Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Здравейте момичета и момчета,

току-що видях една много актуална тема - в нея има добри допълнения към страхотните вкуснотии, които приготвяте за празниците - основно е за греяни вина. Миналата година си правихме Гльог - промишлени количества вино си заминаха така, всяка вечер по чашка - хем стопля, хем се заспива по-лесно Smile

Ето и връзка към темата - от веселия готвач е - ТУК

Пожелавам ви много приятни, ароматни и топли вечери Smile
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Аз много обичам вечер през зимата да си направя горещ шоколад и да си капна вътре 20 - 30 грама уиски или ром за сгряване. Горещия шоколад си го правя с половин шоколад Милка или Линд и  чаша горещо прясно мляко, които разбивам в шейкъра. Предпочитам да си го приготвя аз истински, а не този блудкавия от пакетчетата
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
ето нещо и от мен.
това е типичното за Коледните базари горещо вино.
много е ароматно и сгрява.

по принцип рецептата съдържа доста подправки като канелена кора, звездовиден анасон,канела и т.н.
тук давам една лесна рецепта.
виното може да не е от най-качествените. Blush

Glühwein Горещо вино

700 мл. червено вино
300 мл. вода
1 шайба портокал
4 карамфилчета
щипка канела
8 ч.л. захар

карамфилчетата се набождат в кората на портокаловата шайба (портокалът не трябва да е обработван) и всички съставки се смесват. виното се загрява бавно, за да се смесят ароматите. не трябва да завира.
после се маха портокаловата шайба и се сервира в керамични чаши.



по същият начин се приготвя безалкохолен вариант за деца, като виното се заменя от портокалов сок.
Цитирай


Мнения: 506
Здравейте момичета и момчета,

току-що видях една много актуална тема - в нея има добри допълнения към страхотните вкуснотии, които приготвяте за празниците - основно е за греяни вина. Миналата година си правихме Гльог - промишлени количества вино си заминаха така, всяка вечер по чашка - хем стопля, хем се заспива по-лесно Smile

Ето и връзка към темата - от веселия готвач е - ТУК

Пожелавам ви много приятни, ароматни и топли вечери Smile

Не се отваря рецептата, може ли да я копираш тук?
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
също нещо много почитано по тези ширини.
кръстено е на Патрис Лумумба
може да се консумира в топъл и в студен вариант.
давам и 2те рецепти

Lumumba

1 ч.л. какао на прах
200мл. мляко
1-2 ч.л. захар
40 мл. ром

млякото със захарта се подгрява, слага се какаото. като се разтвори се слага рома и се сервира в longdrink чаша. декорира се с разбита сметана.

Lumumba студена

40 мл. бренди или ром Хавана клуб
100 мл. какао (приготвено от 1 ч.л. какао на прах и 100 мл вода или прясно мялко)
20 мл. Creme de Cacao или подобен ликьор
кубчета лед
шоколад на стърготини

във висока чаша се сипва леда, брендито и ликьора. разбъркват се добре, допълва се с какаото и се декорира със стърготините Flutter
Цитирай
Аз много обичам вечер през зимата да си направя горещ шоколад и да си капна вътре 20 - 30 грама уиски или ром за сгряване. Горещия шоколад си го правя с половин шоколад Милка или Линд и  чаша горещо прясно мляко, които разбивам в шейкъра. Предпочитам да си го приготвя аз истински, а не този блудкавия от пакетчетата

100% съгласен - това, което правиш е истински горещ шоколад и не може да се сравнява с каквото и да е прахче...  Аз преди време в офиса си убивах времето да експериментирам с едни прахчета за горещ шоколад (не помня марката, някакви хубави бяха - портокал, бял шоколад..) и тъй като чаша вода + прахче = ароматна вода слагах допълнително захар, сметана (течна, на прах) но не може да се получи като от истински разтопен шоколад Smile

А от горещите вина в нашето семейство правим това с водката (гльог) - другите, в които няма допълнителен алкохол не са толкова стоплящи Wink
Цитирай


Мнения: 545
Павеле, хубави рецепти, но ще спреш ли да си рекламираш сайта? Благодаря.
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Ние в къщи най си обичаме греяно вино само с черен пипер поръсено. Хем е много приятно за пиене, хем е лековито Laughing
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
също нещо много почитано по тези ширини.
кръстено е на Патрис Лумумба
може да се консумира в топъл и в студен вариант.
давам и 2те рецепти

Lumumba

1 ч.л. какао на прах
200мл. мляко
1-2 ч.л. захар
40 мл. ром

млякото със захарта се подгрява, слага се какаото. като се разтвори се слага рома и се сервира в longdrink чаша. декорира се с разбита сметана.

Lumumba студена

40 мл. бренди или ром Хавана клуб
100 мл. какао (приготвено от 1 ч.л. какао на прах и 100 мл вода или прясно мялко)
20 мл. Creme de Cacao или подобен ликьор
кубчета лед
шоколад на стърготини

във висока чаша се сипва леда, брендито и ликьора. разбъркват се добре, допълва се с какаото и се декорира със стърготините Flutter


Мммммммммм, копирам рецептите  Very Happy
Цитирай

~*iN a FaIrYtaLe*~

Мнения: 407
Caramel Macchiato

За кафето:
½ чаша кафе еспресо
230 гр. прясно мляко с пяна
3-4 супени лъжици карамелов сос(топинг)

За ваниловия сироп:
2 чаши вода
1 и ½ чаши захар
¾ чаена лъжица ванилова есенция

Поставете водата и захарта в малка тенджерка на котлон, докато течността заври, след което оставете да покъкри на слаб огън за 5 минути. Тогава добавете ваниловата есенция, отстранете от огъня и охладете./Съхранява се в бутилка/
За да приготвите кафето:
В чаша налейте 2 супени лъжици от ваниловия сироп, добавете ½ чаша прясно приготвено еспресо и млякото. Прибавете 3-4 супени лъжици карамелов сос (карамелов топинг) към напитката.
Разбъркайте преди консумация.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.