Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора
Искам да направя днес руло Стефани, но искам да направя нещо по-различно от обикновенно.
Затова се обръщам към Вас спецове на кулинарните изкушения  Love
Рулото си го приготвям по традиционния начин като омесвам каймата с подправките, лук,
яйце, филия хляб. В плънката слагам сварени яйца, варен морков и кисели краставици. И пека  Laughing
До тук добре, но ми се иска като сервирам рулото да залея отгоре с някакъв сос.
Вие правите ли така и ако да, моля дайте идейки как го приготвяте  Praynig
« Последна редакция: Ср., 21 Ноем. 2007, 10:22 от Дудинка »
Цитирай


Свекърва ми го залива със сос бешамел, а в нета намерих и това:

Сос.Смесваме течноста,кочто е останала на рулото с 2ч.л.брашно,2 с. л.вино,чер.пипер и солта разрежда се с 2к.ч.вода,слага се да заври.

Цитирай


И аз като Лео  Peace Може и гъбен да е соса или  със сметана и топено сирене( но става по-тежичко)
Цитирай


Аз го правя с доматен сос.
Цитирай


Може би ще пробвам сметанов със топено сирене, звучи ми добре  Peace
А и със сос бешамел може би  Thinking
Цитирай


По принцип не. Но иначе сосове ползвам готови. Гъбени и кафяви обикновено, белите и червените не са ми много по вкуса.
Цитирай


По принцип не. Но иначе сосове ползвам готови. Гъбени и кафяви обикновено, белите и червените не са ми много по вкуса.
Да и това е идея, не се бях сетила за готовите сосове.
А кой е този кафевия  newsm78
Гъбен не ми се иска  Naughty
Цитирай


Ще ви споделя моя вариант с предварителната уговорка, че е доста мързелив, но става много вкусно. Каймата си я приготвям по стандартния начин, след което в най-голямата си кръгла тава сипвам малко мазнина, слагам каймата на средата и я разплесквам малко с ръка, в средата да е най-тъничка. Върху тази тънкичката част /която се явява дъното на рулото/ си редя си плънката - каквато съм си приготвила: сварени яйца, краставички, гъбки, морковче и т.н. След това с две ръце събирам каймата около наредената плънка, заглаждам с намаслена ръка от горе за да се оформи красиво рулото и... рулото ми е приготвено. Става много бързо. И понежа ако обърнахте внимание, рулото го правя в средата на тавата - от едната страна в тавата слагам 1 чаша ориз /това ми е гарнитурата от бял ориз/, а от другата слагам нарязани картофки.  При ориза добавям съответното количество вода, при картофките също сипвам малко; по някога добавям и бира и .. печа на умерена фурна. Ето ми рулото стефани с две гарнитури. Стана много дълго обяснение, съжалявам, но е много просто и лесно. Ще останете доволни.   
Цитирай


Иви добре звучи твоя вариант с двете гарнитури  Peace

Аз понякога също слагам в тавата картофки около рулото, но рядко.
А пък ориз никога не съм пробвала.
Цитирай


Аз не съм правила сос към рулото, но веднъж на гости на една приятелка, майка й ни гости с руло стефани полято с редичък сос, светло бежов на цвят, ама така и не разбрах какво има в него  newsm78 ама и не ми хареса особено де. В случая най ми допада идеята за бешамел и на Лео предложението. Можеш да пробваш да сервираш със сос 4ри сирена(ама да не стане тежко) или сос от свежи подправки (тип песто)  newsm78
Цитирай


Подобно на Лео - сипвам течността от тавичката в малка тенджерка, добавям и вино - на око, може би между 1/2 и 1 чаена чаша и пускам котлона да заври. През това време си размивам 2 лъжици брашно с малко вода, да се получи рядка кашичка и като заври винената смес, сипвам на тънка струйка и бъркам, докато се сгъсти. Вече накрая може да се добави и малко течна сметана.
Цитирай


Не го заливам със сос- то си е достатъчно калорично. Но може да направиш гъбен сос, даже със суха гъбена супа и много малко вода; винен сос или бешамел, в който да сложеш малко топено или синьо сирене, за да е по- различно.
Цитирай


Момичета само да си кажа, че снощи направиш сос бешамел, в който сложиш няколко колелца топено-пушено сирене. Те се разтопиха и сосчето стана чудно. Залях всяка порция от рулото с него и мъжа ми си облиза чийката  Mr. Green
Кажа от сега нататък тъй да го правя  Peace

Благодаря на всички за идеите  bouquet
Цитирай


Момичета само да си кажа, че снощи направиш сос бешамел, в който сложиш няколко колелца топено-пушено сирене. Те се разтопиха и сосчето стана чудно. Залях всяка порция от рулото с него и мъжа ми си облиза чийката  Mr. Green
Кажа от сега нататък тъй да го правя  Peace

Благодаря на всички за идеите   :bouquet:
БРАВО !  bouquet
Цитирай


заливам го с английски бирен сос (рецептата е по Агата Кристи и е в темата за литературните рецепти), иначе ни е сухо, а соса го прави и по-пикантно без да натежава  Peace
Цитирай


1-14 от 16 отговора