Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 273 отговора

Белгия/София

Мнения: 27 528
2 яйца
1 ч.ч. хладка вода
1 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. стопен маргарин или олио
2 ч. ч. брашно
2 с. л. сладко
1 ванилия
1 к. л. сода
1 с. л. какао

Всичко разбърквате, сипвате в чашки за крем карамел или за мъфини и печете около половин час. За вентилатор - 150 градуса, обикновена - 160. Не е нужно да обмазвате чашките, само ги изплакнете с вода преди да сипете сместа. Не залепват  Very Happy Пълнете 2/3-ти, че бухват доста. От моя калибър са 20, в чашки за крем карамел са по-малко, но са по-големи и по-красиви, защото бухват повече и се разпукват като рози. На който му се занимава може да си ги шари - като отделите малко смес и в нея сложите какаото, също става много красиво. На вкус стават точно като онези кексчета, които даваха едно време в ученическите столове, пак в чашки бяха, за който ги помни.  Smile Винаги става, да успокоя тези, които се плашат от кексовете и твърдят, че не могат  Laughing

Цитирай


Мнения: 1 464
Ще ги пробвам още утре.Знам 4-5 рецепти за мъфини ама все са едни засукани,все някои продукт нямам,обикновено ги правя само за коледа.А тези ми изглеждат лесни и икономични наистина  bouquet
Цитирай

софия

Мнения: 635
звучи супер!Мерси Блонди-още утре ще ги направя, стига да си намеря метални чашки. Или чашки от йенаглас.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
А, поради липса на чашки си се пече в кексова форма или обикновена тава, става същото без проблем  Smile
Цитирай


Мнения: 461
Моите са двуцветни Crazy, с масло и стафиди.
Половината от брашното заменям с пшинично нишесте, а содата - с 1 пакетче бакпулвер.
Тези са правени във формичките за крем карамел.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=123493&photo=20

Цитирай


Мнения: 121
Изглеждат чудесно, ще ги пробвам  Smile Благодаря за рецептата   bouquet
Цитирай


Мнения: 2 083
Имам едни алуминиеви чашки за крем кармел,за тях ли имаш предвид че стават?Питам защото нашите са от време оно и се чудех дали сега няма по-модрени Embarassed А и по този алуминий няма ли да залепват ако не са обмазани?
Иначе много добре изглежда и звучи рецептата иска ми се да я пробвам Peace
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Да, същите чашки. И не, не залепва, само ги изплакни с вода и готово  Smile
Цитирай


Мнения: 795
Блонди, много апетитно изглеждат!  bouquet
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
По-хубави стават със сладко, с цели плодчета, да не е конфитюр. Пак става, де, но така остават парченца и е по-вкусно. Аз слагам цели черешки или нарязани смокини обикновено.
Цитирай


Мнения: 2 083
Да, същите чашки. И не, не залепва, само ги изплакни с вода и готово  Smile
Мерси,скоро ще се отчета Wink
Цитирай


Мнения: 385
Обезателно ще се пробва Very Happy Мерси за лесната рецепта Smile
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Изглеждат като любимите ми кексчета на "Победа" - с боровинки - ще ги пробвам задължително и обещавам да ги покажа.
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
Разбърках вълшебната смес. Пече се. Не знам какво ще се получи. Каквото и да е, няма аз да го ям, дебела съм и не ставам зян. Никъв кекс!
Но уважаемият сеньор ще има възможността са пробва тоз деликатекс.
Не сложих какао, а оставих сместа в бяло.
Бучнах точка шоколад, наместо розав мармЕлад.
Надява се да стане нещо, че да се изяде още горещо!
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
Много добре. Получи се превъзходно! АЗ съм велик кулинар! Владея кекс!! Flutter
Малко залепнаха леко за алуминиевата чаша, но с клечката за зъб отлепих и в чиния наредих.
Предизвиках изумление, получих и възхищение!
Мерсим!  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 273 отговора