Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Пуйка за thanksgivingday

  • 23 ноем. 2007, 18:55 ч.
  • Преглеждания  3 130  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 246
Моля споделете рецепти за пълнена пуйка, че съм поканила гости за пръв път на този празник!

Реклама
# 1
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Ние задължително печем пуйка с кисело зеле и ето моята рецепта:
Пуйката да е около 2 килограма,1 глава лук, 1 чаена чаша ориз,1 чаша стафиди, половин чаша олио и сол и черен пипер на вкус.
Дреболиите на пуйката ги сварявам в подсолена вода и ги нарязвам на ситно.Лукът оформен на кубчета го задушавам в част от мазнината до омекване.Прибавям  ориза и дреболиите.Всичко  заливам с малко бульон и варя докато набъбне ориза.Сместа я свалям от огъня и се добавям стафидите и черния пипер.Предварително осолявам отвътре и отвънка пуйката и я напълвам и после я зашивам.Слагам я във тава в мазнина, доливам си вода и като я пека я поливам от време на време.
Отделно си пека зелето и го слагам като гарнитура.  chef

# 2
  • София
  • Мнения: 431
И аз пуйката я правя като desi_minkova , но слагам и морковче и част от зелето го слагам най- отдолу в тавичката , а с другото  покривам пуйката и така го пека. Става много вкусно  Peace Завива се с фолио  Naughty

# 3
  • София
  • Мнения: 5 001
Пълнеж 1 - Запържваш лук,морков,слагаш ориза,дробчета пилешки(предварително кипнати да им излезе кръвта) нарязани,слагаш вода(или бульон) да набъбне,добавя се черен пипер,магданоз.Пуйката се натрива със сол,черен и червен пипер,пълни се слага се в тава в/у дървена скара(или лучени шайби) завива се с фолио и се пече(ако имаш от съдовете с капак ето са си за печене на пуйка още по-добре)
Пълнеж 2 - стар хляб вместо ориз и после както по-горе....
Трети вариант - с кисело зеле....
 От соса на печенето...сгъстява се (може да се добави сметана по желание) и се полива при сервирането.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 246
А тези дреболии от пуйката ли ги вадя  newsm78 Неизчистена ли се продава? И всички ли дреболии сварявам?

# 5
  • София
  • Мнения: 5 001
А тези дреболии от пуйката ли ги вадя  newsm78 Неизчистена ли се продава? И всички ли дреболии сварявам?
Зависи от пуйката ако е домашна .....Ако е купена се съмнявам да има дреболии.Сваряват се всичките...  bouquet

# 6
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Всъщност ако не обичаш стафиди, сложи гъби!
От подправките слагам  малко сух джоджен

# 7
  • Мнения: 9 804
Вкъщи харесахме рецептата на ani metcalf пьлнено пиле в гювеч  . Много е вкусно! Мисля, че и пуйка ще стане по този начин.

# 8
  • USA
  • Мнения: 1 777
Ето моята пуйка за Деня на благодарността.

Тази година я направих пълнена.Запържвам лука и гъбите в малко масло.След това добавям дробчета и сърцето нарязано на ситно.Като се задушат слагам 1 ч.ч. ориз.След това наливам 1.ч.ч. бяло вино и 1 ч.ч.вода, сол ,черен пипер и джоджен.Като набъбне ориза изключвам котлона.Пълним пуйката с ориза .Намазваме пуйката отвън с масло, завиваме с фолио и печем на160 градуса.Като започне да покафенява махаме фолиото да се запече.
Печенето зависи колко тежи пуйката.Моята я пекох около 5 часа ,но тя тежеше около 10 килограма. Simple Smile

# 9
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 3 140
Аз ще правя пуйка за Коледа. Ще следя темата.

# 10
  • Варна
  • Мнения: 246
Надявам се да ги продават с дреболиите, че нямам откъде да си заколя домашна  Joy
Страхотни рецепти давате! А времето за печене от теглото ли зависи?
Pety, гледам че живееш в Щатите, тук дали ще намеря 10-килограмова пуйка  newsm78

# 11
  • USA
  • Мнения: 7 091
Това е моята пуйка за тазгодишния Ден на благодарността:



Като кликнете на снимката ще ви се отвори и рецептата на блога ми + още снимки.

Пуйката е 8 кг , правена е с глазура от кайсиево сладко, прасковен нектар и мед. После правих от нея и грейви.
Страна разкошна на вкус и страшно сочна, но аз винаги мариновам предварително.

Ето и самата рецепта:

За глазурата-
    1 ч.ч. нектар от кайсии ( може да си го направите домашен от компот)
    1 ч.ч. кайсиево сладко
    2 ч.л. джинджифил ( хубаво е пресен, но ако нямате може и на прах)
    1 ч.л мед

За маслото с подправки-

1 ч.ч масло на стайна температура
3 с.л риган
3с.л ситно нарязана прясна салвия
1 1/2 ч.л сол
1ч.л млян черен пипер
3 с.л червен пипер
1 с.л млян карамфил

За грейви-
1 ч.ч ситно нарязан лук
Бульона от печенето на пуйката


1 пуйка
1 ч.ч пуешки бульон( аз ползвам този от вътрешностите)
1 ч.л мащерка

Смесвате продуктите за глазурата и слагате да ври докато намали обема си наполовина.
Продуктите за маслото се смесват и се оставя на стайна температура.
Измивате, мариновате, подсушавате пуйката, след това отделяте с ръка кожата на пуйката от месото и отдолу вкарвате половината маслото с подправки. Останалата половина намазвате в/у пуйката. Печете 2.5 часа на умерена фурна ( 350 Ф, ако някой знае колко е в С, сега нямам време да проверя). После вадите, мажете с глазурата, печете, пак мажете и така докато свърши глазурата. Поръсвате с цедка с червен пипер цялата пуйка, печете, пак мажете с глазурата. Общо за около 3 -3.5 часа пуйка 8 кг е готова.
Утре ще напиша и за грейвито и повече подробности, че сега доста бързам. Peace

Последна редакция: сб, 24 ное 2007, 08:42 от Tandoori

# 12
  • София
  • Мнения: 431
Pety, Tandoori пуиките  ви изглеждат  страхотни сигурна съм , че са много вкусни.  smile3501  Това с глазура от кайсиево сладко, прасковен нектар и мед ми изглежда доста интересно и ми се ще да го пробвам.  Tandoori бих желала да ми кажеш за глазурата как точно я правиш.  Praynig

# 13
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Имаше някъде рецепта на Джемма.Миналата година я правих за Коледа и пуйката стана страхотна.В рецептата се слагаше и пакет чай.Нямах такъв и сложих подобни подправки.Нямам време да  търся рецептата с търсачката.

# 14
  • BG
  • Мнения: 1 668
Пуйка, пълнена с ориз и стафиди печем на Коледа в пещ - става чудна.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт