Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

в шоки-land

Мнения: 3 760
пиле( бяло месо + 1 бутче),течна сметана,бекон, гъби, лук?

heeeeelp........
Цитирай

Му Кинд Оф Плаце

Мнения: 4 033
Ами защо не запечеш лука, да нарежеш филето на лентички и да ги наредиш така: лентичка бекон, върху нея лентичка филе, а вътре лук и гъби, после ги навиваш и затваряш с клечка за зъби например или намушкваш на шиш, ако имаш-печеш. После нарязваш магданоз, копър и други благини, босилек, малко лим. сок към сметаната, горчица, ако харесваш и ето ти сос.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
Лук и ако имаш картофи надъното на тавичка заедно с гъбките
Бялото месо запържвах леко в тиган с чисто масло.
Слагаш месото върху зеленчуците в тавичката.
в маслото в тигана разтваряш сметаката и 1 чашка бяло винце.
Слагаш подправки по твой вкус (чер пипер, сол, риган)
Заливаш ястието в тавата с този сос
Завиваш с алум фолио и печеш.

Картофите поемат от вкуса на сметанката и запърженото в масълце месце.

Това е едноот любимите ми неща захапване.

аз слагам вместо лук - праз Smile



Бут4ето го свари, обезкости и направи супичка Smile
Цитирай
Запържи лука, гъбите в малко кр.масло. Малко преди да станат добави и бекона.Посоли ги лекичко със сол (ако въобще се налага, защото не знам дали беконът ти не е солен) и черен пипер.
Отделно заджуркай нещо като сос Бешамел.
В кр.масло запържи 1-2 с.л брашно и добавяй бавно на струйка топло мляко, но бъркай непрекъснато за да не стане на грашки. Като наближи гъстотата, коята харесваш излей сметаната вътре.Сол, черен пипер.
Предварително свари пилешкото месо (и бутчето Wink )
После смесваш всичко - соса, пилешкото, сместта от лука, гъбите и бекона. Наръси отгоре пресен магданоз и добър апетит.
ПП: Ако пилешкото ти е сурово в същност можеш вместо млякото за сос Бешамела да ползваш пилешкият бульон, където е вряло месото.
Цитирай

в шоки-land

Мнения: 3 760
благодаря, момичета zа идеийките...... Love трябва да реша сега кое ще се помъча да направя, че съм кулинарен инвалид..... Embarassed  Embarassed  Embarassed
Цитирай

в шоки-land

Мнения: 3 760
Цитат на: Honda
Отделно заджуркай нещо като сос Бешамел.
В кр.масло запържи 1-2 с.л брашно и добавяй бавно на струйка топло мляко, но бъркай непрекъснато за да не стане на грашки. Като наближи гъстотата, коята харесваш излей сметаната вътре.Сол, черен пипер.
ПП: Ако пилешкото ти е сурово в същност можеш вместо млякото за сос Бешамела да ползваш пилешкият бульон, където е вряло месото.


може ли вместо мляко да сложа само сметаната или и двете....?
Цитирай

София

Мнения: 6 154
Цитат на: Gvendolin
Лук и ако имаш картофи надъното на тавичка заедно с гъбките
Бялото месо запържвах леко в тиган с чисто масло.
Слагаш месото върху зеленчуците в тавичката.
в маслото в тигана разтваряш сметаката и 1 чашка бяло винце.
Слагаш подправки по твой вкус (чер пипер, сол, риган)
Заливаш ястието в тавата с този сос
Завиваш с алум фолио и печеш.

Картофите поемат от вкуса на сметанката и запърженото в масълце месце.


А после махаш ли фолиото да се запече без него?
И може ли вместо бяло да сложа червено вино? Blush
Цитирай
Цитат на: amei
...
може ли вместо мляко да сложа само сметаната или и двете....?
Мисля, че ще стане много тежко ако сложиш само сметаната
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.