Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 ноем. 2007, 16:19 ч.

Чебуреки

  • 4 092
  • 21
  •   1
Отговори
  • Spain
  • Мнения: 3 416
Чебуреки
тесто
вода
браШно
сол
плънка
 лук
сол
4ерен пипер
кайма
 това е най-разпространената рецепта (такава която са ми казвали пове4ето украйнки и рускини ).така ги правя аз ,а  и е най икономи4на и бърза .


приготвяне
забъркваме тестото. аз ли4но слагам 1 чаШа вода и добавям 1 с.л. сол . след което добавям браШно докато се полу4и леко за месене тесто , което не лепне по ръцете.
плънка  - каймата се смесва със ситно нарязания лук , 4ерния пипер и солта .

разто4ваме тестото до 1мм дебелина и с някакъв съд изрязваме кръгове (например по-голяма 4аШа).слагаме от плънката , сгъваме кръг4ето на 2 и с вилица приЩъпваме и дозалепяме крайЩата . пържат се в много олио (като бухтите ).съвет от мен - олото първона4ално да се нагореШи до максимум, но след това да се намали котлона  за да може каймата да се "свари" вътре . добре е  каймата да е опакована добре в тестото, така мазнинката която е вътре няма да излезе  навън ина4е става много сухо.
добър апетит
снимки от друг саит с "други възможни плънки и тесто "
Цитат

тесто:
- 4 чаШи браШно (всяка чаЩа - 250 мл)
- 1.3 ч, вода (~320 мл)
- 1 с. л. водка (може и без водка)
- 1  яйце
- 2 с. л. олио (може и мас)
- 0.5 ч л сол

плънка 1
нарязани гъби (сварени или опържени )
  + кисело зеле запържено с лук  и моркови (супер вкусно  само съм ги яла в домаШни условия не съм ги приготвяла )
плънка 2
400 г ов4е месо
- 50 г ориз сварен
- 100 г ов4а маз
- 3 с л дребно нарязана мерудия
- соль и перец по вкусу

чебуреките могат да се пържат във фритюрник  на 180 г за 6 - 8 минути

# 1
  • Мнения: 7 474
Майка ми ги прави, горещо ги препоръчвам  Hug

# 2
  • Балчик
  • Мнения: 7 211
 PeaceОбожавам ги и често си ги приготвям.

# 3
  • Spain
  • Мнения: 3 416
и аз  Laughing
до скоро не знаех оба4е , 4е токова лесно се правят ..ама неволята у4и ..като няма откъде да ги взема трябваШе да се нау4а да ги правя  Mr. Green

# 4
  • На небето
  • Мнения: 5 521
Абе само аз ли не мога да ги видя как изглеждат? newsm78 Иначе ще се опитат само че с постна плънка.

# 5
  • Spain
  • Мнения: 3 416
Абе само аз ли не мога да ги видя как изглеждат? newsm78 Иначе ще се опитат само че с постна плънка.
и аз не ги виждам сега
снимката и превода са от тук
 http://bt-lady.com.ua/index.php?articleID=2253

# 6
  • в баира
  • Мнения: 861
Абе само аз ли не мога да ги видя как изглеждат? newsm78 Иначе ще се опитат само че с постна плънка.
И аз не ги виждам.

# 7
  • в баира
  • Мнения: 861
и аз не ги виждам сега
снимката и превода са от тук
 http://bt-lady.com.ua/index.php?articleID=2253
За малко ме изпревари. Сега, да!

# 8
  • На небето
  • Мнения: 5 521
Абе само аз ли не мога да ги видя как изглеждат? newsm78 Иначе ще се опитат само че с постна плънка.
и аз не ги виждам сега
снимката и превода са от тук
 http://bt-lady.com.ua/index.php?articleID=2253

Благодаря!   bouquet

# 9
  • област Софийска
  • Мнения: 1 694
Майка ми ги прави, горещо ги препоръчвам  Hug
smile3521 smile3521 smile3521 Моята също, направо са разкошни.

# 10
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
Oле, това нещо дори не съм го чувала  Embarassed, ама изглежда много апетитно. Май ще се престраша да ги направя тия чубереки  Mr. Green

# 11
  • в баира
  • Мнения: 861
Снощи ги направих, но по руската рецепта - с водка и яйце в тестото. Мъжът ми много ги хареса.
Още веднъж благодаря за рецептата!   bouquet

# 12
  • weltweit
  • Мнения: 6 279
Мммм, звучат много апетитно, ама те руснаците са царе на такива тестени закусчици с плънка(то не са варенки, пелмени, блини  Mr. Green ) Всичко много хубаво, ама ме мързи да пържа,а и не ядем пържено по принцип  Blush дали има начин да ги наслагам в по-обилно омазнена тавичка и да ги опека  Thinking
Фифундрела, дай плс твоя вариант на тестото, с водка и яйце, определено ме заинтригува  Mr. Green

# 13
  • в баира
  • Мнения: 861
Фифундрела, дай плс твоя вариант на тестото, с водка и яйце, определено ме заинтригува  Mr. Green
Eто от линка на ЛуДеТина го видях:

1. Вскипятить воду с солью и маслом (масло придает готовым чебурекам характерную "пузырчитость").
2. Немедленно заварить в ней 1/2 стакана муки, стараясь размешать комки, и дать остыть (заваривание части муки делает тесто мягким и пластичным).
3. Добавить яйцо и водку (можно без водки, но по-моему с водкой лучше) перемешать (яйцо повышает "пузырчитость" и прочность теста, несколько снижая пластичность и мягкость). Постепено добавляя остальную муку, вымесить тесто. Тесто не должно липнуть к рукам, если липнет добавить еще немного муки. Дать настояться не менее 1 часа (можно хоть 10). В процессе выстаивания 1 раз перемять.

Не съм много добре с руския да ти го преведа, но аз му схванах основната идея.  newsm47

# 14
  • София
  • Мнения: 5 001
Едно въпросче от един невежа в случая.... Embarassed Каймата се слага сурова нали правилно съм разбрала?А ако се запържи предварително няма ли да се застраховам от това да не остане сурова по време на пърженето?   newsm78

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт