Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 255
Ако ви се отдаде тази възможност и в коя страна, респективно град ,бихте се адаптирали най-добре?

# 1
 • Алпите
 • Мнения: 10 163
Какво разбираш под "ако се оттдаде възможност"?
Ако ни предложат добре платена работа- може би. Но да се юрнем заради идеята да сме в чужбина- не. Смятам, че човек вирее най-добре там, където са корените му. Гестарбайтер не ща да съм Naughty

# 2
 • Мнения: 4 966
И произходът ми, и професията ми, са такива, че не бих имала трудности да се устроя в чужбина. Професията на мъжа ми също му го позволява. Имала съм и предложения за работа в чужбина /1. Гърция; 2. Турция, а оттам Брюксел/.
Въпреки това, не бих заминала поне на този етап, защото: 1. тук се реализирам достатъчно добре професионално, семейно и личностно; 2. съпругът ми е домошар и не би заминал, за да почне нещо от нулата;
3. работата ми е свързана с идване на чужденци тук и с мои пътувания в чужбина /отделно пътуваме и семейно зад граница/ - така постоянно виждам как стоят нещата в действителност и не мисля, че има място, където би ни било по-лесно или където човек може да изкарва пари, без да полага някакви усилия.
Общо взето, ако имаш желание, сили, инат и не те мързи, можеш навсякъде по света да се чувстваш добре.

А като места, където бих живяла с удоволствие, веднага изброявам: Солун, Атина, Рим, Милано, Берлин, Форцхайм, Виена, Страсбург /и още едно специално за мен място/... В Америка или Канада не бих могла да живея. По другите континети нямаше да се чувствам на място. Но навсякъде в Европа бих се справила.

# 3
 • Мнения: 4 966
Какво разбираш под "ако се оттдаде възможност"?
Ако ни предложат добре платена работа- може би. Но да се юрнем заради идеята да сме в чужбина- не. Смятам, че човек вирее най-добре там, където са корените му. Гестарбайтер не ща да съм Naughty

  bouquet

# 4
 • София
 • Мнения: 6 098
Имах много добро предложение за работа в чужбина и го отказах. Трябва да умирам от глад тук, за да отида в чужбина, че дори и тогава се съмнявам, че бих го направила.
Не ме влече чужбината, който иска да ходи.

# 5
 • София
 • Мнения: 2 197
Аз лично не бих отишла да живея и работя в чужбина. Никога не бих допуснала да взимам по-малка заплата от колегите си само защото съм българка (не мисля, че има страна където работещите да са равнопоставени в това отношение). Имам прекалено много приятели зад граница и при всички тях тях това е задължително. Отделно няма да понеса да съм в затворено общество от какви ли не гастарбайтери, включително турци и цигани.
За момента България ми харесва. Получавам достатъчно доходи, имам си жилище и семейство. Няма да отида никъде.

# 6
 • Мнения: 1 943
Не ме тегли към чужбина. Предпочитам да ми е по-трудничко тук, ама да съм си на родна земя при мама и тате  Mr. Green

# 7
 • София
 • Мнения: 832
В чужбина - само на екскурзия. На работа - не. Причините - всичките ми пиятели са тук, не мога да си представя там - на чуждо място с чужди хора и далеч от истинските ми близки - не не не. Дано никога не ми се налага да хода да работя в чужбина, защото човек не знае какво може да му се случи.

# 8
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 4 550
Аз не останах в САЩ, защото не бих могла да живея там. И аз като другите - гастарбайтерски истории не ми допадат. Нито пък полицейщината, нито започване на живота от нулата, както и много други неща, остарях вече за това  Mr. Green  Но догодина заминаваме за Англия по програма за висококвалифицирани кадри. Дали ще реша да остана, също не знам, но може би да. Та смятам, че ако се ходи някъде,то трябва да се ходи като бял човек - с професия, образование, език и с редовни документи. Или поне с някакъв търсен занаят. Знаенето на местния език за мен е задължително условие за добър старт там. Иначе не бих тръгнала. И си зслужава само при условие, че там човек би имал един по-висок стандарт от този, който има тук. Важно е присъствието и подкрепата на семейството, на най-близките хора. Ние заминаваме всички, вземаме си дори и кучето Mr. Green А иначе - да се ходи някъде си, където човек да живее по-зле и от тук, колкото само и само да се каже, че е в чужбина - не виждам смисъл. Нелегално пребиваване и работа не препоръчвам на никого.

Последна редакция: нд, 25 ное 2007, 18:51 от Unknown_lady

# 9
 • София
 • Мнения: 15 193
Абе не ме влече особено, но подозирам че ще ми се наложи някой ден Confused Ще видим!

# 10
 • Мнения: 6 194
Не знам. Винаги съм била по-склонна да кажа не.
И аз гастербайтер не ща да съм Mr. Green, а никой не е примрял за такива като мен, че да ми предлага хубава работа в чужбина.
Тук ще си стоим, май newsm78
Аз питах по едно време коя е идеалната държава, не можахме да стигнем до консенсус май Laughing
Бих се установила сравнително леко на местата, на които знам езиците. Но все пак не ми се иска.

# 11
 • Мнения: 255


Именно това имам  като идея, ако всичко това е налице аз тръгвам без да се замислям, може би така разсъждавам ,защото съм от поколението, което износи на плещите си целия преход...към демокрация.
Сигурно има и други ,които разсъждават като мен?
Иначе бих поживяла в Париж с професията ,която имам тук мога да живея прекрасно там стига да имам такава възможност Simple Smile

# 12
 • Мнения: 6 167
Бих се установила трайно само в Ню Йорк, Манхатън, разбира се.
Ще се адаптирам светкавично. За съжаление мъжът ми е крайно заседнал в централна Италия и не се очертават такива шансове. В следващ живот, само там.

# 13
 • Мнения: 2 161
И аз само за Манхатън съм готова да се прежаля.Ето тук бих живяла

# 14
 • София
 • Мнения: 11 370
Не съм от хората, които могат да виреят на чуждо място. Освен това професията ми е такава, че доста трудно ще работя на същата позиция както тук. И двамата ми братовчеди живеят в Далас вече 10 години. Говорила съм с тях, а и с други познати в САЩ. Не мисля, че животът там е по мой вкус.
За Европа положението е същото - обичам страната си, държавата ме дразни. Но обожавам професията си и колкото и нескромно да звучи съм постигнала много и то съвсем сама. Не мисля да го губя, за да мия чинии някъде по света, па макар и за 800 евро.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт