Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-13 от 13 отговора
Здравейте майсторки!

Имам цели четири динки и много искам да ги направя на туршия, но нямам рецепта Crying or Very sad В детството ми съм опитвала такава туршия  и беше много вкусна.
Дали някоя от вас би могла да ми помогне?  bouquet
Цитирай


За първи път чувам за такова нещо.Какви са тези дини по това време,защо не си ги изядете така newsm78
Цитирай


Туршия от дини се прави от малки, зелени динчета. Слагат се цели, с кората. Не знам специална рецепта, но мисля, че задължително се слага синап, за да останат стегнати и твърди.
Защо не пробваш с рецепта за кисели краставички?  Thinking
Цитирай


Туршия от дини се прави от малки, зелени динчета. Слагат се цели, с кората. Не знам специална рецепта, но мисля, че задължително се слага синап, за да останат стегнати и твърди.
Защо не пробваш с рецепта за кисели краставички?  Thinking
Точно така  Peace И да добавя,че динчетата се надупчват с вилица.От зрели дини нищо не става(едно лигаво нещо се получава...).Иначе и аз съм яла такава туршия...много е хубава .
Цитирай


Някога баба ми правеше такава туршия от малки и зелени дини.Никога няма да забравя вкуса.
Цитирай


Аз лятото си направих от динени кори - обелени от зеленото, изчистени хубаво от розовата част и нарязани на кубчета. На 1 компотен буркан слаган по 1 супена лъжица сол, една - захар, 2-3 лъжици оцет и допълвам с вода догоре. Най-отгоре - 3 аспирина. Няколко дни стоят на топло, като всеки ден се разклащат и после се прибират на студено.
С подправките импровизирах - на всеки буркан - различни - чесън, лук, черен пипер, дафинов лист.
Скоро отворих първия буркан - много интересна туршийка, заслужава си, вместо да се хвърлят корите - от нищо нещо.
Цитирай


Благодаря ви за отговорите!
Абе, подозирах аз, че няма да я бъде моята, ама.... Laughing
Явно така ще ги ядем, защото са едни такива тънкокори ... newsm78
От село ми ги донесоха, но предполагам, че са малко поизкуфели и се надявах за туршийка да стават, но очевидно няма да стане така.
Е, здраве да е!

Пак благодаря на всички и спокойна вечер!
Цитирай


И аз много обичам такава туршия. Малко си закъсняла с приготвянето ...  Smile
Цитирай


Звучи ми ужасно да си призная SmileКакъв вкус има тази туршия, сладни ли?Майка ми прави сладко от зелени домати, но не мога да се прежаля да го опитам.Но всички казват, че е много хубаво Confused
Цитирай


Не, не сладни. Солено-киселичко си е като туршия. Има специфичен аромат и хрупка много приятно! eat
Цитирай


Ммм когато бях малка съм яла. Много е вкусно , но за съжаление не знам рецепта ooooh!
Цитирай


Туршия от дини се прави от малки, зелени динчета. Слагат се цели, с кората. Не знам специална рецепта, но мисля, че задължително се слага синап, за да останат стегнати и твърди.
Защо не пробваш с рецепта за кисели краставички?  Thinking

има и от нарязани големи дини, в Плевенско я правят, има вкус на кисели краставички, много е хубаво.
Цитирай


Аз тази есен я направих така динчета,краставици,зелени домати,чер пипер на зърна,лук,чесън,целина и копър.За 3 литров буркан 4 с.л. сол,6 с.л. захар,12 с.л. оцет и 6 аспирина залива се с вряла вода затваря се буркана и се обръща.
Много е хубава Laughing
Цитирай


Аз тази есен я направих така динчета,краставици,зелени домати,чер пипер на зърна,лук,чесън,целина и копър.За 3 литров буркан 4 с.л. сол,6 с.л. захар,12 с.л. оцет и 6 аспирина залива се с вряла вода затваря се буркана и се обръща.
Много е хубава Laughing
Ммммммммммм!
Записвам си я за догодина.
Благодаря!
Цитирай


1-13 от 13 отговора