Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 ноем. 2007, 05:12 ч.

Жива ваксина- педиатър...?

 • 1 489
 • 23
 •   1
Отговори
 • Мнения: 176
Здравейте! В момента живеем в Горна Оряховица и синът ни, който е на 2 месеца, е записан при личната ни лекарка, която при последното ни посещение при нея, каза, че следващия път ще слага ваксина на бебчо, която е жива, затова да сме си купели от аптеката мъртва, ако желаем, но струвала 30 лева...  ooooh!  Разбрах, че все пак има педиатри, които нямат против да вписват в картона, че е направена имунизацията, но да не я правят наистина, ако родителите желаят. Моля, ако някой от вас познава такъв, да ми даде координати. Нямаме възможност да купуваме ваксини, а не искам детето ми да се разболява. Не е задължително да е в Горна, може да е в Търново, Русе или дори София... Благодаря ви предварително!

# 1
 • София
 • Мнения: 383
Само не разбрах как така нямате възможност да отделите 30 лв. за ваксина, а пък имате възможност да дадете същите пари за път, за да ви фалшифицират картона? А по въпроса - не познавам такъв педиатър и не мога да ви помогна.

# 2
Джурджия,
Вие за какво бихте дали 30лв? За да спасите детето си от живата ваксина (т.е. умишлено заразяване), за да го спасите от ваксината като вреда на детето си, или за да си спестите глобите от неподчиняването на задължителното ваксиниране, с което държавата потъпква основни права, които ги има и в Конституцията даже?

Пък и мислех, че в този форум си помагате, вместо да показвате явното си нежелание да разберете проблема и на всичкото отгоре да подчертавате отказа си да сте толерантни към по-задълбочения поглед от Вашия.

Прочетете малко книги, погледайте малко филми различни от сапунките, с които ви промиват мозъците, пък тогава пишете "Само не разбрах еди си кое".

# 3
 • Абсурдистан
 • Мнения: 3 317
Най-вероятно става въпрос за тривалентната жива полиомиелитна ваксина.
Не разбрах авторката по-принцип ли е против ваксинирането или я е смутила дувата жива ваксина. Това е първо.
Второ от миналата година в имуницационния календар на Република България се направиха промени, а именно живата тривалентна васкина /Trimovax/ се замине със друга. Педиатрите се снабдяват с нея и не е необходимо тя да се закупува от родителтие. Така че твоята педиатърка лееееееко спестява някой факти.
И трето само хора, които не са виждали последиците от това тежко заболяване детски паралич, могат с лека ръка да искат премахването на тази ваксина и да ми развяват конституции.

# 4
Само хора, които не са виждали (т.е. затворили са си очите пред) резултатите от съвременните методи на "лечение" могат да развяват хвалебствия по техен адрес. За заболяването не съм си и помислял, че не е лошо, но критикувам методите за принуда и методите за "лечение".

Отново потвърждавате горното ми изказване, че преди да се опитате да разберете, вече сте готови да скачате.

Това е характерно за общувания във форуми, където няма пряк контакт и е лесно да нападаш, без да си наясно каква позиция отхвърляш и защо.

В крайна сметка всички искаме най-доброто за децата си. А едно от най-добрите за тях неща е да допускаме, че може и да бъркаме. Аз допускам, че бъркам, а вие? Убедете ме и аз ще се съглася. А вие подлагате ли се на убеждение? Или смятате, че щом всички са казали "Бяло", значи "аз няма да съм по-умен, та да открия, че е черно, така че я по-добре да си трая"?

Последна редакция: сб, 24 ное 2007, 12:25 от Логик

# 5
 • Абсурдистан
 • Мнения: 3 317

Изказванията ти са трибунални, размити  и неясни. Подхождат за някой митиг, но не и за форум където се търси конкретиката.
Не разбрах какво искаш да кажеш, както и не разбрах защо се опитваш да скриеш собствената си нападателна позиция, зад обвинението че друг напада и скача.
И какви методи за лечения те гонят, когато става въпрос за ваксина, т.е. профилактика, точно целяща да се избегне лечението.

# 6
Страхотна профилактика е ваксината. Вие сигурно смятате и пиенето на витаминчета за профилактика, с което слагате ореолче на всичко излязло от химикалния завод с лепенка "за профилактика".

Ваш си избор, тъпчете се с химии за профилактика, пък после викайте "Ааах, защо точно на мен се случи, Господи?!"...

Чудно ми е на какво се подчинява конкретиката...

Но аз продължавам да се уча и сега разбирам, че вие, натикани в конкретиката, не виждате причините за нещата и затова не можете да ги отстраните по най-добрия начин.

Извинявайте, че ви нападнах. Вашето прекрасно отношение към инакомислещите не заслужаваше грубия ми отговор.

Извинявам се и за трибуналните изказвания, с които предизвиках конкретическия ви гняв. Както се каза в един филм, "хората харесват заблудата, в която живеят, така че не искат да излизат от нея и са готови на всичко, за да ти попречат да им отвориш очите".

Айде със здраве!

П.С. Отново не се опитахте да ме разберете, нали? Предразсъдъците са велико нещо... Почти толкова велико, колкото ЧОВЕКА, който им се подчинява така послушно.

# 7
 • Бургас
 • Мнения: 9 532
Предполагам,че става въпрос за полиомелитната ваксина и ДТК/за Тримовакса е рано още/.Полиото вече почти година е сменено -не е живото Полио на капки.За ДТК то не знам,но ако си ги купуваш двете би трябвало да са общо 50 лв/20+30/.То ако ще е така по-добре си вземи Пентаксим/около 60лв/-вътре са и двете васини+още една/не помня коя/.

# 8
 • София
 • Мнения: 5 815
Поговори отново с педиатърката си! Нещо не сте се доразбрали или тя направо те е излъгала! От март несец тази година никъде не се ваксинират децата с живата ваксина на капки, а е умъртвена и е инжекция.

# 9
 • Пловдив
 • Мнения: 3 350
И все пак си помисли дали да слагате или не ваксините...Това е важно решение и трябва да бъде взето от родителите след внимателно обмисляне...Ако решите да слагате ваксини, дори и при тия, "мъртвите", има опасност от усложнения и увреждане, ако решите да не слагате, пак има някаква вероятност пък да се разболее детенце от дадената болест...Трудно е това решение, но смятам че всеки родител трябва да прецени за себе си и за своето дете кой риск да поеме...
Аз лично, съм против задължителните ваксини и направихме каквото трябва да преустановим слагането им /въпреки, че в тая държава нямаш свободата да го направиш.../    Peace

# 10
 • Мнения: 4 150
Кьм авторката на темата.
Педиатри,които само вписват има,дискутирали сме в zабодената тема zа ваксините.Задай вьпроса си там,Ще ти се отговори.

Мьртвите ваксини са обикновено генно модифицирани.На конкретен и простичьк еzик
Променят ДНКто и поколенията може да са само инвалиди...

Тук сьм zабеляzал(обЩо в целия форум),че майки спорят с такава увереност,все едно са учили микробиология,zавьрШили са медицина,биохимия,фармацевтика и са доцентки в Университетите и проиzводители на ваксини в Фармаиндустрията.
А продават някьде по ВитоШка или в някое село хранителни продукти.
Това от опит сьм го видял,ниЩо лично кьм някого тук. Peace

# 11
 • Абсурдистан
 • Мнения: 3 317
Тук сьм zабеляzал(обЩо в целия форум),че майки спорят с такава увереност,все едно са учили микробиология,zавьрШили са медицина,биохимия,фармацевтика и са доцентки в Университетите и проиzводители на ваксини в Фармаиндустрията.
А продават някьде по ВитоШка или в някое село хранителни продукти.
Това от опит сьм го видял,ниЩо лично кьм някого тук
. Peace
Christian, всички които сме за ваксините сме продавачки на гащи, така е много си прав, както си прав и за ваксините.  Joy Joy Joy
Тези, които не продаваме гащи сме от село и пасем овцете и храним кокошките. И тук си много прав.
Но за разлика от вас не обиждаме никой.
Само не ми е ясно защо не си стоиш в темата на обществото, където всички сте много учени и умни, ами слизаш до нашето ниво да пишеш в тези теми и да сееш гениалност и мъдри мисли.
До колкото разбрах авторката не иска да пропуска ваксината, а само не и се дават 30 лв. Тя така и не се включи да обясни всъщност какво иска, де.  Но това не значи веднага да и се отправя покана да членство в обществото.

# 12
 • Мнения: 34 774
Поговори отново с педиатърката си! Нещо не сте се доразбрали или тя направо те е излъгала! От март несец тази година никъде не се ваксинират децата с живата ваксина на капки, а е умъртвена и е инжекция.

И аз така знам  Peace


Цитат
Нямаме възможност да купуваме ваксини, а не искам детето ми да се разболява

Това изречение не го разбрах. Фалшив подпис е равен на поставена ваксина, така ли? В смисъл, детето ти няма да се разболява, защото лекар се е подписал, че е сложена ваксината?  Rolling Eyes

# 13
 • Мнения: 34 774
... Тук сьм zабеляzал(обЩо в целия форум),че майки спорят с такава увереност,все едно са учили микробиология ...

Аз не съм, но сестрата на мъжа ми е, даже е доктор по микробиология, не живее в България, слага си задължителните и каквото прецени от другите. Е, кажи ми сега, защо да вярвам на теб, а не на нея, теб дори не те познавам  Thinking

# 14
 • Мнения: 4 150
Цитат
Това от опит сьм го видял,ниЩо лично кьм някого тук
Аz написах и това,ама кой го е прочел?
ОЩе ведньж,ниЩо лично кьм някого тук в темата.

Няма никакво обЩество в тоzи форум,кьдето да каня някого.Това са ви главите пьлни с конспиративни фантаzии,които ги иzмислят.
Това,че все повече родители не ваксинират децата си и статистиката покаzва ясно,че пове4ето от тях са минимум с едно висШе обраzование не е повод да се обижда някой тук.

Раzбира се поzнавам и колеги ,лекари и др.обраzовани хора,които ваксинират децата си по убеждение.Както и такива,които имат увреждания след убежденията си и такива,които вьпореки,че са ваксинирани са си прекарали болестите.

Започанал сьм отдавна да пиШа в тоzи форум с цел да внеса малко светлина в друга насока, която в БГ липсва (zа раzлика в ЕС и по света).Както се вижда в БГ идват някои промени доста кьсно.Тук например от 1990 година се слагат мьртви ваксини,а наавторката педиатьрката оЩе иска да слага живи ВЬПРЕКИ,че zакона е променен от една година.
Дали е информирана (както е дльжна да бьде) или е немьрлива или друго,неzнам...само виждам крайният реzултат.

Никол,
Щом сестрата на мьжа ти е доктор по микробиология я попитай да ти покаже иzолираният вирус на морбили.Цялата характеристиа,ДНК и тн.Като микробиолог трябва да е минала преz таzи част и да zнае всичко много добре. Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт