Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 21 ноем. 2007, 13:36 ч.
  • Преглеждания  915  Мнения  13  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 47
Момичета,моля ви кажете ми вие как приготвяте ориз на фурна?Искам зрънцата да не залепват едно за друго.когато сложа ориза с вода в тавата и накрая става една обща маса... ooooh! като кирпич!Кажете ми има ли някаква тайна в приготвянето му,нещо,което аз изпускам?

Реклама
# 1
  • Мнения: 506
Предварително запържвам една глава лук и като стане златист лука, сипвам ориза - запържвам, докато ориза стане "стъклен", демек прозрачен. Чак тогава сипвам в тава и доливам вода или бульон.

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Предварително запържвам една глава лук и като стане златист лука, сипвам ориза - запържвам, докато ориза стане "стъклен", демек прозрачен. Чак тогава сипвам в тава и доливам вода или бульон.
И аз така.И после следиш да остане сочно....Имай предвид,че дори да остане леко по-сочно след като е готово вече яденето ориза попива течността след като малко отлежи.....

# 3
  • Мнения: 506
Да, и аз изключвам фурната, преди ориза да е попил съвсем водата и го оставям поне още 15-20 минути. После вече е супер.

# 4
  • Мнения: 47
Благодаря!Явно всичко опира до запържването,като го запържа и моят си става хубав....

# 5
  • Мнения: 2 712
Аз по здравословни причини не запържвам нищо .
Затова измивам ориза  в гевгир ,докато водата се избистри.
Така се отмива нишестето, което е причина за залепването на оризовите зрънца.

# 6
  • Torrevieja,España
  • Мнения: 1 505
Аз само ще добавя,че ориза не се бърка(разбърква) докато се готви.

# 7
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Аз слагам (като се запържи) и една чаена лъжичка оцет,а после не се усеща киселото.Ориза така направен не слепва.

# 8
  • Мнения: 157
Винаги го готви 1:3.Колкото повече го запържваш толкова по твърд остава.За ориза знам , че е хубаво водата която сипвате да е гореща , за да започне по бързо завирането и да няма време да се кисне.

# 9
  • Мнения: 35
......За ориза знам , че е хубаво водата която сипвате да е гореща , за да започне по бързо завирането и да няма време да се кисне.
Точно така-аз слагам водата във фурната и когато заври тогава прибавям ориза.

# 10
  • Samokov
  • Мнения: 674
 И аз ще се възползвам от съветите ви, защото моя мъж само ориза не ми харесва! Whistling Не бил като на майка му! Close

# 11
  • Мнения: 4 358
И да кажа и аз - ориза се готви в отношение ориз : вода = 3: 1. Като го направя така става по пръхкав. Ако леко понамаля водата става по сух както го обича мъжа ми. Това за бъркането не съм забелязала - аз понякога си бъркам. И гледам да купувам само ориз на който пише Бисерен - за българска кухня специално.Така ме посъветва главен готвач  chef

# 12
  • Русе
  • Мнения: 188
Аз пък купувам само бланширан и никога не се слепва. Стои си на цели зрънца. Не го запържвам предвалително, а направо във фурната

# 13
  • София
  • Мнения: 5 001
А аз така и не се научих да го харесвам тоя бланширан ориз...... Не ми е вкусен... Confused

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт