Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 ноем. 2007, 09:38 ч.

Спешно се нуждая от информация

 • 824
 • 8
 •   1
Отговори
Здравейте,
В момента съм изпаднала в голяма паника и се надявам някой да може да ми отговори спешно,а именно:
Бременна съм в 8 седмица с близнаци,но за съжаление докторът ми каза,че единия плод се развива много добре,а за другия,че няма пулс.Каза ми да изчакам още две седмици и тогава ще се види дали втория плод се развива.Изпаднала съм в голяма депресия,страх и ужас...
Може ли някой да ми отговори на въпроса:
Ако се задържи и развие само единия плод,сам близнак може ли да живее и каква ще е съдбата му...за в бъдеще,дали може да съществува и живее нормално след раждането си,какво ще стане...?!?Казват/според народни приказки и слухове/,че сам близнак не издържа,дали е истина това и дали трябва да направя аборт,докато е време?!?

Вторият ми въпрос е следния: Нямам брак,не съм осигурена,нямам трудов договор.Какви помощи ми се полагат от държавата?
Може ли някой по-подробно да ми напише към кого трябва да се обърна за професионален консулт .

Благодаря Ви предварително за отговора!

# 1
 • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 • Мнения: 6 139
 Здравей, по първия ти въпрос не съм много компетентна, но мисля, че може да си го родиш и няма да има проблеми. Попитай в подфорума за здравеопазване и в майки бъдещи и настоящи.

За другите ти въпроси:

Ако бащата иска и признае детето то има всички права като такова родено по време на брак - право на издръжка, наследство и тн.
Ако бащата не признае детето то взима твоето име и получаваш някои облекчения в детските градини, яслите и детските кухни. Ще проверя и дали нямаш право и на други привилегии.

 Щом не си осигурена имаш право на социална помощ за отглеждане на дете в размер на 100лв, но мисля, че не трябва да имаш високи доходи и това ще проверя.Имаш право и на помощ 45 дни преди раждане в размер на 150лв., за живородено дете имаш право и на 200лв. Също така и на детски ако дохода ти под 250лв на член от семейството (мисля, че толкова ще направят минимума) Моят съвет е да помолиш някой познат да те назначи фиктивно на работа и ти да му плащаш съответните осигуровки (в продължение на поне 6 месеца) за да можеш да взимаш после 9 месеца 90% от заплатата на която се осигуряваш и после до 2 год. възраст на детето/цата по (надявам се) 220лв. Все още си в ранна бременност и имаш време.

 Надявам се все пак всичко с 2рото бебенце да е наред и накрая да и гушкаш 2 живи и здрави бебенца! Hug

# 2
 • Мнения: 27
Здравей мило и от мен.
Аз бях в същата ситоация ,получих кравоизлив докато бях на работа и така загубих
едното си ембрионче, и то ниамаше пулс.
Бях много оплашена, лежах в болница ,но СЛАВА НА БОГА всичко мина наред.
Другото се разви савсем нормално,а това което нямаше пулс се абсорбира...
Неискам да се притесняваш,бъди много спокойна ,без нерви,и си почивай много.
И да ти кажа-Сега се гушкам моя сладък Дони.Жив и здрав,родих го нормално и много бързо.
Всичко ще е наред,но искам да се успокоиш.И да не мислиш за глупости.
 Hug Hug HugУСПЕХ ТИ ЖЕЛАЯ baby_neutral

# 3
Здравейте, моя позната имаше подобен проблем. Роди живо и здраво момиченце. Надявам се при теб всичко да бъде наред.

# 4
Много благодаря за бързия отговор.
Може ли малко повече подробности-към коя институция трябва да се обърна?Към социалните или в общината.Ако е към социалните ,не знам къде точно се намират в нашия квартал.
Живея на бул. Симеоновско шосе и сме към община Лозенец.
Не знам точно към коя институция трябва да се обърна...?!?
Най-вероятно ще регистрирам фирма, през която да се осигурявам.
Можете ли по-подробно да ми напишете за двата варианта:
1.Ако бащата признае децата си,без брак какви привилегии  и облекчения мога да ползвам.Дали мога да ползвам детски до навършването на 18 години.Някой беше написал  във форума,че независимо,че бащата е признал децата си,щом нямам брак,се водя самотна майка...Истина ли е това?Дали имам право на отстъпки за д.кухня,ток,парно и др.?
И най-важния ми въпрос:Бащата,ако даде името си,има ли право на претенции към децата след време???Никой не е застрахован от това...!
2.Ако бащата не даде името си на децата или т.е. аз не се съглася, какви облекчения мога да ползвам като самотна майка?Детските до навършване на 18 години ли са и по колко ?!?На колко е добре да се осигурявам?Не разбрах 6 месеца най-малко трябва да се осигурявам,но отсега или 6 месеца преди раждането..?!?
Кога започват да се дават тези социални помощи-веднага след раждането или?!?Всеки месец ли се дават или?!?
цитирам :"9 месеца 90% от заплатата на която се осигуряваш"не разбрах точно,т.е. за 9 месеца за бременността ми се заплащат 90 % ?!? и " и после до 2 год. възраст на детето/цата по (надявам се) 220лв"Т.е ,ако започна от другия месец да се осигурявам -ще получавам ли до края на бременността  90 % от заплатата,на която се осигурявам?!? И от къде ще получавам тези пари?!?
Абсолютно невежа съм в тази област и затова търся помощ и консулт от Вас.Навярно паниката ме е обзела и не мога да разсъждавам...!
А и нямам познати,които са в моето положение,за да ми обяснят.
И още нещо: Много Ви благодаря за пожеланията,които чувствам,че са от сърце!
Благодаря Ви предварително за помощта и за разбирането и най-вече за съдействието Ви и помощта Ви.
С Уважение.

# 5
 • София
 • Мнения: 4 007
Аз втория път бях с близнаци, но единия плод не оцеля. Дъщеря ми се роди нормално, сега е над 2 годишна.
Ако си осигурена, т.е. си плащаш във фирма осигуровки и можеш да ползваш болничен, той е 80% от това, на което се осигуряваш. Имаш право на болничен за бременност и раждане 315 дни,т.е. до навършване на 9 мес. на детето и той е 90% от осигурителния ти доход, след това до 2 год, ще получаваш майчинство, за което се надяваме да направят 22о лв, засега е заложено 190.
Т.е. ако започнеш другия месец да се осигуряваш ще дължиш осигуровки, в/у заплата, която решиш, може и минимална. А не че те ще ти плащат. А иначе болнични и майчинство се получават от НОИ по карта.

# 6
 • Мнения: 728
Желая ти успех с бремеността и здравето на бебетата.
За другото - погледни темата "Консултации с адвокат" в подфорума "Родители, отглеждащи сами децата си"

# 7
 • Мнения: 63
До колкото знам, при бременност с близнаци има доста случаи за загуба на единят, даже сега се сещам за един такъв случай. Една жена беше бременна с близнаци, в началото всичко си е било нормално, но във втория месец разбрали че едният от близнаците е умрял и е трябваше да го изхвърли, тогава тя лежа в болница под наблюдение, докато не изхвърли миртвият плод и тя като тебе се беше изплашила, че това може да въздейства на другият близнак, но лекарите я успокоиха, че няма какво да се случи с другият близнак. Така че мила по-спокойно лекарите си знаят работата, ако нещо те притреснява отиди и при друг лекар за мнение.
Пожелавам ти успех и дано всичко да се нареди.

# 8
 • Мнения: 27
Вярно е че има такава веруятност да изхвърли плода,
но това се случва в по _ голямите месеци.
Докато е още малко сакче ще се абсорбира от органеэъма.
И не е толкова страшно,надявам се да е малкия дявол.
Пожелавам ти леко дебелеене,и много хубави моменти от тук нататак
с твойто бебче. Hug Hug Hug Много спокойствие,повече смях Joy Joy и усмивки.
Само положителни емоции.  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт