Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 686
Нямам време да преглеждам готварската книга,а ви моля за помощ-щях да пържа хек ,но като го размразих той така омекна и се ,,скашка'' ,че не ми остава нищо друго освен да го сваря и направя на супа.
Ако имате идеи ,моля помогнете ми,как да направя това
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Слагам да се свари рибката ,изваждам я и я обезкостявам.Слагам корени за супа нарязани в бульона,3-4 с.л. олио,картоф,фиде(някои не обичат ама аз си казвам моя вариант),прибавям рибеното месо.Подправки - черен пипер,магданоз,но накрая и задължително девисил( някъде го знаят като леощян).Ако искаш може след като всичко е готово да я застроиш.Сервира се с парченце лимон отстрани на чинията.
« Последна редакция: чт, 22 ное 2007, 12:55 от TheNMaster »
Цитирай


Мнения: 973
Хм Thinking само с хек незнам дали ще стане хубава чорбата. Хубаво е да има 2-3 вида риба, като се използват глави или филета с кост, за да стане хубав бульона.
Хека можеш да си го изцедиш в гевгир, или върху салфетки за да елиминираш малко от водата, и след това да панираш. Поне аз така процедирам Hug
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Сварявам рибата, изваждам, обезкостявам. В бульона слагам картофи, морков, лук. Като се сварят, връщам рибата, подправям с девисил и черен пипер.
Цитирай


Мнения: 864
само да добавя,че варя рибата в марля и после прецеждам бульона Peace.прявя я с 2-3 вида риба,като единия път бях взела и глава от сьомга.стана супер-хем има месо в нея,хем прави супата по-мазна и няма нужда от допълнителна мазнина Peace
Цитирай


Мнения: 686
Вариантът  за ,,обезводняване ''на рибата отпада - така се ядосах че се смачка ,като я рязах ,че и не е нарязана както трябва-последните парчета са буквално накъсани Embarassed
Слагам я да се вари-10-15 мин.стигат ли?
И после в същия бульон зеленчуците ,нали?А да го прецеждам ли ? Зеленчуците на парчета или пасирани?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Вариантът  за ,,обезводняване ''на рибата отпада - така се ядосах че се смачка ,като я рязах ,че и не е нарязана както трябва-последните парчета са буквално накъсани Embarassed
Слагам я да се вари-10-15 мин.стигат ли?
И после в същия бульон зеленчуците ,нали?А да го прецеждам ли ? Зеленчуците на парчета или пасирани?
Стигат риба много бързо се вари.Зеленчуците нарязани,махаш костите и връщаш месото за да се овкуси добре бульона.Защото нямаш достатъчно риба...  bouquet
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Супер идват тези рецепти, така ми се беше прияла рибена супа.....веднага се залавям да чета...  bouquet
Цитирай


Мнения: 973
Ако имаш целина добави и нея, ще стане по-вкусно
После да споделиш как е станала чорбата Hug
Иначе ...ето една много хубава тема с много рецепти с хек...ако ти се случи друг път Hug
Цитирай


Мнения: 506
съвет -от хек рибена чорба нестава Peace,пробвах веднъж,по-добре я остави да се отцеди хубаво и я панирай
Цитирай


Мнения: 686
Благодаря на всички,които ми помогнаха със съвети  bouquet
Стана едно голямо нищо ,но е вкусно Embarassed
Какво направих-сварих около 15 мин.рибата и я извадих да я обезкостя като се охлади.В малко олио задуших 1 настърган морков и един лук нарязан на възможно най -ситно ,залях с вода и прибавих 3-4 нарязани на ситно картофи.Почистих от костите рибата(но така се престарах ,че тя стана на пастет)и сложих и нея,накрая докато сложа фиде и картофите се развариха и стана една кремообразна маса .Застройка не правих(то само тя липсваше  Wink)Подправките са черен пипер и индийско орехче,друго подходящо не ми се намира.
Не ми върви с тази риба и това си е.Толкова труд за нищо ,но ще се яде така  chef 
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Значи е станало нещо като рибена кремсупа....нищо де.Само дето не си сложила девисил(продават го във всички магазини като суха подправка),а рибена супа без него.....все нещо липсва такова е усещането....Но нищо.Приятен Апетит!   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.