ФОНДАЦИЯ  „ ЧОВЕК 5 ‘
София 1043, ул. „Ген. Паренсов” 30
Ф.Д. No 68102005, Булстат 131454094, вписана на основание чл. 45, ал. 3 от ЗЮЛНЦ в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, под  No 20050727009Скъпи познати и непознати приятели,

Вече пет години Фондация „Човек 5” помага на доброволни начала на Помощно училище „Никола Драмалиев” гр. Самоков и на Дневен център „Добро сърце” гр. Перник. Домовете са убежище за деца с леки олигофрении, с проблемни семейства и на деца с тежки диагнози, чиито родители не винаги имат възможност да ги облекат и обезпечат безпроблемно.
 Възрастта на 64 те децата в Самоков е от 6 до 16 години, а на 20 те в Перник - от 3 до 15 години. Децата навсякъде са деца - с еднаква потребност от внимание и обич, от играчки и лакомства, с нуждa от питателна храна, здрави дрехи, учебни пособия за адаптирания към развитието им учебен процес.
 Фондацията помага като организира акции за събиране на храна, дрехи, играчки и учебни пособия. Принципът е прост: „Доброто не шуми, затова ПРЕДАЙ НАТАТЪК. Всеки помага с каквото може - от пакет спагети до добра дума, „петаче, но от сърце”. Ако нещата не са направени от сърце, тогава не са истински.
 
   От есенната акция за Помощното училище в Самоков бяха събрани дрехи втора употреба, тетрадки, играчки и 800лв. и 50евр., с  които на място бяха закупени хранителни продукти и…особено мечтаната от децата кайма за…кюфтета.  Дарение от 4000лв. бе преведено на сметката на  Дома за покриване на най-основните нужди. Изпълнена е и заявката по основния списък от необходими лекарства и витамини.

* * *

   Не продават обичта в магазина…за съжаление.
   Няма готова рецепта как да бъдем хора, по-добри…
   Всяка трудност е урок, а мъката ни прави по-силни
   И все пак: защо се случва така, че ръчичките са студени, а в съня се е настанил страх?
Най-големият проблем на човечеството - липса на обич.
Към нас самите, към човека до нас, към живота и неговото най-силно и истинско проявление - децата.
Няма значение дали децата са с родители или от дом - щом пръстчетата са студени - значи липсва любовта.
   Често нас не са ни обичали, много са ни наранявали в детството и след това. Но когато знаем колко страшно е това, именно ние можем да го променим. Не е трудно – отворете сърцето си с огромната енергия, която криете там и стоплете тези мънички ръце. Те няма да ви наранят. Ще ви гушнат. И тогава, вие получавате най-големия си подарък - урок по човечност, защото децата са нашите учители. Те не искат нищо - само дават. С пълни шепи. Най-истинското, горещо и силно - обичта.


ФОНДАЦИЯ „ЧОВЕК 5” ВИ КАНИ НА КОЛЕДНА АКЦИЯ ЗА ПОМОЩНОТО УЧИЛИЩЕ ИНТЕРНАТ ‘НИКОЛА ДРАМАЛИЕВ, ГРАД САМОКОВ

ДАТА: 8 ДЕКЕМВРИ 2007Г. – СЪБОТА
ЧАС: 13,00ч. -15,00ч.
МЯСТО : ул. „СЛАВЯНСКА” 6 (НА ЪГЪЛА С УЛ. „РАКОВСКИ”)
За акцията се събират: плюшени играчки, всякакви видове играчки, нови шапки, ръкавици, шалове, флумастри, моливи, пастели и коледни лакомства. Всеки закупува според възможностите си – може  чифт ръкавици или само моливи, но да е от сърце. От тях в Дома ще се пакетират подаръците, които Дядо Коледа ще поднесе на тържеството, организирано от фондацията. В Дома имат нужда и от коледна украса за пансиона и училището. Не отказват и топли дрехи,  пуловери, якета-втора употреба, здрави ботуши, зимни обувки. Разбира се, всичко трябва да е  изпрано, като с това уважаваме и тях и себе си!
Всичко ще се събира направо в буса на дома, паркиран на ул. ‘Славянска’6, (на ъгъла с ул. „Раковски” , на паркинга между ДСК, СИБАНК и Министерство на финансите)
Ще ви бъдем благодарни, ако предварително сте описали на лист трите си имена, адреса си  и дарението, за да оформим общия протокол за дарение на акцията без който дома не може  да приеме нещата.
*  *  *

ДЕЦАТА ОТ ПОМОЩНОТО УЧИЛИЩЕ-ИНТЕРНАТ „Н. ДРАМАЛИЕВ”- ГР.САМОКОВ ВИ КАНЯТ ДА ПОСЕТИТЕ ИЗЛОЖБАТА - РАЗПРОДАЖБА НА КЕРАМИЧНИ ИЗДЕЛИЯ, КОИТО ТЕ СА ПРАВИЛИ В СВОЯТА РАБОТИЛНИЦА. ДЕЦАТА САМИ ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ  РАБОТИТЕ СИ.
Всички средства от разпродажбата ще останат за развиване на керамичната работилница в дома, където вече две години медицинската сестра ръководи арт-терапия като начин за изразяване на децата.
Работите няма да бъдат с високи цени, за да може всеки да си купи и да зарадва не само децата, но и своите близки.              

ДАТА: 8 ДЕКЕМВРИ 2007Г. – СЪБОТА
ЧАС: 13,00ч. -15,00ч.
МЯСТО : ул. „СЛАВЯНСКА” 6, (НА ЪГЪЛА С УЛ.”РАКОВСКИ”)
ЗАЛАТА НА СЛАВЯНСКОТО ДРУЖЕСТВО, ЕТАЖ 1.
*  *  *
Не продават обичта в магазина и няма готова рецепта как да бъдем хора, но голямата тайна и сила е скрита в сърцата ни.
Нека настъпващите Коледни и Новогодишни празници донесат топлина и светлина в ежедневието ни, за да имаме силата и мъдростта да ги отворим.
                                                                   ФОНДАЦИЯ „ ЧОВЕК 5 ”

В случай, че поради празника 8 декември сте възпрепятствани да участвате в акцията, можете преди това, да оставите дарението на ул. „Ген. Паренсов” 30 в Център Ателие „ Николай Шмиргела” (на ъгъла с бул. „Евлоги Георгиев” 85)
___________________________________________________________________________
ПУИ „Н.Драмалиев” гр. Самоков , ул „Бузлуджа” 2, тел. О72266082, директор:  г-жа Иванка Андреева 0887750884, домакин: г-жа Венета Постолова 0894383324, счетоводител на Фондация „Човек 5”: г-жа Ани Павлова 0878400460