прекрасни дечица. Като развитие в материално отношение вървим само напред и нагоре, липсват финансови или друг род подобни проблеми. Живеем в модерен мезонет, в престижен квартал, без родители и прочие.
За какво иде реч? От известно време жена ми започна да се държи супер неадекватно с мен. Без да съм давал поводи ме засипва с обвинения - за какво ли не. Ето малко от тях: Заради теб си съсипах кариерата, родих ти деца, останах си в къщи. Ето тази ми приятелка "X" вече е станала еди каква си. (Приятелката X така и не се ожени и вече клони към стара мома в името на пустата кариера).
Следващото: По цял ден си на работа и сред хора, аз стоя в къщи и не ходя на работа. (тук за отбелязване е че тя има пълната свобода и пари да ходи и прави каквото си иска, не я следя, не я контролирам, не я ревнувам ако щете).
Следващото: Писна ми от тия деца, ту са болни ту реват, ту не се приспиват. Следва викане и крещене по децата сякаш може малко дете да е виновно че му се спи и е кисело...
Още: Мразя тия съботи и недели в къщи (щото всички сме там), еди кой си ходел на Банско, друг на Пампорово, понеже ми писна от това направих няколко резервации ходихме насам натам, запя друга песен - писна ми от това пътуване, да бях останала в къщи да си почина. Отделно правим рядко секс (когато аз пожелая все има нещо).
Напусна работата си по собствено желание (нямала място сред лелки с по 300 лева заплата - така било като си провалила кариерата и се омъжила за мен). Аз нямам нищо против да ходи на работа, без значение за какви пари, но тя сякаш изобщо не желае нещата да се променят.

Повече не ми се говори,   ама ей такива работи. Нема угодия.
Като цяло е в някаква черна дупка, но си я обичам, не искам да правя глупости. Дайте някаква идея?

# 1
 • София
 • Мнения: 15 167
Ами да започне работа. И аз да си седя само вкъщи с децата, и в палат да живеех, щеше да ми писне. Има жени, на които това им се отдава префектно. Твоята явно не е от тях.

# 2
 • Мнения: 8 389
Мда, не прави глупости. Всички жени мрънкат, по твоите думи твоята мрънка малко повече. Може би и липсва нещо, вероятно вътрешна мотивация. Стимулирай я да започне да прави нещо (не само да не си против, а да я насърчиш)... да учи, да работи, да развива хоби... Не съм сигурна, че съветът ми е абсолют, просто идея!

# 3
Ако знаете колко съм опитвал.
Предлагал съм и какво ли не вкл. собствен бизнес и прочие.
На този етап нищо.
Благодаря за отговорите!

# 4
 • Мнения: 141
накарай я да работи,да носи някаква отговорност,да се 4увства полезна.Според мен проблемът й е в това,4е се 4увства нереализирана,едва ли не безполезна.А пък ти спри да й поднасяш вси4ко на тепсия,покажи и лошата си страна

# 5
 • Мнения: 8 389
Ако знаете колко съм опитвал.
Предлагал съм и какво ли не вкл. собствен бизнес и прочие.
На този етап нищо.
Благодаря за отговорите!
Е хубаво де, ако седнете и я попиташ честно какво и се прави, тя какво отговаря или би отговорила?
Аз имам 100 готови схеми, ама няма инвеститори засега. Mr. Green

# 6
 • на майната си
 • Мнения: 390
но тя сякаш изобщо не желае нещата да се променят.

 #Crazy Ами ти сам си дал отговора. Не е повредата в твоя телевизор. На това му се казва "малки сърдити презадоволени домакини". Сигурно няма да ти стане приятно, но за мен жена ти е лишена от собствена идентичност и най-вероятно винаги е било така. При положение, че имате пари да си подсигурите гледачка и помощничка, немога да и разбера проблема. И реплики от сорта "нямам място сред лелки с по 300 лева заплата" или "аз за 300 лв. няма да стана от леглото" са ми сред любимите.
Такива хора просто си нарочват някой, който да тормозят, обвинявайки го за "скапания" си живот. За кариерата няма да коментирам. Хората и по 2 и по 3 деца раждат и отглеждат и пак си я правят.
Просто според мен трябва да седнеш и право куме в очи да я попиташ какво точно иска от живота. Ами подсигури и някакъв малък собствен бизнес, като толкова иска да се мери с големите.

Успех!

# 7
 • ...на безопасно
 • Мнения: 2 089
Така като чета,на жена ти май й е рано за климакс? LaughingЯвно си е поизгледала децата и са я хванали съжаленията за"пропиляната"младост. Сигурно сте се оженили много млади и тя сега има усещането за нещо пропуснато. Я,кариера,я по-различни и повечко мъже...И,естествено,потърпевшия си ти.
Човек би си помислил,че госпожата си няма проблеми. Може и да е така...ако е ПРЕзадоволена материално. Щом не ще за 300 лева да работи не социалните контакти й липсват,ами по-малко глезотии...


# 8
Правил съм го хиляди пъти.
Като е "в час" говорим нормално включва се в моя бизнес и ми помага доста. Иначе няма желание да прави каквото и да било.
Но проблема е че като влезе "в тунела" нещата не са истина.
Почва се едно мрънкане като за световно и живота ни (на мен и децата) става ад!
Мерси за съветите, Дами!

# 9
 • София
 • Мнения: 15 167
Но проблема е че като влезе "в тунела" нещата не са истина.

Като влезнем в тунела всички сме така. На тебе сигурно никога не ти се случва  Confused Айде сега....

# 10
 • София
 • Мнения: 49
Според мен трябва да поговориш с нея истински, откровено, на място, където не се чуват мрънканията на децата, а ти си концентриран само и единствено върху този разговор!
Мисля си, че тя просто се чувства...несигурна! Вижда, че ти вървиш напред, градиш нещо, докато тя стои само у дома, с децата! Някъде между многото стаи на мезонета ви и материалната сигурност тя навярно е загубила себе си! Ако наистина държиш на нея, както пишеш, помогни й да се намери! И не с думите: “Ама аз ти давам всичко, какво още искаш!“. А се опитай да разбереш какво наистина иска и откъде идва разочарованието й.
Не мисля, че тя не иска да се промени, може би се страхува от промяната! Тук е твоята роля, да й помогнеш да направи промяната! Не може да няма никакви идеи за бъдещето си! Разбери какви са те и ако можеш, мотивирай я да направи крачка напред!
Пожелавам ти успех!  Не се отказвай, а и никой не ти е обещал, че ще е лесно, нали?  bouquet

# 11
Но проблема е че като влезе "в тунела" нещата не са истина.

Като влезнем в тунела всички сме така. На тебе сигурно никога не ти се случва  Confused Айде сега....


Естествено и на мен, нали и аз съм човек!
При нея обаче по скоро нещата са "като излезе от тунела".

Мислил съм какво ли не но не искам аз да и налагам с какво да се занимава а искам тя да прояви желание за нещо, аз с удоволствие ще и съдействам.

Чао за сега, ще погледна темата довечера от в къщи. Дори ще опитам да и я покажа, въпреки че ще ме направи на салата.

# 12
 • ...на безопасно
 • Мнения: 2 089
ееееее!Ти пък съвсем ли искаш да не мрънка!Те,такова животно НЕМА!Май,много й угаждаш.Колкото й да угаждаш на една жена,тя все за нещо ще мрънка Crossing Arms

# 13
 • Мнения: 1 172
Колко пъти ти си оставал вкъщи, за да гледаш болните ви деца (ако са боледували досега, де)? Колко пъти ще излезеш в болничен заради децата си, ако жена ти почне работа? Ако не си склонен да поемаш повечето грижи за децата, докато тя навлезе в новата работа (независимо дали собствен бизнес или не), то каква свобода въбоще има тя? И какъв старт?  

Въобще не ви е проблема в презадоволяването, а в това, че не общувате и ти си на светлинни години от нея - не знаеш какво я вълнува и какво иска. Но пък смяташ, че с пари  и свобода всичко се постига и в този смисъл си и дал всичко.

Решението според мен е не хаотично да й се предлага да започне работа, а конкретен план - с какво ти ще промениш ежедневието си, за да можеш да й осигуриш възможността да се реализира професионално. Така, както тя ти е осигурила тази възможност, когато си е останала вкъщи и е гледала децата ви, зарязвайки кариера и т.н.
Няколко познати семейства имам, с различни финансови възможности и със сходни на твоя проблем. И това, което наблюдавам при тях, доколкото съм запзната е, че мъжете дават възможности само на думи. Даже не си помислят как ще стане тъй, че жена им да ходи на работа и да прибира децата в 17:30, и да почне нова работа, но да излиза пред седмица в болничен, и кой и как ще чисти и готви при новото положение и още много в този дух... В твоите постове също не виждам ти конкретно какво ще направиш, за да й дадеш тази възможност.

# 14
 • Мнения: 8 469
може да има физиологичен проблем. повечето от заболяванията на жлезите дават отражение и на психиката. не искам да кажа, че жена ти е луда или нещо подобно, но понякога тази цикличност или прекалена нервност на моменти може би просто имат физиологична причина. обмисли и този вариант, да се консултираш, най-добре с нея, с лекар.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт