Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

София

Мнения: 4 125
Искам да направя днес руло Стефани, но искам да направя нещо по-различно от обикновенно.
Затова се обръщам към Вас спецове на кулинарните изкушения  Love
Рулото си го приготвям по традиционния начин като омесвам каймата с подправките, лук,
яйце, филия хляб. В плънката слагам сварени яйца, варен морков и кисели краставици. И пека  Laughing
До тук добре, но ми се иска като сервирам рулото да залея отгоре с някакъв сос.
Вие правите ли така и ако да, моля дайте идейки как го приготвяте  Praynig
« Последна редакция: ср, 21 ное 2007, 10:22 от Дудинка »
Цитирай


Мнения: 7 477
Свекърва ми го залива със сос бешамел, а в нета намерих и това:

Сос.Смесваме течноста,кочто е останала на рулото с 2ч.л.брашно,2 с. л.вино,чер.пипер и солта разрежда се с 2к.ч.вода,слага се да заври.

Цитирай

София

Мнения: 4 993
И аз като Лео  Peace Може и гъбен да е соса или  със сметана и топено сирене( но става по-тежичко)
Цитирай

София

Мнения: 3 462
Аз го правя с доматен сос.
Цитирай

София

Мнения: 4 125
Може би ще пробвам сметанов със топено сирене, звучи ми добре  Peace
А и със сос бешамел може би  Thinking
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 490
По принцип не. Но иначе сосове ползвам готови. Гъбени и кафяви обикновено, белите и червените не са ми много по вкуса.
Цитирай

София

Мнения: 4 125
По принцип не. Но иначе сосове ползвам готови. Гъбени и кафяви обикновено, белите и червените не са ми много по вкуса.
Да и това е идея, не се бях сетила за готовите сосове.
А кой е този кафевия  newsm78
Гъбен не ми се иска  Naughty
Цитирай


Мнения: 32
Ще ви споделя моя вариант с предварителната уговорка, че е доста мързелив, но става много вкусно. Каймата си я приготвям по стандартния начин, след което в най-голямата си кръгла тава сипвам малко мазнина, слагам каймата на средата и я разплесквам малко с ръка, в средата да е най-тъничка. Върху тази тънкичката част /която се явява дъното на рулото/ си редя си плънката - каквато съм си приготвила: сварени яйца, краставички, гъбки, морковче и т.н. След това с две ръце събирам каймата около наредената плънка, заглаждам с намаслена ръка от горе за да се оформи красиво рулото и... рулото ми е приготвено. Става много бързо. И понежа ако обърнахте внимание, рулото го правя в средата на тавата - от едната страна в тавата слагам 1 чаша ориз /това ми е гарнитурата от бял ориз/, а от другата слагам нарязани картофки.  При ориза добавям съответното количество вода, при картофките също сипвам малко; по някога добавям и бира и .. печа на умерена фурна. Ето ми рулото стефани с две гарнитури. Стана много дълго обяснение, съжалявам, но е много просто и лесно. Ще останете доволни.   
Цитирай

София

Мнения: 4 125
Иви добре звучи твоя вариант с двете гарнитури  Peace

Аз понякога също слагам в тавата картофки около рулото, но рядко.
А пък ориз никога не съм пробвала.
Цитирай

weltweit

Мнения: 4 802
Аз не съм правила сос към рулото, но веднъж на гости на една приятелка, майка й ни гости с руло стефани полято с редичък сос, светло бежов на цвят, ама така и не разбрах какво има в него  newsm78 ама и не ми хареса особено де. В случая най ми допада идеята за бешамел и на Лео предложението. Можеш да пробваш да сервираш със сос 4ри сирена(ама да не стане тежко) или сос от свежи подправки (тип песто)  newsm78
Цитирай


Мнения: 503
Подобно на Лео - сипвам течността от тавичката в малка тенджерка, добавям и вино - на око, може би между 1/2 и 1 чаена чаша и пускам котлона да заври. През това време си размивам 2 лъжици брашно с малко вода, да се получи рядка кашичка и като заври винената смес, сипвам на тънка струйка и бъркам, докато се сгъсти. Вече накрая може да се добави и малко течна сметана.
Цитирай


Мнения: 947
Не го заливам със сос- то си е достатъчно калорично. Но може да направиш гъбен сос, даже със суха гъбена супа и много малко вода; винен сос или бешамел, в който да сложеш малко топено или синьо сирене, за да е по- различно.
Цитирай

София

Мнения: 4 125
Момичета само да си кажа, че снощи направиш сос бешамел, в който сложиш няколко колелца топено-пушено сирене. Те се разтопиха и сосчето стана чудно. Залях всяка порция от рулото с него и мъжа ми си облиза чийката  Mr. Green
Кажа от сега нататък тъй да го правя  Peace

Благодаря на всички за идеите  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 4 993
Момичета само да си кажа, че снощи направиш сос бешамел, в който сложиш няколко колелца топено-пушено сирене. Те се разтопиха и сосчето стана чудно. Залях всяка порция от рулото с него и мъжа ми си облиза чийката  Mr. Green
Кажа от сега нататък тъй да го правя  Peace

Благодаря на всички за идеите   :bouquet:
БРАВО !  bouquet
Цитирай

Journeys end in lovers meeting.

Мнения: 3 036
заливам го с английски бирен сос (рецептата е по Агата Кристи и е в темата за литературните рецепти), иначе ни е сухо, а соса го прави и по-пикантно без да натежава  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора