Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора

Spain

Мнения: 3 337
Чебуреки
тесто
вода
браШно
сол
плънка
 лук
сол
4ерен пипер
кайма
 това е най-разпространената рецепта (такава която са ми казвали пове4ето украйнки и рускини ).така ги правя аз ,а  и е най икономи4на и бърза .


приготвяне
забъркваме тестото. аз ли4но слагам 1 чаШа вода и добавям 1 с.л. сол . след което добавям браШно докато се полу4и леко за месене тесто , което не лепне по ръцете.
плънка  - каймата се смесва със ситно нарязания лук , 4ерния пипер и солта .

разто4ваме тестото до 1мм дебелина и с някакъв съд изрязваме кръгове (например по-голяма 4аШа).слагаме от плънката , сгъваме кръг4ето на 2 и с вилица приЩъпваме и дозалепяме крайЩата . пържат се в много олио (като бухтите ).съвет от мен - олото първона4ално да се нагореШи до максимум, но след това да се намали котлона  за да може каймата да се "свари" вътре . добре е  каймата да е опакована добре в тестото, така мазнинката която е вътре няма да излезе  навън ина4е става много сухо.
добър апетит
снимки от друг саит с "други възможни плънки и тесто "
Цитат

тесто:
- 4 чаШи браШно (всяка чаЩа - 250 мл)
- 1.3 ч, вода (~320 мл)
- 1 с. л. водка (може и без водка)
- 1  яйце
- 2 с. л. олио (може и мас)
- 0.5 ч л сол

плънка 1
нарязани гъби (сварени или опържени )
  + кисело зеле запържено с лук  и моркови (супер вкусно  само съм ги яла в домаШни условия не съм ги приготвяла )
плънка 2
400 г ов4е месо
- 50 г ориз сварен
- 100 г ов4а маз
- 3 с л дребно нарязана мерудия
- соль и перец по вкусу

чебуреките могат да се пържат във фритюрник  на 180 г за 6 - 8 минути

Цитирай


Мнения: 7 473
Майка ми ги прави, горещо ги препоръчвам  Hug
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 060
 PeaceОбожавам ги и често си ги приготвям.
Цитирай

Spain

Мнения: 3 337
и аз  Laughing
до скоро не знаех оба4е , 4е токова лесно се правят ..ама неволята у4и ..като няма откъде да ги взема трябваШе да се нау4а да ги правя  Mr. Green
Цитирай

На небето

Мнения: 5 486
Абе само аз ли не мога да ги видя как изглеждат? newsm78 Иначе ще се опитат само че с постна плънка.
Цитирай

Spain

Мнения: 3 337
Абе само аз ли не мога да ги видя как изглеждат? newsm78 Иначе ще се опитат само че с постна плънка.
и аз не ги виждам сега
снимката и превода са от тук
 http://bt-lady.com.ua/index.php?articleID=2253
Цитирай

в баира

Мнения: 861
Абе само аз ли не мога да ги видя как изглеждат? newsm78 Иначе ще се опитат само че с постна плънка.
И аз не ги виждам.
Цитирай

в баира

Мнения: 861
и аз не ги виждам сега
снимката и превода са от тук
 http://bt-lady.com.ua/index.php?articleID=2253
За малко ме изпревари. Сега, да!
Цитирай

На небето

Мнения: 5 486
Абе само аз ли не мога да ги видя как изглеждат? newsm78 Иначе ще се опитат само че с постна плънка.
и аз не ги виждам сега
снимката и превода са от тук
 http://bt-lady.com.ua/index.php?articleID=2253

Благодаря!   bouquet
Цитирай

област Софийска

Мнения: 1 643
Майка ми ги прави, горещо ги препоръчвам  Hug
smile3521 smile3521 smile3521 Моята също, направо са разкошни.
Цитирай

на брега на Дунав

Мнения: 1 566
Oле, това нещо дори не съм го чувала  Embarassed, ама изглежда много апетитно. Май ще се престраша да ги направя тия чубереки  Mr. Green
Цитирай

в баира

Мнения: 861
Снощи ги направих, но по руската рецепта - с водка и яйце в тестото. Мъжът ми много ги хареса.
Още веднъж благодаря за рецептата!   bouquet
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Мммм, звучат много апетитно, ама те руснаците са царе на такива тестени закусчици с плънка(то не са варенки, пелмени, блини  Mr. Green ) Всичко много хубаво, ама ме мързи да пържа,а и не ядем пържено по принцип  Blush дали има начин да ги наслагам в по-обилно омазнена тавичка и да ги опека  Thinking
Фифундрела, дай плс твоя вариант на тестото, с водка и яйце, определено ме заинтригува  Mr. Green
Цитирай

в баира

Мнения: 861
Фифундрела, дай плс твоя вариант на тестото, с водка и яйце, определено ме заинтригува  Mr. Green
Eто от линка на ЛуДеТина го видях:

1. Вскипятить воду с солью и маслом (масло придает готовым чебурекам характерную "пузырчитость").
2. Немедленно заварить в ней 1/2 стакана муки, стараясь размешать комки, и дать остыть (заваривание части муки делает тесто мягким и пластичным).
3. Добавить яйцо и водку (можно без водки, но по-моему с водкой лучше) перемешать (яйцо повышает "пузырчитость" и прочность теста, несколько снижая пластичность и мягкость). Постепено добавляя остальную муку, вымесить тесто. Тесто не должно липнуть к рукам, если липнет добавить еще немного муки. Дать настояться не менее 1 часа (можно хоть 10). В процессе выстаивания 1 раз перемять.

Не съм много добре с руския да ти го преведа, но аз му схванах основната идея.  newsm47
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Едно въпросче от един невежа в случая.... Embarassed Каймата се слага сурова нали правилно съм разбрала?А ако се запържи предварително няма ли да се застраховам от това да не остане сурова по време на пърженето?   newsm78
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора