Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 121
Здравейте, понеже много обичаме този сладкиш, а тук не видях тази рецепта с тази технология на приготвяне, реших да я споделя с вас.

Продукти:

2 пакетчета масло (по125 грама)
1 1/2 ч.чаши захар
7 супени лъжици вода
3 супени лъжици какао
Всичко това се загрява до пълното разтапяне на маслото и захарта. Тази смес се оставя да поизстине и към нея се прибавят 4 жълтъка (предварително ги разбивам с вилица в отделна купичка). От тази смес се отделят 7-8 супени лъжици за намазване на готовия сладкиш.
Към останалата смес се прибавят 1 1/2 ч.чаши брашно+1 бакпулвер (обърква се с миксера). След това се прибавят разбитите на сняг 4 белтъка, бърка се с дървена лъжица, за да не спаднат белтъците.. Сместа се изсипва в подмазана с мазнина тава и се пече на умерена фурна (изпича се бързо). След като сладкиша се изпече се намазва с отделената смес и отгоре се настъргва шоколад.
Получава се много ефирен и вкусен сладкиш.
П.П. За да съм спокойна, че жълтъците в отделената за намазване смес са минали топлинна обработка, аз прибавям от още горещата смес лъжичка по лъжичка към разбитите жълтъци и когато се затоплят ги прибавям като непрекъснато бъркам към останалата смес.

Вчера го правих и не остана нищо от сладкиша, ето снимки:

http://images20.snimka.bg/004563500.jpg
http://images20.snimka.bg/004563501.jpg
Цитирай


Мнения: 484
А не може ли да не се слагат 7-8 суп.лъж.от жълтъците към глазурата Embarassed
Цитирай


Мнения: 121
А не може ли да не се слагат 7-8 суп.лъж.от жълтъците към глазурата Embarassed

Здравей, може би не съм го написала разбираемо. 4-ри жилтъка се прибавят към разтопената смес и едва тогава се отделят 7-8 с.л. за намазване. Но предполагам че няма да е проблем, ако се отдели и преди прибавянето на жълтъците. Надявам се да си ме разбрала, ако имаш още въпроси - насреща съм  Smile
Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
Много лесен изглежда твоят сладкиш,ще си копирам рецептата веднага.  bouquet
Цитирай

София, Младост

Мнения: 1 559
Много е вкусен, едно време често го правехме с майка ми и наистина отделяхме от сместа преди да прибавим жълтъците. 
Цитирай

В едно мъжко сърце

Мнения: 413
много добре изглежда и лесно се приготвя а ако го сиропирам  newsm78понеже у нас само сиропираните сладкиши харесваме?
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Много ми хареса рецептата за сладкиша, и аз имам подобна, но все нещо не ми се получава, сладък става , но твърд, къде греша, не знам.Правила съм го поне 5 пъти за 2 месеца.
Но сега ще опитам и този.
Мерси  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.