Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 326
Момичета, някой знае ли как се правят сусамките с карамелизираната захар?
Цитирай

София

Мнения: 326
Изобщо ако знаете нещо вкусно със повечко сусам, давайте го насам.Аз понеже го слагам в някои панировки и  мъжът ми донесъл 1 кг. от Метро.Какво да го правя???
Цитирай
Здравка, нямам идея как стават тия сусамки. На "Етъра" ги правят превъзходни. Остава живот и здраве това лято като си отида да се пробвам да измъкна рецептата от някой от майсторите Flutter
Иначе мога да ти предложа
КАШКАВАЛКИ СЪС СУСАМ

Кашкавалките се правят бързо и лесно, стават хрупкави като крекери и са страшно мезе за бира.
Продукти:
300 гр. брашно
200 гр. кашкавал
60 гр. масло (олио, мас)
2 с.л. сметана (може и кисело мляко)
1 яйце
сусам
Кашкавалът се настъргва на ситно, омекналото масло се нарязва на кубчета, прибавят се сметаната, брашното и по-голямата част от сусама и се омесва меко тесто. Ако има нужда се прибавя малко брашно, докато се получи тестото. Оформя се като топка, увива се с опаковачно фолио (найлонов плик) и се слага в хладилника за 30 мин. След това се изважда, разточва се добре, на кора дебела приблизително 0,5 см. и се изрязват кръгчета с малка чашка (каквито искате фигурки всъщност), които се намазват с разбитото яйце и се поръсват със сусам. Редят се в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка на малко разстояние една от друга, във фурна загрята до 180 градуса до зачервяване

belalim беше пуснала тази рецепта. Изпробвах я, и ни хареса.

Също (може би и ти го правиш) панирам пилешки филнеца(дижони). Предварително ги накисвам със сусамово олио и соев сос и малко прясно мляко. После ги отупвам от всякъде със сусам и пържа.

Сусам слагам и на питката "Хризантема", която правя.
Ако се сетя още нещо ще пиша
Цитирай

Варна

Мнения: 590
Сусамки точно не съм правила, но съм правила същото, за което питаш с орехи (ореховки).
В тиган намазан с олио сипвам захар и го оставям на котлона да се разтопи захарта. Когато цвета й стане конячен, сипвам натрошени орехи (сусам, фъстъци) и ги разбърквам.Необходимо е ядките да се овалят в разтопената захар, след което махам тигана от котлона и го охлаждам. Когато е достатъчно студен ги отлепям от тигана. Не стават на някакви определени форми, но са вкусни.
Цитирай

София

Мнения: 366
Аз поръсвам със сусам омлета, минутка преди да го сваля от котлона. Мъжът ми много го обича така.
Цитирай
Заек, ама възможно ли е въобще тази смес след като изстине в тигана да се отлепи. Embarassed
Може би нещо като идея ми се върти....Ако тази смес примерно се излее върху готварска хартия и после да се начупи на парченца дали няма да е по-удобно. Thinking
Цитирай

София

Мнения: 326
И аз си го педставях по подобен начин, но точно това отлепяне ме притеснява.Товя май става нещо като крокант?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.