Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора
Имам останало месо и се чудя какво да го правя! В този вид вече никой не иска да го яде!
Идеи???
Благодаря ви!!!
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Когато ми остане пиле, обикновено приготвям саздърма - овкусявам го с подправките.
Цитирай
Би ли обяснила по-подробно, моля те.
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Да, заповядай:

Нарязвам месото на хапки. Слагам го в тиган с малко олио. Добавям черен пипер, дафинов лист, чубрица, сол и задушавам докато се овкуси - става много вкусно.
« Последна редакция: нд, 25 ное 2007, 16:18 от Smiley* »
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Още нещо:
Сега погледнах, че някои добавят бахар и червен пипер към саздърмата.
Когато месото не е предварително обработено - печено или варено, при приготвянето на саздърмата се пържи в собствената си мазнина.
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Може да направиш пиле фрикасе
Цитирай
Чудесни сте, както винаги!!!!
Много ви благодаря!!!  bouquet
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз правя пилешка каша.
Саздърмата не беше ли едно такова желирано, тъмно месо, което продаваха преди години? С дафинов лист и обвито в бяло?
Цитирай

София

Мнения: 363
Ние го правим със сос от домати, лук и гъби. Ако ти е останало бяло месо може да направиш каша.
Става и панирано.
Цитирай

Plovdiv

Мнения: 301
Когато ми остане от печеното пиле го накълцвам на ситно, добавям подправки и яйце. От получената кашичка с чаена лъжичка и в олиото на бухтички. В къщи много ги обичаме, колкото и да са нездравословни  Embarassed
Цитирай

Варна

Мнения: 2 922
Или спагети с доматен сос и пиле.
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Здравей darisun!

Момичетата са ти дали чудесни варианти!
Аз се сещам също за гювечета, салата тип Цезар, мусака, сърми, ризото или месото и китайски зеленчуци микс със сладко кисел сос например! Общо взето вариантите са неизчерпаеми. Почти всичко, което може да приготвиш със суровото месо, може да приготвиш и с печеното! Peace
Цитирай


Мнения: 4 496
Аз правя бохчи с палачинка и нарязано месо. добавям майонеза и горчица, и малко кашкавал, после леко запичам във фурната. Flutter
Цитирай


Мнения: 6 461
Аз обикновено приготвям супичка Very Happy
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Аз правя пилешка каша.
Саздърмата не беше ли едно такова желирано, тъмно месо, което продаваха преди години? С дафинов лист и обвито в бяло?

Да, точното определение за Саздърма е:
Месен продукт. Състои се от варено или пържено в собствената си мазнина месо и подправки (дафинов лист, бахар и червен пипер), напълнено в животински стомаси или изкуствени обвивки. Може да бъде свинска, говежда, овча или смесена.

На мене това ми е много мазно и не мога да го ям.
Аз предложих вариант за останало печено пилешко месо.
Приготвено по моя начин е вкусно и диетично.  Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора