Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 ноем. 2007, 09:34 ч.

Плюсове и минуси на чужди e-магазини

 • 6 091
 • 35
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4 879
Момичета,
Дълго се чудех как да ви предоставя максимално полезна информация за www.mattelshopping.at. От повече от месец сме като неразбрала се влюбена двойка. Почти всяка сутрин ми започва с "Guten morgen" в мейл до тях. Мислех да публикувам инфото в някоя тема, където се пазарува, но по-добре да имаме нова, в която да намираме всичко и за други чужди e-магазини, където да има кратка информация, контакти и + и - за тях.

Така
www.mattelshopping.at


продукти - всичко на Мател

Fisher Price
Barbie
Little People
Winnie Pooh
Polly Pocket
Dora
LazyTown
Hot Wheels
Matchbox
герои от филми - "Колите", Рататуй

Забележка - по-хубавите неща са за по-малки деца. За по-големи има интересни неща от героите от филми - "Колите", Рататуй


плюсове +

1.продават през ебей и своя сайт (варианти - препоръчвам поне някоя стока да си поръчате през ебей, другите- ако ги няма, може да си ги добавите от сайта)
2. може да се плаща през пейпал
3. правят ви страница на поръчката и така лесно може да следите
4. стоките са доста евтини в сравнение с другите продавачи
5. играчките са хубави, дори доста ме изненадаха приятно
6. пращат ги по куриер www.gls-austria.com и имаш номер, с който проследяваш доставката
7. като ги изпратят, пристигат за 4 дни
8. доставят ти ги направо вкъщи

минуси -

1. комуникацията е ужасна, мейл след мейл - никаква реакция.
2. сайтът май често се бъгва и мислиш, че си се регистрирал и поръчал, ама - не (затова препоръчвам през ибей - по-бързо става)
3. като се регистрираш - цените падат (оставаш с впечатление за някакви специялни промоции, но - не, пада ДДС, ама изобщо не се разбира причината; вече виждаш само намалените цени и можеш да се подведеш)
4. имат липсващи играчки, но продължават да ги продават дори и в ибей

Доставка
на мен за 11 играчки ми излезе - 20 Е (ами нещо не могат да смятат, какво да правя)

как беше за 7 играчки - 20 Е и за всяка следваща по 1 Е
после стана 4 игра4ки за 20 Е  и за всяка следваща по 1 Е
сега виждам (изглежда се напатиха с нас, поръчващите от БГ) нова промяна - за 1 играчкa - 20 Е и за всяка следваща по 1 Е
die  EU-Zone    EUR   20,00
Sowie für jeden weiteren Artikel werden EUR +1,00 Porto dazuberechnet !!!


контакти
office@mattelshopping.at
versand@mattelshopping.at
buchhaltung@mattelshopping.at

и един непубликуван, но от него по-бързо отговарят
mattelshopping@gmx.at

телефони
+ 43(0) 664 200 45 11
MO - FR von 8.00 - 11.30 Uhr

eBay:mike160az

Можете да пишете и говорите на английски.
Проблем - изглежда мейлите ги превеждат от онлайн преводач на английски и малко се губи смисъла. Ако видите постоянно да се говори за "they", не се чудете кои са тези трети лица, просто преводачът превежда учтивата немска форма Sie като sie (те).


Съвети
Ползвайте максимално ибей или поне пейпал. Стига се до изнервящи ситуации и заплахата, че ще се обърнете към ибей и пейпал, помага. А и наистина имате защита на парите си.
Ако се правят на застреляни и не ви отговарят, обадете се по телефона. След това ви молят да пратите мейл, на който отговарят.
Не се притеснявайте да ги бомбардирате с мейли, от няколко дни ги побърках, но човек иначе тотално ще откачи. Може ми изобщо не ги четат (сигурно съм най-големия спам за тях), но мисля, че действа това или поне имате доказателства, че се интересувате.
Ако ви кажат, че са ви изпратили нещата, не се отказвайте да пишете. При мен уж ги бяха изпратили на 3 ден, а близо месец след това още ги няма.
Искайте си номера на пакета, ако не ви дадат, значи не са ви ги пратили.
Ако ви кажат, че не всичко е налично, настоявайте да ви изпратят наличното, а втората доставка да е за тяхна сметка + компенсация.
Преди да поръчате, питайте все пак дали са налични нещата. Сигурно ще ви излъжат, но това писмо ще си го ползвате, за да иската компенсации.


Хора, с които съм контактувала


Herr Michael Strada - това е един от собствениците, другият е Wolfgang Mistelberger
Helga Fitzinger - от екипа на Мател, но е най-разтропаната и май тя задвижи нещата. Намерих я на горепосочения телефон.


ВАЖНО - нямат нищо общо с големия Мател, т.е. не са техни представители, а само продавачи на стоки на Мател. Фирмата се казва Mistelberger Strada OEG (адрес - Softwarepark 21

4232 Hagenberg, Österreich, т.е. Австрия)

Особеност

Много държат на положителната оценка в ибей (още една причина да пазарувате оттам) и може също да ползвате този момент.

Кога пристигат играчките?

Принципно се борят да е 7 дни. При мен се получава близо месец - липсваха играчки и затова ги направихме на 2 партиди.
Платих на 25 октомври през ибей. Получили са ги на 29 окт (?, не знам защо).
Първата партида пристигна на 12 ноември. Втората тръгна вчера (следя я през сайта на куриера).
Проблемът е, че имах много играчки и те си бяха решили да ми ги пратят наведнъж, когато ги имат всичките. Затова загубиме в началото доста време да се убеждаваме, че трябва веднага да пратят наличните играчки.
Иначе след като им писахме мейл, че искаме веднага да ни се изпрати първата партида, играчките пристигнаха за 4 дни.


Оценка (шестобална)

играчки - 6
доставка - 6
удобство при поръчването - 6 (през сайта и ибей)
плащане - 6 (пейпал)
комуникация - 3 (да не кажа 2)
период за доставка - 4

Доставчик в България (поне на първата доставка) - Интерлогистика - 02/ 8713813, 052/ 607 607

Специално искам да благодаря на австрийските мами, че ми помагаха с информация и съвети. МОМИЧЕТА, БЛАГОДАРЯ!

P.S.
Мами, моля поместете и вие инфо за други чужди е-магазини, за да си бъдем взаимно полезни. Все пак наближават хубави празници и още има време да се ориентираме.

Последна редакция: пт, 23 ное 2007, 11:21 от danybon

# 1
 • Мнения: 7 606
Хайде аz да се вклю4а с информация zа www.kidoh.de но трябва да отбележа, 4е оЩе не са пристигнали поръ4аните артикули от там.

Кидо е един немски сайт с голям иzбор на игра4ки, но имат и електроника. Имат игра4ки zа вси4ки въzрасти, вкл. маркови продукти например на Мател, Равенсбургер, Лего, Плеймобил и др.

Всеки 4етвъртък иzлиzа ежеседми4ната промоция, имат около 10 артикула с намалени цени. ИмаШе например една дървена къЩа zа кукли, обzаведена, zа 10 ?.

Доставката до БГ струва 12? плюс 1 ? на килограм.

НЕДОСТАТъЦИ
* В сайта не пиШе колко тежат артикулите. По време на поръ4ката съЩо не се вижда, колко Ще ви иzлиzа доставката. Служителите на фирмата първо ми обеЩаха да ми ги иz4исляват преди да поръ4ваме, после откаzаха. Трябва да се поръ4ва, да се 4ака фактурата, която идва с поЩата (не с имейл) и там пиШе, колко струва доставката. Ако не ви устройва, нямате право да анулирате поръ4ката.
* Стоки, които в сайта са нали4ни, после ги няма. По време на поръ4ката ги имаШе, платих ги, но после ми каzаха 4е се били иz4ерпали. А в сайта оЩе пиШе, 4е са нали4ни  Twisted Evil
* Комуникацията е бавна и все имаШе нераzбирания. Да уто4ня, 4е това не се дължи на проблем с еzика, тъй като аz съм германка и йм пиШа на немски  Blush  След като веднъж ми писа една служителка и й имах ли4ния адрес, писах само директно до нея и комуникацията се подобри.

До момента имам 5 фактури от тях, zаЩото все пове4е стоки ги нямаШе и все се променяШе сумата.
Когато йм писах малко по остро, потръгнаха неЩата. Писах йм, 4е държим да полу4им артикулите, които са уж нали4ни според информацията в сайта, и то беz допълнителни транспортни раzходи. Сега ни праЩат това, което успяха да намерят оЩе (2 от 9 артикула) и то съвсем беzплатно.

Освен това вместо първона4алните 86? zа доставка, на последната фактура бяха писали само 3,95? zа доставка, т.е. колкото zа страната  newsm78  2 пъти йм писах, дали това е вярно или е станало греШка, но те само ми потвърдиха 4е сумата от таzи фактура е дължимата, та явно ни направиха такава отстъпка zаради при4инените неудобства  Thinking  Не zнам, не йм вярвам и 4акам да дойде друга фактура, когато се усетят  Crazy

Та с две думи, НЕ ги препоръ4вам. Самото поръ4ване е сложно, има неприятни иzненади с иzведнъж иz4ерпани артикули, комуникацията е гъвкава. Жалко, zаЩото имат хубави работи и някои добри оферти.

# 2
 • Мнения: 4 879
Търся отзиви за 3 английски и 1 френски сайт за играчки - плюсове и минуси

www.gadgetshop.com
www.thetoyshop.com
www.kiddimax.co.uk

www.1001jouets.fr

За първия скоро ще мога да пиша, но и другите са ми интересни.

На пръв поглед плюсове за английските сайтове
- за малки неща доставката излиза евтино
Първите 2 - доставката е 3,95 пауда. Тествахме вчера първия - толкова ни изчисли за БГ (получихме мейл няколко часа по-късно, че играчката е изпратена). Вторият е на същата фирма.
Третият - изчислява според теглото и държавата. Малките играчки излизат доста изгодно.
Плаща се през сайта, третата поддържа и пейпал.


На пръв поглед минуси за английските сайтове
Повече от 1 стока или по-тежките излизат скъпо.

Френският сайт
- доставката е 16 Е (попадаме в 3-та зона, иначе във втора са повечето ЕС-страни с доставка 10 Е), но май има допъкнителна неголяма такса.

Така че ако има някой инфо или впечатления, пишете. Търся коледни подаръци и затова така се ровичкам навсякъде.

# 3
 • Мнения: 103
Мен определено най много ме впечатли френския саит  Peace

# 4
 • Мнения: 4 879
Тези двата английски сайта www.gadgetshop.com и www.thetoyshop.com имат много готини неща за по-големи момчета и за непораснали  Simple Smile татковци - роботи, галактики, как се правят вулкани.  В www.thetoyshop.com има и много бебешки и детски играчки. От няколко дни ги наблюдавам, всеки ден пускат промоции.
Пак тествах с около 3кг и доставката е 3,95 пауда. При 5 кг или 2 играчки доставката скача на £28.71. После колкото и да поръчвам, тази доставка се запази (поне докъдето ми стигнаха нервите да слагам в кошницата). За две стоки ми даде, че има ограничение в бройката, която мога да взема.

Ако има мами, които са поръчвали от тези сайтове, ще се радвам да кажат нещо повече.

P.S.
След австрийските ми саги нещо много ''розови" ми изглеждат тук нещата.

Последна редакция: сб, 24 ное 2007, 23:23 от danybon

# 5
 • Мнения: 29
Да се включа и аз.Трябваше да го направя преди 3 дни,когато бях съвсем бясна,но и сега не е късно.Истината е,че VICTORIASSECRET се изложиха много лошо,като ми изпратиха 4 пакета с китайски боклуци с най-ниско качество.Дрехите им са направо като от пазара най-евтините и некачествени боклуци.Обувките им са едвам залепени с олющени токове и подметки.Една приятелка ми беше донесла бельо от USA и материите и шевовете на тези,които ми пратиха нямат нищо общо с тях.Допускам,че това,което ни изпращат е предназначено само за такива като нас-от третия свят.Поисках да им върна пакетите ,но се оказа,че на пакет трябва да заплая по 200лв транспорт,което обезмисля връщането им.Проблем се оказа и обмитяването.Повечето стоки са забранени за внос в БГ и ми ги конфискуваха от митницата.Митото се оказа двойно от нормалното и митническата агенция ми взе 400лв за освобождаване на стоките.За да ги получа звънях около 10 пъти до щатите.Ако все-пак решите да си поръчате нещо от тях-направете го в българския сайт на VICTORIASSECRET- там ще ви вземат двойно,но повярвайте ми-ще ви излезе много по-изгодно и ще си спестите много време,нерви и главоболия!

# 6
 • някъде
 • Мнения: 979
Егати кошмара!Направо нямам думи!Не може ли да се направи нещо?То парите за мито ясно,че не можеш да си възстановиш,но поне да ти подменят стоката или ...Незнам...

# 7
 • Мнения: 4 879
Някой поръчвал ли е играчки от американски сайт с доставка до България? Харесала съм 2 играчки на Uncle Milton, но почти ги няма в Европа. Само в английския ибей ги откривам, но или недоставят до БГ, или ми искат космическа доставка, въпреки че двете играчки са леки.

3-D Space Projector by Uncle Milton $33.99
http://www.kazootoys.com/3dspprbyunmi.html

Star Theater 2 by Uncle Milton $32.99
http://www.kazootoys.com/stth2byunmi.html

Затова започнах да оглеждам и американските сайтове, но като чета какво се е случило с Naq. До каква сума трябва да са играчките, за да не плащам мито. Би трябвало и да платя ДДС!?! И въобще всякаква информация ще ми е полезна.

Някой поръчвал ли е от www.kazootoys.com (или от друг американски сайт за играчки, или ибей) с доставка до БГ? Четох тук http://www.pazaruvane.com/search/label/%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0% … 8?max-results=100 , но ми трябва още информация.

# 8
 • Мнения: 4 879
Да допълня информацията за www.mattelshopping.at
Току-що дойде и втората пратка. Зебрата и музикалната масичка са супер.
И за Мател - понеже, както писах, се поизложиха - втората доставка беше за тяхна сметка. Като компенсация са ни сложили една допълнителна играчка за 1 год., все пак са съобразили възрастта и някакви стикери (е, и каталог). Имаме обаче и извинително писмо. Като допълнение като техни клиенти ползваме и 5 % отстъпка до края на месеца.
Е, май вече не им се сърдя толкова много - играчките са чудесни.

# 9
 • Мнения: 4 879
И още малко инфо за Мателшопинг.

Доставката пристига със самолет (и затова като тръгант веднъж, идват бързо). При нас беше с полет на България Ер. Така че в тези мъгливи дни, трябва да го имате предвид. При нас поради тази причина се забави 1 ден.

# 10
 • Мнения: 71
Някой поръчвал ли е играчки от американски сайт с доставка до България? Харесала съм 2 играчки на Uncle Milton, но почти ги няма в Европа. Само в английския ибей ги откривам, но или недоставят до БГ, или ми искат космическа доставка, въпреки че двете играчки са леки.

3-D Space Projector by Uncle Milton $33.99
http://www.kazootoys.com/3dspprbyunmi.html

Star Theater 2 by Uncle Milton $32.99
http://www.kazootoys.com/stth2byunmi.html

И двете ги имаше във Скай сити център
Защо ще ги поръчваш от щатите не ми е ясно

# 11
 • Мнения: 18
Момичета , при поръчка в чужд сайт , случвало ли ви се е да ви поискат копие на кредитната ви карта , защото на мен ми поискаха , и това честно да ви кажа малко ме смути

# 12
 • Мнения: 18
На никой ли не му се е случвало нещо подобно

# 13
 • гр.Варна
 • Мнения: 1 036
Момичета , при поръчка в чужд сайт , случвало ли ви се е да ви поискат копие на кредитната ви карта , защото на мен ми поискаха , и това честно да ви кажа малко ме смути

Да,понякога си измислят разни,но не се притеснявай,закрий половината цифри и им пиши,с малко по-строг тон ,че поради съображения за сигурност,не можеш да им разкриеш номера,ако това би ги устройвало...

# 14
 • Мнения: 4 879
може ли да ми кажете, ако сте поръчвали играчки от Англия, за колко време стигат до София?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт